Η τέχνη του αυγού: Πώς να βράσεις σωστά το αυγό για να είναι σφιχτό, μέτριο ή μελάτο
Αν και το βράσιμο του αυγού θεωρείται απλή υπόθεση, αρκετές φορές μπορεί να έχεις παρατηρήσεις ότι το αποτέλεσμα δεν είναι τόσο.. σφιχτό όσο θα το ήθελες. Σου προσφέρουμε λοιπόν μία συνταγή με οδηγίες βήμα προς βήμα για τέλειο αποτέλεσμα κάθε φορά:
1) Βάλε το αυγό σου σε ένα μπρίκι με το νερό ίσα που να το καλύπτει. Περίμενε μέχρι να βράσει το νερό, ανακίνησε ελαφρά και απομάκρυνέ το από το μάτι (κουνώντας το ελαφρά θα αποφύγεις να μείνει ο κρόκος στη μία πλευρά του).
2) Άφησε το αυγό στο ζεστό νερό και βάλε ένα χρονόμετρο.
Διάβασε περισσότερα στο shape.gr