Ένας οδηγός για μακαρονάδες και Μακαρονάδες
Τα σχήματα των ζυμαρικών που κυκλοφορούν στον πλανήτη μετριούνται σε χιλιάδες και τα περισσότερα εξ αυτών δημιουργήθηκαν από την ανάγκη να δέσουν με (να συγκρατούν δηλαδή όσο καλύτερα μπορούν), τη σάλτσα. Και σάλτσες όμως υπάρχουν χιλιάδες. Οπότε, και οι συνδυασμοί είναι πολλοί.
Τα ζυμαρικά χωρίζονται, ως προς το σχήμα, σε οκτώ βασικές κατηγορίες, όμως εμείς θα ασχοληθούμε με τις επτά – τα ζυμαρικά που γεμίζονται (λαζάνια, κανελόνια κ.λπ.) συγκρατούν ούτως ή άλλως τη γέμιση / σάλτσα τους. Αντίστοιχα και οι σάλτσες χωρίζονται σε κατηγορίες γεγονός που καθιστά το "πάντρεμα" ευκολότερο.
Διάβασε περισσότερα στο askmen.com