Ένα από τα αγαπημένα ποτά των Ernest Hemingway, Truman Capote και Orson Wells
Ελαφρύ, ευκολόπιοτο και απλούστατο (αρκούν μόλις δύο υλικά) στην παρασκευή του. Πλήρες από αρώματα και επιδραστικό με τον ουρανίσκο. Το Bellini δεν είναι ένα απλό ποτό αλλά ένα από τα cocktails-μνημεία της ιστορίας του αλκοόλ. Δεν θα ήταν υπερβολή να προσθέσουμε ότι αποτελεί ένα από τα κληροδοτήματα του βενετσιάνικου Harry's Bar στην κουλτούρα του fine drinking, πολύ πριν αυτό γίνει trend.
Η ιστορία
Το Bellini είναι ένα 100% ιταλικό ποτό. Δημιουργήθηκε στη γείτονα χώρα, εκεί όπου τα λευκά ροδάκινα παράγονται σε αφθονία (η ιδανική εποχή για να τα απολαύσει κάποιος είναι από τον Μάιο μέχρι τον Σεπτέμβριο) και το Prosecco ρέει χωρίς σταματημό. Η αναφορά στα δύο συγκεκριμένα υλικά γίνεται καθώς στην Ιταλία συνήθιζαν να μαρινάρουν ροδάκινα μέσα σε κρασί, κάτι που θα αποτελούσε αργότερα και τη βάση για το Bellini.
Διάβασε περισσότερα στο esquire.com