December 2025
X

Full Moon Dinner by MF

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Life

Folk. Μία νέα άφιξη στο κέντρο της Αθήνας ενώνει διαφορετικές φιλοσοφίες και γεύσεις

Folk. Μία νέα άφιξη στο κέντρο της Αθήνας ενώνει διαφορετικές φιλοσοφίες και γεύσεις

Σκανδιναβικό ambience, καλιφορνέζικη διάθεση και μεσογειακές γεύσεις

Η νέα εποχή στη γαστρονομία θέλει τα εστιατόρια των ξενοδοχείων αρκετά πιο εξωστρεφή, με σκοπό να δέχονται όχι μόνο τους ενοίκους των δωματίων τους αλλά και τους κατοίκους της πόλης. Αυτή είναι και η περίπτωση του Folk., του εστιατορίου που βρίσκεται στο ισόγειο του Blend Hotel και ενδείκνυται τόσο για πρωινό και καφέ όσο για lunch break και early dining. 

Το Folk. αποτελεί ένα project της Εβίτας Κουτσοπούλου και του Alex Calvin, των δημιουργών του Different Beast, σε συνεργασία με τη HOTELCO και την TAF. "Η προσέγγιση για τη συνεργασία έγινε από την HOTELCO καθώς γνωρίζουν την δουλειά μας μέσω του Beast. Αν και διστακτικοί στην αρχή αποφασίσαμε να κάνουμε το βήμα καθώς αγαπήσαμε το γεωγραφικό σημείο, το κτήριο όπως και την ευκαιρία να δημιουργήσουμε κάτι παρόμοιο στο κέντρο της Αθήνας" εξηγεί η Εβίτα.

Folk

Αυτό το "γεωγραφικά άτακτο" μαγαζί, όπως το χαρακτηρίζουν οι ιδιοκτήτες του, συνδυάζει τον μινιμαλισμό και τα γήινα χαρακτηριστικά του σκανδιναβικού interior με τη laid back διάθεση που διακρίνει την αμερικάνικη δυτική ακτή, εστιάζοντας ταυτόχρονα στα ελληνικά προϊόντα.

Folk

Βασικό κομμάτι του χώρου είναι το πλήρως εξοπλισμένο bar της TAF που προσφέρει διαφορετικά blends καφέ (μπορείς να πάρεις και take away), ενώ πιο δίπλα η κουζίνα είναι όσο κλειστή χρειάζεται για να εξασφαλίζει την αίσθηση της διαφάνειας στις παρασκευές του φαγητού. Στον φωτεινό χώρο ξεχωρίζουν οι μικρές συνθέσεις πράσινου και τα coffee table books που μπορείς να ρίξεις μια ματιά αν δεν ατενίζεις στον εμπορικό δρόμο της Βύσσης. 

Folk

Ξεφυλλίζοντας το μενού, βλέπουμε ότι έχει δοθεί ιδιαίτερη βάση στο brunch και το evening κομμάτι, με αποτέλεσμα να είναι σχεδόν ισοδύναμα. Όπως και στο Different Beast, έτσι και στο Folk, τα περισσότερα προϊόντα φτιάχνονται in house από την ομάδα του εστιατορίου, εστιάζοντας στο τι είναι υγιεινό, εποχικό αλλά και μέσα στις τάσεις γενικότερα. 

Χειροποίητο brioche, λίγο αρπαγμένο, με χειροποίητη ricotta και σπιτική μαρμελάδα, τηγανητό άγριο ρύζι με τηγανητό αυγό, μπρόκολο μοβ, kale, ανοιξιάτικα μπιζέλια και φύλλα μουστάρδας, σολωμοπέστροφα γλυκού νερού, nori puree, miso βούτυρο​​​​​​​, χτενια, kefir sauce και yuzu kosho dressing είναι μερικά από τα πιάτα που ξεχωρίζουν στο brunch.

That's all folk(s).

Folk. Βύσσης 2 & Αιόλου, Αθήνα. Τηλ. 210 3221552

 

 

BEST OF NETWORK