Πέρασαν 20 χρόνια από όσα είχε γράψει ο Anthony Bourdain στο New Yorker. Πόσο όμως έχει αλλάξει η κατάσταση από τότε;
Στις 19 Απριλίου του 1999, τα φρεσκοτυπωμένα τεύχη του New Yorker εμφανίστηκαν στα σημεία διανομής τύπου των Ηνωμένων Πολιτειών. Αν κάποιος ήταν παρών εκείνη τη μέρα, ξεφυλλίζοντας τις σελίδες θα έπεφτε πάνω σε ένα άρθρο με τον χαρακτηριστικό τίτλο Don't Eat Before Reading This (σ.σ: Μη φας μέχρι να διαβάσεις αυτό το άρθρο). Ο άνθρωπος που το υπέγραφε ήταν ένας όχι και τόσο γνωστός σεφ (και συγγραφέας), τουλάχιστον όχι τόσο γνωστός όσο θα γινόταν αργότερα. Ο Anthony Bourdain, ο οποίος μετά από πολλές περιπλανήσεις στις κουζίνες της Νέας Υόρκης είχε βρει την Γη της Επαγγελίας στην μπρασεριέ Les Halles, συστήθηκε στο ευρύ κοινό μέσα από ένα άρθρο που έγραψε ιστορία.
Είκοσι χρόνια ακριβώς έχουν περάσει από εκείνη τη μέρα. Στο ενδιάμεσο το φαγητό έφυγε από τις επιφυλλίδες των εφημερίδων και βρέθηκε στα εξώφυλλα, τα περιοδικά, τις τηλεοπτικές εκπομπές, τα κανάλια του YouTube και τα μεγαλεπήβολα reality καθώς οι foodies πολλαπλασιάστηκαν με γεωμετρικούς ρυθμούς. Από θέμα που απασχολούσε μία μικρή κοινότητα, εξελίχθηκε σε πρώτο θέμα με εκατομμύρια οπαδούς. Πόσο όμως άλλαξε η καθημερινότητα των μικρών καθημερινών ηρώων που κρύβονται πίσω από αυτήν την παγκόσμια επιτυχία;
Διάβασε περισότερα στο Esquire.gr