Η πιο νόστιμη απλή μακαρονάδα που υπάρχει, μπορεί να γίνει ακόμη καλύτερη
Εύκολα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως το κομψοτέχνημα του ιταλικού γαστρονομικού μινιμαλισμού, μαζί με το, επίσης σπαγγέτι, aglio e olio. Η ενδεχομένως πιο απλή pasta που υπάρχει είναι ένα από εκείνα τα πιάτα που παραμένουν πάντοτε κλασικά, ικανοποιώντας κάθε, μα κάθε, φορά όσους την επιλέγουν με τον τίμιο συνδυασμό της αλμυρής γεύσης και της κρεμώδους εν τέλει υφής του τυριού, του πικάντικου στοιχείου που έρχεται από το πιπέρι και τη γλύκα που βγάζουν τα σπαγγέτι.
Μεταφράζεται ως "τυρί και πιπέρι" και εν αντιθέσει με τη δημοφιλή άποψη δεν απευθύνεται μόνο στους λάτρεις του Pecorino Romano - που είναι και το βασικότερο από τα ελάχιστα συστατικά του πιάτου. Η σπεσιαλιτέ της Ρώμης, που σήμερα γνωρίζει τεράστια επίπεδα δημοφιλίας σχεδόν σε κάθε γωνιά του πλανήτη, μπορεί να γίνει ακόμη ποιοτικότερη αν δώσεις προσοχή σε κάποιες μικρές λεπτομέρειες.
Διάβασε περισσότερα στο esquire.com.gr