Ο Τάσος Μαντής μιλά στο Esquire για τη ρουτίνα των ημερών και τον εστιατορικό κόσμο στην εποχή του κορονοϊού
Το βραβευμένο με αστέρι Michelin εστιατόριο Hytra, στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, παραμένει κλειστό μέχρι νεοτέρας, στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού. Όπως οι περισσότεροι σεφ αυτήν τη στιγμή, ο ιθύνων νους της κουζίνας του, Τάσος Μαντής, αναγκάστηκε να βιώσει τη μετάβαση από μία κουζίνα υψηλών αξιώσεων και ταχυτήτων, σε εκείνη του σπιτιού του.
"Η αλήθεια είναι ότι οι έντονοι ρυθμοί από τις πολλές ώρες δουλειάς, την πίεση, το στρες και το απαιτητικό service του εστιατορίου έχουν πέσει απότομα και έχουν αντικατασταθεί με την απόλυτη χαλάρωση. Την ηρεμία και τη ζεστασιά της οικογένειας. Είναι κάτι το οποίο το είχα ανάγκη και μου είχε λείψει πολύ. Πιστεύω πως είναι πάντοτε σημαντικό να προσπαθούμε να βρούμε κάτι θετικό ακόμα και στις πιο μεγάλες δυσκολίες, οπότε καλό είναι τώρα να εκμεταλλευτούμε και να απολαύσουμε τον χρόνο με τους δικούς μας ανθρώπους" αναφέρει σχετικά, πριν μου περιγράψει τη ρουτίνα που θα ακολουθούσε αυτή την περίοδο υπό φυσιολογικές συνθήκες αλλά και εκείνη που υιοθετεί το τελευταίο διάστημα. "Θα με έβρισκες είτε στο εστιατόριο είτε στον κήπο μου στο Αλεποχώρι, όπου θα σχεδίαζα το νέο μενού, βασισμένο στα βότανα και τα προϊόντα της εποχής. Η παρούσα συγκυρία μου έχει δώσει ελεύθερο χρόνο και την ευκαιρία να διαβάσω αρκετά. ώστε να σχεδιάσω κάποιες ιδέες που είχα σκεφτεί παλαιότερα αλλά δεν είχα την ευχέρεια να πραγματοποιήσω. Παράλληλα, περνάω πολύτιμο χρόνο με την οικογένειά μου, μαγειρεύοντας και παίζοντας με τον γιο μου".
Διάβασε περισσότερα στο Esquire.gr