December 2025
X

Full Moon Dinner by MF

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Life

Panzanella, η νόστιμη σαλάτα της νηστείας

15.04.2020
Panzanella, η νόστιμη σαλάτα της νηστείας istock

Μία παραδοσιακή συνταγή της Φλωρεντίας, ιδανική για τη συγκεκριμένη περίοδο

Ξέρεις ποιο είναι το πιο αρνητικό στοιχείο μίας σαλάτας; Ότι δεν παύει ποτέ να είναι σαλάτα. Αυτό όμως δεν αναιρεί το γεγονός πως οι καλές πρώτες ύλες, οι ιδανικές ποσότητες των συστατικών και οι έξυπνοι συνδυασμοί δίνουν εξαιρετικά αποτελέσματα - γευστικά και διατροφικά. Σε όλα τα παραπάνω εντάσσεται σίγουρα η panzanella, μία ιδιαίτερα δημοφιλής σαλάτα από τη Φλωρεντία που βασίζεται σε μία παραδοσιακή συνταγή με απώτερο σκοπό την αξιοποίηση του μπαγιάτικου ψωμιού.

Ο βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ Theo Randall δίνει τη δική του εκδοχή για την panzarella στο βρετανικό Esquire. "Δεν γνωρίζω κανέναν που δεν αγαπά τη συγκεκριμένη σαλάτα. Είναι μία παραδοσιακή ιταλική συνταγή για το μπαγιάτικο ψωμί. Υπάρχουν πάρα πολλές συνταγές αλλά εγώ επέλεξα μία από τις πιο απλές. Αν το ψωμί είναι σχετικά φρέσκο, μπορείς να το ψήσεις λίγο στο φούρνο ώστε να σκληρύνει - έτσι θα απορροφήσει και καλύτερα τα υγρά των λαχανικών" αναφέρει σχετικά ο Randall. Ακολουθεί η συνταγή του. 

Υλικά

2 κόκκινες πιπεριές

1 καρβέλι ψωμί

300 γρ. ντομάτα, κομμένη σε μικρά κομμάτια

1 κ.σ. κάπαρη

400 γρ. τοματίνια, κομμένα σε φέτες

1 σκ. σκόρδο

βασιλικός

150 γρ. ελαιόλαδο

2 κ.γ. ξύδι από κόκκινο κρασί

αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνεις το φούρνο και ψήνεις τις πιπεριές στη σχάρα από κάθε πλευρά. Τις βάζεις σε ένα μπολ και καλύπτεις με μεμβράνη. Τις αφήνεις για 10' και έπειτα τις ξεφλουδίζεις, προτού τις κόψεις σε λωρίδες με πλάτος περίπου 1 εκ. Τις αφήνεις στην άκρη. 

Όσο οι πιπεριές κρυώνουν, φτιάχνεις το dressing. Αποφλοιώνεις τις ντομάτες και τις βάζεις σε βραστό νερό για 1'. Σπας το σκόρδο και του προσθέτεις αλάτι και τον βασιλικό. Στη συνέχεια προσθέτεις σε αυτό τις ντομάτες και πιέζεις ελαφρώς το μείγμα. Προσθέτεις το ξύδι, το ελαιόλαδο και την κάπαρη. Ανακατεύεις καλά. 

Αφαιρείς το μεγαλύτερο μέρος της κόρας από το ψωμί, το κόβεις σε κομμάτια και το ψεκάζεις ελαφρώς με νερό. Το μεταφέρεις μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτεις έξτρα τοματίνια και κάπαρη, καθώς και αλάτι και πιπέρι.

Πηγή: Esquire.com.gr

BEST OF NETWORK