December 2025
X

Full Moon Dinner by MF

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Life

Συνταγή για ζυμαρικά με αρακά, εστραγκόν και βασιλικό

23.06.2020
Συνταγή για ζυμαρικά με αρακά, εστραγκόν και βασιλικό

Η ελαφρώς πιπεράτη μυρωδιά του εστραγκόν και του βασιλικού ισορροπεί τέλεια τις βουτυρωμένες ταλιατέλες

Το καλοκαίρι τα μυρωδικά και τα βότανα είναι άφθονα και στην καλύτερη εποχή τους. Το εστραγκόν είναι ένα από αυτά που δεν πρέπει να λείπουν από τις συνταγές σου την περίοδο αυτή. Η ελαφρώς πιπεράτη γεύση του ισορροπεί τέλεια τις βουτυρωμένες ταλιατέλες. Δες παρακάτω μια πεντανόστιμη συνταγή για ζυμαρικά με αρακά, εστραγκόν και βασιλικό.

Συνταγή για ζυμαρικά με αρακά, εστραγκόν και βασιλικό

Συνολικός χρόνος: 20′

Μερίδες: 4

Υλικά

6 φρέσκα κρεμμυδάκια σε πολύ λεπτές φέτες

1 ½ φλ. βασιλικός κομμένος με το χέρι

1/4 φλ. εστραγκόν ψιλοκομμένο

Θαλασσινό αλάτι και μαύρο πιπέρι

1 πακέτο ταλιατέλες

3 κ.σ. ανάλατο βούτυρο

2 φλ. κατεψυγμένος αρακάς

1 λεμόνι

Εκτέλεση

 Κράτησε στην άκρη λίγα κρεμμυδάκια, βασιλικό και εστραγκόν για το σερβίρισμα.

Βράσε νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Αλάτισε γενναιόδωρα και πρόσθεσε τα ζυμαρικά. Βράσ’ τα 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναφέρεται στη συσκευασία, περίπου για 6 λεπτά.

Στο μεταξύ, λιώσε 2 κ.σ. βούτυρο σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι, σε μέτρια φωτιά. Πρόσθεσε τα κρεμμυδάκια και μία πρέζα αλάτι. Τσιγάρισέ τα ανακατεύοντας μέχρι να μαραθούν, περίπου για 2 λεπτά.

Πρόσθεσε στο τηγάνι τον αρακά και 1/2 φλ. από το νερό των ζυμαρικών. Ανακάτεψε μέχρι να ζεσταθεί καλά, περίπου για 2 λεπτά.

Με μια πιρούνα μετάφερε τα ζυμαρικά στο τηγάνι και πρόσθεσε το βασιλικό, το εστραγκόν και την τρίτη κουταλιά βούτυρο. Ανακάτεψε απαλά ώσπου να μαραθούν τα αρωματικά και να έχουν ενωθεί τα υλικά, για 1-2 λεπτά. Εάν το μείγμα σού φαίνεται στεγνό, πρόσθεσε μερικές κουταλιές από το νερό των ζυμαρικών. Καρύκεψε με αλάτι και πιπέρι.

Μοίρασε τα ζυμαρικά στα πιάτα και ξύσε από πάνω το λεμόνι. Κόψε το λεμόνι σε φέτες και στύψε λίγο σε κάθε πιάτο. Γάρνιρε με τα υπόλοιπα βότανα και σέρβιρε.

πηγή: Shape.gr

BEST OF NETWORK