December 2025
X

Full Moon Dinner by MF

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Life

Η Chrissy Teigen δίνει την τέλεια συνταγή για Σπαγγέτι και Κεφτεδάκια

20.07.2020
Η Chrissy Teigen δίνει την τέλεια συνταγή για Σπαγγέτι και Κεφτεδάκια

Το ιδανικό πιάτο για ένα ρομαντικό, καλοκαιρινό δείπνο και η επιτομή του comfort food

Η Chrissy Teigen ξέρει ότι αν υπάρχει ένα πιάτο που κρύβει μέσα του όλη την έννοια του comfort food αυτό είναι τα σπαγγέτι με κεφτεδάκια. Σε μια πρόσφατη δημοσίευση στο website της Cravings, η συγγραφέας του βιβλίου μαγειρικής και μητέρα δύο παιδιών, δίνει στους θαυμαστές της τη συνταγή γι΄αυτό το κλασικό πιάτο ζυμαρικών που αποτελεί την τέλεια ιδέα για ένα καλοκαιρινό, ρομαντικό δείπνο.

Η Chrissy φρόντισε να προσθέσει μερικές χρήσιμες συμβουλές για ένα τέλειο αποτέλεσμα, όπως η προσθήκη ζάχαρης στη σάλτσα ντομάτας ώστε να μειωθεί η οξύτητα και το πάγωμα των κεφτέδων πριν μαγειρευτούν, για να διατηρήσουν το σχήμα τους.

Τι θα χρειαστείς για να φτιάξεις Σπαγγέτι και Κεφτεδάκια

Για τα κεφτεδάκια

500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
500 γρ. χοιρινός κιμάς
1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα και λίγο επιπλέον για γαρνίρισμα
1 φλιτζάνι φρέσκο τριμμένο ψωμί (από 3-4 φέτες ψωμί)
1/4 φλιτζάνι μπαγιάτικο ψωμί
1 κουταλιά της σούπας σκόρδο ψιλοκομμένο
1 1/2 κουταλάκια του γλυκού θαλασσινό αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες τσίλι
2 αυγά και 1 κρόκος αυγού
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο

Για τη σάλτσα

2 κονσέρβες ψιλοκομμένη ντομάτα (ντοματοπολτό)

1/4 φλιτζανιού πελτέ ντομάτας
2 κουταλιές σκόρδο πολτοποιημένο
1 μεγάλο κρεμμύδι, σε κύβους
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένη ρίγανη
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
1 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες τσίλι
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο μαϊντανό
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο δεντρολίβανο
2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
2 κουταλάκια του γλυκού ξύδι από κόκκινο κρασί
1 πακέτο μακαρόνια
Φρέσκος βασιλικός για γαρνιτούρα
Τριμμένη παρμεζάνα για γαρνιτούρα

 

Οδηγίες για τα κεφτεδάκια

Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετείς τα ψίχουλα με γάλα και τα αφήνεις να το απορροφήσουν. Προσθέτεις τους κιμάδες, το τυρί, το σκόρδο, τις νιφάδες τσίλι, τα αυγά, τον κρόκο και το αλάτι. Ανακατεύεις απαλά, προσέχοντας να μην υπερβάλλεις με το κρέας.
Πλάθεις περίπου 18 κεφτεδάκια και τα τοποθετείς σε μεγάλο ταψί. Πασπαλίζεις ελαφρά με τα ψιλοκομμένα ψίχουλα και από τις δύο πλευρές.
Τα παγώνεις για μία ώρα μέχρι μία ημέρα για να βοηθήσεις τα κεφτεδάκια να διατηρήσουν το σχήμα τους ενώ μαγειρεύονται.
Ζεσταίνεις το λάδι σε μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτεις τα κεφτεδάκια. Τηγανίζεις για περίπου οκτώ λεπτά συνολικά. Χαμηλώνεις τη θερμοκρασία για να μην καούν.
Μεταφέρεις τα μαγειρεμένα κεφτεδάκια σε μια πιατέλα και τα καλύπτεις για να διατηρηθούν ζεστά. Στραγγίζεις το τηγάνι, εξοικονομώντας 1/4 φλιτζανιού λίπος και λάδι.

Οδηγίες για τη σάλτσα

Ζεσταίνεις το υπόλοιπο λίπος και λάδι από τα κεφτεδάκια σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτεις τα κρεμμύδια και τα μαγειρεύεις μέχρι να είναι μαλακά και ημιδιαφανή, περίπου 10 λεπτά. Προσθέτεις το σκόρδο και μαγειρεύεις για ένα λεπτό.
Προσθέτεις τον τοματοπολτό και ανακατεύεις ενώ μαγειρεύεις μέχρι να καραμελώσουν και να απορροφηθεί, για περίπου δύο λεπτά. Ανακατεύεις τις θρυμματισμένες ντομάτες, τη ρίγανη, το θυμάρι, τον μαϊντανό, το δεντρολίβανο, το αλάτι, τη ζάχαρη, τις νιφάδες τσίλι και το ξύδι.
Αφήνεις να βράσουν σε χαμηλή φωτιά και σιγοβράζεις μέχρι να πήξει η σάλτσα, περίπου 25 έως 30 λεπτά.

Τελικά βήματα

Προσθέτεις τα κεφτεδάκια στη σάλτσα, σιγοβράζεις και τα αφήνεις έως ότου τα κεφτεδάκια μαγειρευτούν πλήρως και απορροφήσουν τη σάλτσα, περίπου 20-25 λεπτά. Πασπαλίζεις με αλάτι και πιπέρι βάσει της γεύσης σου.
Καθώς τα κεφτεδάκια σιγοβράζουν στη σάλτσα, μαγειρεύεις τα μακαρόνια μέχρι να γίνουν al dente. Στραγγίζεις και τα προσθέτεις στην κατσαρόλα με τα κεφτεδάκια και τη σάλτσα ή σε μεμονωμένες μερίδες στα πιάτα. Γαρνίρεις με τυρί και βασιλικό και απολαμβάνεις.

BEST OF NETWORK