Κουζίνα μικρασιάτικη, η αρτακινή διαθέτει πάρα πολλές πρωτότυπες συνταγές, που τις έφεραν από τις χαμένες πατρίδες οι γιαγιάδες και μαγειρεύονται ακόμα με το ίδιο πάθος.
Υλικά
4 σπιτικά φύλλα
2 κιλά ψίχα από κόκκινη κολοκύθα
500 γρ. ζάχαρη
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.γλ. κανέλα
2 κ.γλ. ξερό δυόσμο
2 κ.σ. πετιμέζι
λίγο αλάτι
ελαιόλαδο για το φύλλο
Δες την εκτέλεση στο tasty-guide.gr