Ο σεφ του Nikkei υπογράφει μία φανταστική εκδοχή ψαριού με umeboshi, ikura, μανιτάρια shiitake και fried noodles.
Υλικά
1 χριστόψαρο, 700-800 γρ.
20 γρ. πάστα umeboshi
5 γρ. ikura (αυγά σολομού)
3 τμχ. μανιτάρια shiitake, κομμένα σε λεπτές φέτες
10 τμχ. vermicelli (νούγιες φασολιού)
3 ml χυμός yuzu
2 γρ. σκόρδο ψιλοκομμένο
½ πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη
¼ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
5 γρ. τζίντζερ ψιλοκομμένο
5 γρ. ελαιόλαδο
3 γρ. κόλιαντρο ψιλοκομμένο
3 γρ. φύλλα σίσο
5 ml σόγια
αλάτι
πιπέρι λευκό
ζωμό ψαριού
Για το ζωμό ψαριού
10 γρ. ηλιέλαιο
1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
50 γρ. πράσα, μόνο το λευκό μέρος, κομμένο σε λεπτές φέτες
20 γρ. σέλερι, κομμένο σε λεπτές φέτες
10 γρ. λευκά μανιτάρια, κομμένα σε λεπτές φέτες
1 φινόκιο κομμένο σε λεπτές φέτες
800 ml κρύο νερό
150 ml λευκό κρασί
θυμάρι σε κλωνάρια
φύλλα δάφνης
μαϊντανό σε κλωνάρια
μαύρο πιπέρι σε κόκκους
Δες την εκτέλεση στο tastyguide.gr