Τα δύο διακεκριμένα εστιατόρια του ομίλου BILL&COO Hotels Mykonos πρωταγωνιστούν και φέτος στον γαστρονομικό "χάρτη" του νησιού.
Αν μπορούσαμε να συνθέσουμε το ιδανικό τρίπτυχο του ελληνικού καλοκαιριού, τότε αυτό για εμένα θα ήταν ο ήλιος, η θάλασσα αλλά και οι γευστικές εμπειρίες. Καλοκαιρινές αποδράσεις που συνδυάζονται με την ανακάλυψη νέων γεύσεων στον ταξιδιωτικό προορισμό και σε παρακινούν να γίνεις ένας γαστρονομικός "εξερευνητής", ο οποίος παίρνει μαζί του φεύγοντας τις καλύτερες αναμνήσεις από όσα είδε, έζησε αλλά και… γεύτηκε! Φέτος επισκέφτηκα για άλλη μια χρονιά τη Μύκονο, όμως αυτό το καλοκαίρι ήθελα να αποκτήσω μια διαφορετική, all inclusive εμπειρία, που να συνδυάζει την ηρεμία και την ιδιωτικότητα, με τις δυνατές γαστρονομικές απολαύσεις.

Η επιλογή μου ήταν το πολυτελές resort BILL&COO, στο οποίο εδρεύουν δύο διακεκριμένα εστιατόρια. Το Gastronomy Project στο BILL&COO Suites and Lounge στην Μεγάλη Άμμο, με επιρροές από την ελληνική παράδοση που αποδίδονται με γαλλική και μεσογειακή μενταλιτέ, καθώς και το πολυβραβευμένο κρεατοφαγικό εστιατόριο Beefbar Mykonos στο BILL&COO COAST στον Άγιο Ιωάννη, το οποίο είναι το πρώτο της διάσημης αλυσίδας του Μόντε Κάρλο, που άνοιξε στην Ελλάδα. Τα εστιατόρια υποδέχονται όλους τους επισκέπτες του νησιού γι’ αυτό και είχα τη χαρά να προσκαλέσω και φίλους μου που βρισκόταν στο νησί την ίδιες ημέρες με εμένα, όμως εγώ είχα την ευκαιρία να ζήσω όλη την εμπειρία του "BILL&COO way of life" γιατί επέλεξα να μείνω στις νέες Grand Coastal σουίτες του BILL&COO COAST.

Ένα γαστρονομικό αφήγημα γεύσεων με έμπνευση από την ελληνική παράδοση
Φέτος, το Gastronomy Project παρουσιάζει ένα νέο γαστρονομικό concept που εκπλήσσει ευχάριστα τους επισκέπτες. Ο Ντίνος Φωτεινάκης, Executive Chef του ξενοδοχειακού ομίλου, δημιούργησε μαζί με τον ιδρυτή των BILL&COO ένα πρωτότυπο storytelling για να παρουσιάσουν τα δύο νέα απολαυστικά Menu Degustation, με πρωταγωνιστές δύο φανταστικούς ήρωες, τον Theo και την Thea. Ως γαστρονομικοί συνοδοιπόροι, οι δύο φίλοι αφηγούνται προσωπικές ιστορίες για το πως μέσα από το φαγητό, ξυπνούν οι παιδικές μνήμες και οι αισθήσεις μας, αλλά και πώς ερχόμαστε τελικά πιο κοντά, με τον πιο απολαυστικό τρόπο.

Το "Mykonos Sundays" είναι το αγαπημένο Menu της Thea, με το εκλεπτυσμένο "Κέρασμα" το οποίο μας καλωσορίζει στην πανδαισία γεύσεων του Gastronomy Project. Ακολουθεί το "Παστό", με αλμυρή και καπνιστή παλαμίδα, άγριο άνηθο και ταραμά και η περίφημη "Αθηναϊκή Σαλάτα" με αστακό, κολοκυθάκια και σως μαγιονέζας με λεμόνι. Κορύφωση του μενού αποτελεί το "Ψητό της Κυριακής", ένα πιάτο με κοτόπουλο φούρνου, ψητές πατάτες και λαχανικά εποχής.
Στο δεύτερο Degustation Menu, o Theo, o δεύτερος φανταστικός ήρωας μοιράζεται τις δικές του νοσταλγικές αναμνήσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα μέσα από τη γαστρονομική διαδρομή της "Σαρακοστής". Η "Καθαρά Δευτέρα", ένας συνδυασμός από φρεσκοζυμωμένο ψωμί με ελαιόλαδο, χταποδάκι και λευκά φασόλια, ανοίγει το Menu. Ακολουθεί η πανδαισία εκλεκτής τομάτας από τη Μεσσηνία, με ψητή φέτα και φρέσκα μυρωδικά. Τα θαλασσινά και τα ψάρια, όπως οι κόκκινες γαρίδες Αμφιλοχίας και το Μπαρμπούνι Σκορδαλιά, ξεχωρίζουν σε αυτό το Menu, με "Το αρνάκι της Κυριακής του Πάσχα", να κορυφώνει την εμπειρία.

Η επιλογή των κρασιών είναι μια εξίσου σημαντική εμπειρία καθότι έμπειροι Sommelier αναλαμβάνουν να σε "ξεναγήσουν" στο Wine Room του Gastronomy Project, το οποίο διαθέτει εκλεκτές ποικιλίες κρασιών από όλο τον κόσμο που έχουν επιλεχθεί για να συνδυάζονται ιδανικά με τα δύο μενού αλλά και τις wine-only στιγμές στο lounge area του ξενοδοχείου, δίπλα από τη πισίνα, με θέα τον αιγαιοπελαγίτικο ορίζοντα.

To Beefbar… "αλλιώς", με νέο Sushi Menu
To Beefbar δεν χρειάζεται πολλές συστάσεις. Προσωπικά, είχα ζήσει ξανά την εμπειρία του Beefbar, όχι όμως στη Μύκονο. Όταν το επισκέφθηκα φέτος για πρώτη φορά, κατάλαβα γιατί είναι όντως το πιο "επιδραστικό". Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ένα από τα πιο διάσημα signature dishes του, το Kobe Beef Gyros πάνω σε πίτα, αποτελεί δημιουργία του Beefbar Mykonos η οποία κατάφερε να ενταχθεί σε αρκετά μενού των Beefbar του εξωτερικού.

Φέτος, η μεγάλη έκπληξη είναι το "Beefbar à sushi" στο Dinner Menu, το οποίο η διεθνής αλυσίδα επέλεξε να παρουσιάσει αποκλειστικά στη Μύκονο, αμέσως μετά το Σεν Τροπέ. Το sushi menu περιλαμβάνει δύο εκδοχές, με εκλεκτό κρέας μόσχου αλλά και με ψάρι. Αξίζει να δοκιμάσετε τα αγαπημένα nigiri aburi με τόνο, αλλά και με μοσχαρίσιο ιαπωνικό κρέας wagyu, καθώς και τα νέα roll and maki, επίσης με φιλέτο μόσχου. Το νέο μενού συμπληρώνουν δύο επιλογές σε shasimi sushi, με ψάρι yellowtail και τόνο.

Στο "παραδοσιακό" Beefbar Menu, απολαμβάνουμε τα διάσημα πιάτα του Beefbar όπως το Kobe Beef Gyros αλλά και το Kobe Beef Tataki, το καλοψημένο Wagyu Beef, τα Mini Big K, αλλά και τις Wagyu Bolognese. Εκεί συναντάμε τον Executive Chef του ομίλου, Ντίνο Φωτεινάκη μαζί με τον έμπειρο Head Chef Γιάννη Μπάμπαλη και την υπέροχη ομάδα τους, οι οποίοι έχουν καταφέρει να διευρύνουν εκτός συνόρων τη φήμη του Beefbar Mykonos.

Iδιαίτερο χαρακτηριστικό της τοποθεσίας του εστιατορίου αποτελεί το ότι βρίσκεται μπροστά στη BILL&COO Beach. Είχα την ευκαιρία να χαλαρώσω και να απολαύσω το beach-side dining συνοδεία των μοναδικών signature cocktails του Beefbar όπως το M.H., το Mancolada και το Cooing.
Η θέα από το εστιατόριο είναι πραγματικά απαράμιλλη και καλεί να αφεθείς αγναντεύοντας το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα και το μυστηριακό, ιερό νησί της Δήλου που διακρίνεται απέναντι. Για εμένα που το BILL&COO COAST ήταν η "βάση" μου, αυτό ήταν το καθημερινό ειδυλλιακό σκηνικό που με ανανέωσε και με αποφόρτισε από την έντονη καθημερινότητα της Αθήνας, προσφέροντάς μου χαλάρωση, ηρεμία και μια ανεπιτήδευτη πολυτέλεια και αισθητική που εναρμονίζεται άψογα με το κυκλαδίτικο στοιχείο.