December 2025
X

Full Moon Dinner by MF

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Life

Ρόδος | Δύο διευθύνσεις που επαναπροσδιορίζουν το fine dining στο νησί των Ιπποτών

Ρόδος | Δύο διευθύνσεις που επαναπροσδιορίζουν το fine dining στο νησί των Ιπποτών

Στο νησί των Δωδεκανήσων που αναγεννάται, συμβαίνουν γαστρονομικά θαύματα που ξεκινούν το πρωί και ολοκληρώνονται λίγο πριν έρθει ξανά το... πρωί.

Η Ρόδος κάνει restart. Το νησί των Δωδεκανήσων με την ξεχωριστή αύρα, τα διαφορετικά τοπία, τη μεσογειακή – και συνάμα – ιταλική ομορφιά δηλώνει έτοιμο να μας υποδεχτεί ξανά. Στα καταγάλανα νερά του, στο απέραντο μπλε του ροδίτικου ουρανού, στην ευδαιμονία της φιλοξενίας και της γεύσης, η οποία στο νησί των Ιπποτών έχει βρει το δικό του καταφύγιο.

Ήταν λίγο πριν το ξέσπασμα των καταστροφικών πυρκαγιών, όταν βρέθηκα στη Ρόδο για να δοκιμάσω το μενού δύο εστιατορίων με κοινό σημείο αναφοράς, την ποιοτική κουζίνα. Εκείνη που γαληνεύει τον ουρανίσκο προσφέροντας του ένα πλούσιο γαστριμαργικό ταξίδι σε διαφορετικές γεύσεις, αρώματα, υφές. Επιβιβάσου μαζί μου!

Ρόδος Ναυτικός Όμιλος

Ναυτικός Όμιλος Ρόδου | Ένας διαμαντένιος προορισμός

Δεν χρειάζεσαι πυξίδα για να τον ανακαλύψεις. Ούτε να ενεργοποιήσεις το GPS του κινητού προκειμένου να βρεθείς στην είσοδο του. Ο Ναυτικός Όμιλος Ρόδου ξεχωρίζει. Για την ιδιαίτερη σύγχρονη αρχιτεκτονική του που εμπνέεται από τη νησιώτικη ελληνική φιλοσοφία και τα αγαπημένα σημεία των jetsetters της Μεσογείου. Για την συνολική του έκταση, η οποία ξεπερνά τα 4.000 τετραγωνικά μέτρα δημιουργώντας την αίσθηση ότι βρίσκεσαι στο (κατα)δικό σου ιδιωτικό νησί ευεξίας, χαλάρωσης, ηρεμίας, well-being. Για την ιστορική του θέση, η οποία κοιτάζει εμφατικά το σημείο όπου στο παρελθόν δέσποζε ο Κολοσσός της Ρόδου, στο πλέον νευραλγικό σημείο του νησιού.

Το φιλόδοξο εγχείρημα του αεικίνητου Κώστα Αποστολίδη, το οποίο άνοιξε τις πύλες του πριν από δύο μόλις χρόνια – το 2021 έθεσε από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του έναν σημαντικό στόχο. Να αναβαθμίσει την εμπειρία που προσφέρει σε όποιον βρεθεί εντός. Και το κατάφερε. Το αρχιτεκτονικό design του Ναυτικού Ομίλου Ρόδου παντρεύει την ευρηματικότητα με την πολυτέλεια. Οι γαστριμαργικές του δημιουργίες είναι ένα ταξίδι. Στις αναμνήσεις και τις βασικές αρχές των ελληνικών παραδοσιακών γεύσεων, αλλά και στα γαστρονομικά highlights ασιατικής και παγκόσμιας δημιουργικής κουζίνας, δημιουργώντας ένα γευστικό κράμα σπάνιο, ιδιαίτερο, πολυσυλλεκτικό, μοναδικό.

Ρόδος Ναυτικός Όμιλος

"Η προσπάθεια του NOR Project έγινε το 2021. Η αρχιτεκτονική του νησιού και η φιλοσοφία των Δωδεκανήσων εμπνέει τον Ναυτικό Όμιλο Ρόδου. Στόχος μας ήταν να προσαρμοστούμε στο περιβάλλον. Θέλαμε να δημιουργήσουμε έναν χώρο που να προσφέρει τα πάντα. Από το πρωινό, το brunch, τη χαλάρωση στη θάλασσα, το lunch και dinner, τη βραδινή διασκέδαση", μας αναφέρει ο διευθυντής του NOR Project, Τάσος Κατέχης στην τετ-α-τετ συνάντηση μας. 

Ρόδος Ναυτικός Όμιλος

Εντός του επιβλητικότερου Ναυτικού Ομίλου των Δωδεκανήσων συναντάς τρία διαφορετικά σημεία για γαστρονομικές περιπέτειες. Το beach bar με την παραλία και τις ξαπλώστρες που υπακούουν στην τάση της ήσυχης πολυτέλειας θυμίζοντας την παραλία του μυθικού Lido. Το Mediterrenean All – Day Restaurant, ορόσημο της δημιουργικής κουζίνας. Το Spiritual Bar ασιατικής κουζίνας, στο οποίο τα πιάτα ετοιμάζονται μπροστά σου.

Ρόδος Ναυτικός Όμιλος

Βρίσκομαι στο Mediterrenean, το ατμοσφαιρικό εστιατόριο εντός του Ναυτικού Ομίλου, το οποίο ξεχωρίζει για την αρχιτεκτονική ιδιοφυία του δημιουργώντας την ιδανική συνθήκη για ευφυές fine dining από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ. Είμαι στη ανοιχτή φούσκα μου. Στο δικό μου ρουστίκ τραπέζι. Εισπνέω το οξυγόνο της θάλασσας και εκπνέω κάθε αρνητική θέση. Mindfulness. Το κύμα σκάει απαλά στους βράχους που βρίσκονται από κάτω όσο το ηλιοβασίλεμα δύει απαλά στα πιάτα που ετοιμάζονται να εφοδιαστούν με τις δημιουργίες του chef, Λυσίμαχου Δράκου.

Ρόδος Ναυτικός Όμιλος

Εν αρχή ην το ψωμί. Αυτό το μοναδικό αρτοσκεύασμα - τραγανό εξωτερικά, αφράτο εσωτερικά -, το οποίο σερβίρεται με νότες premium ελαιόλαδου συνθέτοντας το ιδανικό starter pairing για τα ορεκτικά. Οι σαλάτες δεν αργούν να έρθουν στην παρέα μας. Αξιοποιώντας χαρακτηριστικές πρώτες ύλες της ελληνικής κουζίνας, όπως άγρα χόρτα, ντομάτα, λευκά τυριά, ελιές, βότανα και μυρωδικά, κάθε σαλάτα έχει τον δικό της χαρακτήρα. Και χρώμα. Οι αμφιβληστροειδείς σαγηνεύονται πριν προλάβει ο ουρανίσκος να γοητευτεί. Η fusion παντζαροσαλάτα μού "κλείνει" θελτικά το μάτι όσο η μπουράτα προσγειώνεται με ιδιαίτερη μαεστρία στη ρόκα και τα υπόλοιπα κλασικά ιταλικά λαχανικά. Μην προχωρήσεις στα κυρίως αν προηγουμένως δεν γευτείς τα γεμιστά με μανιτάρια ραβιόλια μεθυσμένα σε μία ανάλαφρη σάλτα με κομματάκια μανιταριού και τα καλοψημένα φασόλια με χταπόδι – ένα μεσογειακό πιάτο με ελληνικό DNA και υπογραφή Λυσίμαχου Δράκου, του ανθρώπου που κατάφερε να με κάνει ανάμεσα σε διψήφιο αριθμό πιάτων να ξεχωρίσω εκείνο με τα όσπρια ως το αγαπημένο μου. Και το καλαμάρι που συνοδεύεται από μεστή φάβα.

Ρόδος Ναυτικός Όμιλος

Δεν μπορώ να μην σου μιλήσω για το σούσι σέρβις του εστιατορίου. Σε αυτή την επιλογή του πλούσιου και πολυγαστρονομικού μενού, εγώ και ο Λυσίμαχος ταυτιζόμαστε. Το Spicy Tuna Roll είναι όσο καυτερό επιθυμεί ο μέσος – συνεπώς και ο δικός μου – ουρανίσκος, ενώ το Crumb Cream Roll περιέχει φρέσκια καβουρόψιχα. Στα κυρίως, το rib eye ψήνεται στον βαθμό που επιθυμείς και συνοδεύεται από μία θεσπέσια σάλτσα μανιταριών, όσο τα θαλασσινά διατηρούν την δεσπόζουσα θέση τους στο μενού με την φινετσάτη αχιρομακαρονάδα – μαγειρεμένη με φρέσκους αχινούς - να μεταφέρει τους γευστικούς σου κάλυκες στη θάλασσα – λίγα μόλις βήματα μακριά,  ενώ η σφυρίδα φρικασέ να προσφέρει την ανάλαφρη θαλασσινή νότα σε pescetarians και όχι μόνο. Το αγαπημένο παραδοσιακό σπανακόρυζο ενδίδει σε ένα μοντέρνο twist συνοδείας από μία αναζωογονητική σάλτα μυδιών.

Ρόδος Ναυτικός Όμιλος

Η βραδιά κλείνει γλυκά. Πάντα. Με μερικές κουταλιές από την ονειρεμένη πάβλοβα με το παθιασμένο σιρόπι, με μία χορταστική δόση από το πιο τραγανό μπισκοτένιο μιλφέιγ που έχω δοκιμάσει με ανάλαφρη κρέμα ανάμεσα στα χίλια του φύλλα και μερικές σοκολατένιες ατασθαλίες σε μορφή παγωτού. Κάθε πιάτο του μενού συνοδεύεται με το ποτό - κρασί ή κοκτέιλ -  της αρεσκείας σου, ενώ το έμπειρο προσωπικό έχει τις δικές του προτάσεις για το απαραίτητο pairing γεύσεων. 

Το μενού που επιμελείται ο Λυσίμαχος Δράκος έχει ποικιλία και ισορροπία. Είναι ανάλαφρο, ελαφρύ και με χαρακτήρα. "Προσπαθώ να μαγειρεύω ελαφρά, τα πιάτα να είναι εύπεπτα και γευστικά με στόχο να μπορεί ο καλεσμένος μας να απολαύσει το βράδυ του μετά", εκμυστηρεύεται στην Madame Figaro ο ελληνοαυστριακός σεφ με τις ισχυρές περγαμηνές, σπουδές στην Γερμανία και εμπειρία που ξετυλίγεται σε κουζίνες εστιατορίων από την Αυστρία, την Ελβετία, το Βέλγιο, τη Γερμανία, τη Γαλλία έως τη Σλοβακία και την Αθήνα. 

Ρόδος Ναυτικός Όμιλος

Με έχουν επηρεάσει πολύ οι ρίζες μου τόσο από την Κάλυμνο όσο και από τη Βιέννη. Ιδιαίτερα, η κουζίνα της αυστριακής γιαγιάς μου. Εκεί, έγινε η πρώτη γνωριμία μου με αυτό που ονομάζουμε γεύση. Το μενού είναι πολυσυλλεκτικό, προκειμένου να μπορεί να ανταποκριθεί σε όλες τις θερμοκρασίες, ώρες και απαιτήσεις του καθενός. Το μενού στα δύο εστιατόρια κινείται σε δύο βασικούς άξονες: τον καθαρό ασιατικό με πινελιές Μεσογείου και τον μεσογειακό με μοντέρνες τεχνικές γαλλικής κουζίνας.

Το μεγαλύτερο ποσοστό των πρώτων υλών είναι από τη Ρόδο. "Τα θαλασσινά και τα ψάρια είναι από το νησί μας. Το μοναδικό στοιχείο που εισάγουμε από το εξωτερικό αφορά τα κρεατικά και ένα συγκεκριμένο είδος κοτόπουλου που παράγεται μόνο στο εξωτερικό. Ο κορμός του μενού είναι τα θαλασσινά και τα ψάρια. Από τα πιάτα, οι πελάτες μας έχουν ξεχωρίσει την γαριδομακαρονάδα, την αστακομακαρονάδα". Και πράγματι. Ο τρόπος κοπής του ζυμαρικού διαφοροποιεί και σού ανοίγει την όρεξη. 

Ρόδος

Εκτός από χορταστικό κυρίως, ο Ναυτικός Όμιλος Ρόδου σερβίρει απολαυστικό Brunch. Τα αυγά παρουσιάζονται σε πολλές μορφές με την ομελέτα αποκλειστικά από ασπράδια και τα πικάντικα Shakshuka να δυναμιτίζουν το πρώτο γεύμα της ημέρας. Έξυπνη και ευφάνταστη η συνοδεία ατομικής χωριάτικης σαλάτας για την απαραίτητη εξισορρόπηση ανάμεσα σε πικάντικο και δροσιστικό στοιχείο. Το French Toast με φράουλες, οι πιατέλες φρούτων εποχής και τα Energy Bowls με φρούτα του πάθους, μύρτιλα, βρώμη, berries προσφέρουν γλυκιά νότα στο πρωινό μας. Εντυπωσιακό το bowl με σπιτικό φυστικοβούτυρο. Βελούδινο, ανάλαφρο, χορταστικό. 

Ρόδος Ναυτικός Όμιλος

Η εμπειρία στον Ναυτικό Όμιλο Ρόδου κορυφώνεται με ξεχωριστά Live DJ Sets με διεθνή ονόματα του χώρου δίπλα στη θάλασσα και το απέραντο γαλάζιο της Ρόδου, αλλά και με μία επίσκεψη στο Nautica Club. Πιστός στην παράδοση και την ταυτότητα του, ο Ναυτικός Όμιλος Ρόδου πισίνα Ολυμπιακών προδιαγραφών για πόλο, κωπηλασία, αγώνες κολύμβησης, σχολή ιστιοπλοΐας και κολύμβησης με στόχο να διατηρήσει την μακρά παράδοση του νησιού στο παρόν και το μέλλον. Εξάλλου, όπως μάς αποκαλύπτει ο Τάσος Κατέχης, "Στα επόμενα χρόνια προβλέπεται η προσθαλάσσωση με υδροπλάνα μπροστά στο ΝΟΡ, ενώ σύντομα ειδικές navettes θα μεταφέρουν τους επισκέπτες από το ένα σημείο του νησιού στο άλλο και θα προγραμματίζονται transfers από τα ξενοδοχεία προς το χώρο του Ομίλου”.

Ρόδος Ναυτικός Όμιλος

Στο μυαλό του Τάσου Κατέχη κυριαρχεί η ποιότητα. Της γεύσης, των παρεχόμενων υπηρεσιών, της φιλοξενίας. Στην κουζίνα του Λυσίμαχου Δράκου η γεύση, ο πειραματισμός, η καινοτομία, η ομαδικότητα. Στο όραμα του Κώστα Αποστολίδη η αναβάθμιση και ο ταξιδιωτικός πολιτισμός. Όι τρεις του ενορχηστρώνουν ένα σύγχρονο χώρο που αν και λειτουργεί μόλις δύο χρόνια, έχει καταφέρει να αναδειχθεί στο αγαπημένο σημείο συνάντησης του εγχώριου και διεθνούς jetset, στη διεύθυνση που οι επισκέπτες της Ρόδου δεν επισκέπτονται μόνο μία φορά.
Πλ. Κουντουριώτη 9, Ρόδος 85100, 2241038043

Ρόδος Ακταίον

Ακταίον | Το αξιοσημείωτο παρελθόν δίνει βροντερό "παρών”

Εκεί που το κλασικό συναντά το σήμερα γεννάται το Ακταίον Classic, ένας εμβληματικός χώρος, ο οποίος μετρά περισσότερα από 100 χρόνια ζωντανής ιστορίας. Αν και πρόσφατα ανακαινισμένο, η αύρα του Ακταίον Classic αποκαλύπτει την ιστορική του ταυτότητα και το πλούσιο παρελθόν του

Η ιστορία του Ακταίον Classic ξεκινά στις αρχές του 20ου αιώνα, όταν η Ρόδος δεν ανήκε στην ελληνική επικράτεια και αποτελούσε το αντικείμενο του μιλιταριστικού πόθου ανάμεσα στην Ιταλία και την Τουρκία. Η προνομιακή γεωγραφική του θέση – στην "καρδιά” του Μαντρακίου – οδήγησε στην μετατροπή του εμβληματικού κτιρίου σε λέσχη αξιωματικών. Οι Ιταλοί όταν κατέλαβαν τα Δωδεκάνησα, στις 5 Μαΐου 1912, το μετέτρεψαν σε Στρατιωτική και Πολιτική Λέσχη και το μετονόμασαν Circolo d’ Italia, προκειμένου τίποτα να μην θύμιζε την παλιά του ταυτότητα. Από το 1912 μέχρι και το 1948, όλες οι κοινωνικές εκδηλώσεις λάμβαναν χώρα στο συγκεκριμένο κτήριο. Αλλά και στη συνέχεια, από την ενσωμάτωση των Δωδεκανήσων στη μητέρα Ελλάδα, οι ομιλίες των πολιτικών, πλήθος λογοτεχνικών, αθλητικών και κοινωνικών εκδηλώσεων, φιλοξενηθήκαν στον ιστορικό χώρο του "Ακταίον". Μάλιστα, στον εσωτερικό του πραγματοποιήθηκε η μεγαλοπρεπής εκδήλωση για την Απελευθέρωση της Δωδεκανήσου, στις 8 Μαΐου 1946.

Ρόδος Ακταίον

Επιστροφή στο σήμερα. Στο παρόν. Στις λεπτομέρειες που μαρτυρούν με τον δικό τους τρόπο τον βίο του Ακταίον Classic. Στους πίνακες που κοσμούν και προσδίδουν ιταλική φινέτσα στο εσωτερικό. Στον μεγαλοπρεπή φίκο, ο οποίος φυτεύτηκε πό τον πρώτο Έλληνα αιρετό Δήμαρχο Ρόδου, τον Γαβριήλ Χαρίτο, στις 31 Μαρτίου 1947, ημερομηνία στην οποία φυτεύτηκε και επίσημα ο σπόρος ένταξης της Ρόδου στην ελληνική επικράτεια. Στην αρχιτεκτονική του, η οποία κινείται σε ιταλικά μονοπάτια με αριστοκρατικές πινελιές και ελληνικές νότες. 

Ρόδος Ακταίον

Οι λεπτομέρειες στο Ακταίον Classic είναι εκείνες που κάνουν τη διαφορά. Σε όλους τους τομείς. Από το design μέχρι τις μαγειρικές δημιουργίες. Από την επιλογή της γεωγραφικής του θέση μέχρι τους ανθρώπους του. Από την ατμόσφαιρα που δημιούργησε η ευφυής απόφαση του Κώστα Αποστολίδη να το επαναλειτουργήσει το καλοκαίρι του 2021 μετά από μερικά χρόνια αδράνειας. Από τον έξυπνο διαμοιρασμό του χώρου ανάλογα με την ώρα που επιλέγεις να γευματίσεις – η αυλή του, φωτεινή και ανθισμένη, ενδείκνυται για πρωινό ή brunch υπό τη σκιά που θυμίζει σανίδα σωτηρίας από τον καυτό ήλιο, ο εσωτερικός χώρος – με δερμάτινες επιλογές και ευρύχωρα τραπέζια είναι ιδανικός για τους χειμερινούς μήνες, αλλά και για τις μέρες εκείνες που ο υδράργυρος ξεπερνά τους σαράντα βαθμούς και η φυσική δροσιά δεν είναι αρκετή, η ταράστα για ρομαντικό dinner υπό το φως του ηλίου που δύει ή του καλοκαιρινού φεγγαριού με τη θάλασσα και το λιμάνι της Ρόδου να απλώνεται περιμετρικά. Όλα στην εντέλεια και καλά φροντισμένα για να περάσεις τέλεια.

Ρόδος Ακταίον

Το Brunch στο Ακταίον Classic αποτελεί κανονική ιεροτελεστία. Από εκείνες που δυσκολεύεσαι να καταλήξεις στο ποιες γλυκές ή αλμυρές δημιουργίες θα καταλήξουν στο πιάτο σου. Το μενού πλούσιο, οι επιλογές κάτι παραπάνω από πολυσυλλεκτικές και αρκετές και η διάθεση μου αυτή τη στιγμή ακροβατεί ανάμεσα στο ευ και το πολύ. "Ο κατάλογος είναι δομημένος σε διάφορες κατηγορίες και σίγουρα υπάρχει μεγάλη ποικιλία από brunch επιλογές. Στα bestseller μας περιλαμβάνονται τα αυγά Benedict, το Croque Madame, το Acovado toast, το French toast", μας εκμυστηρεύεται ο σεφ Κωνσταντίνος Χαλιμούρδας

Ρόδος Ακταίον

Οι επιλογές στα αυγά είναι πράγματι πολλές και καλοδουλεμένες. Η ομελέτα με ασπράδια σερβίρεται πάνω σε ζεστό φρυγανισμένο ψωμί με συνοδεία λαχανικών – και εκτός από χορταστική είναι smoothy και αέρινη. Τα scrambled eggs έχουν την ίδια ψωμένια βάση, ενώ το μπέικον δεν λείπει από το πιάτο αρκετών δημιουργών με πρωταγωνιστή με αυγό. Τα αυγά Shaksuka είναι πικάντικα, ανεβάζουν την θερμοκρασία και την γαστρονομική αδρεναλίνη ενώ η καυτερή τους εσάνς εξισορροπείται με έναν από τους ανάμειτους χυμούς – δικό μου μυστικό ισορροπίας.

Ρόδος Ακταίον

Από τις γλυκές επιλογές του γεύματος που σερβίρεται ανάμεσα στο Breakfast και το Lunch η σπιτική βάφλα με cinnamon διάθεση, μήλο και κανέλα on the top είναι – δικαίως – ο απόλυτος πρωταγωνιστής. Εξίσου δροσιστικά και ανακουφιστικά τα acai και energy bowls με berries, φρούτα του πάθους, μπανάνα, φυστικοβούτυρο. Μία από το καθένα αρκεί για να προσφέρεις στο σώμα ενέργεια και στον ουρανίσκο απόλαυση.

Ρόδος Ακταίον

Πριν βραδιάσει και σε πάρω μαζί μου στην ταράτσα, οφείλω να σου πω δύο – μπορεί και περισσότερα – λόγια για τον Μιχάλη Ίσκα, τον άνθρωπο πίσω από κάθε (μας) κίνηση, τον υπεύθυνο του Ακταίον Classic, την καλύτερη παρέα που θα μπορούσαμε να έχουμε όσο τα φαγητά και τα κοκτέιλ κατέφταναν στο τραπέζι μας. Ο Μιχάλης είναι new – age, φροντίζει και την παραμικρή λεπτομέρεια, έχει όραμα, μελετά, παρατηρεί και φέρνει στο Ακταίον Classic στοιχεία από τα εστιατόρια του μέλλοντος. Δεν θα μπορούσα να μην μιλήσω μαζί του. Για το μενού, τις πρώτες ύλες, την αρχιτεκτονική, το παρελθόν, το παρόν, και το μέλλον...

"Από τις 17 Απριλίου 1946 που ονομάστηκε "Ακταίον” λειτουργεί ως all day μαγαζί. Φέτος κάναμε ανακαίνιση σεβόμενοι τον κλασικό χαρακτήρα του κτηρίου, και είμαστε ανοιχτά από τις 8 το πρωί και για 17-18 ώρες, χειμώνα-καλοκαίρι, προσφέροντας στους πελάτες μας… τα πάντα! Μάλιστα, τελευταία έχουμε δημιουργήσει παιδότοπο για να απασχολούνται οι μικροί μας φίλοι αλλά και stage, όπου γίνονται live εμφανίσεις καλλιτεχνών", μας αναφέρει στην αρχή.

Ρόδος Ακταίον

Ας περάσουμε, όμως, στο δικό μας – γαστρονομικό – κυρίως.

Γαστρονομικά, είναι τρελό αυτό που έχουμε πετύχει. Το μενού διαθέτει περισσότερες από 150 επιλογές και αυτό δεν είναι απλό. Όσον αφορά τις πρώτες ύλες είμαστε επιλεκτικοί. Οτιδήποτε καλό και ποιοτικό παράγεται στα Δωδεκάνησα οδηγείται στην κουζίνα μας. Για μένα, είναι βασικό τα πιάτα να έχουν ποιότητα και αυτή να διατηρείται μέσα στον χρόνο αναλλοίωτη. Οτιδήποτε δεν υπάρχει στην άριστη εκδοχή του, δεν έχει θέση στο μενού αυτού του εστιατορίου” επισημαίνει ο άνθρωπος που δεν βάζει νερό στην ποιότητα του φαγητού που προσφέρει σε όσους τον τιμούν με την παρουσία τους. Και πολύ καλά κάνει.

Το dinner μας σερβίρεται με φόντο το όμορφο λιμάνι της Ρόδου. Οι επιλογές πολλές. Θυμάμαι, όμως, - ευτυχώς – όσα μάς είπε ο σεφ λίγες στιγμές πριν. "Στα κυρίως ξεχωρίζω, από τα ζυμαρικά την Καρμπονάρα που γίνεται με τα καλύτερα υλικά: με παρμεζάνα ωρίμανσης 36 μηνών, πεκορίνο ρομάνα και γκουαντσιάλε, όλα από την Ιταλία. Στα κρέατα, υπέροχο πιάτο είναι το Vitello tonnato, αλλά και το μοσχαρίσιο φιλέτο Black agnus και οι tomahawk μπριζόλες, όλα τοπικών παραγωγών.  Σε ψάρι χρησιμοποιούμε σολωμό, τσιπούρες και λαβράκια, όλα φρέσκα”. Θα τα δοκιμάσουμε.

Ρόδος Ακταίον

Η βραδιά ξεκινά με σαλάτες – δική μου αγαπημένη η ελληνική με την ντόπια κάππαρη και η θερινή με τον σολομό και τα ροδάκινα – ένας επιτυχημένος συνδυασμός που απογειώνεται με μερικά πράσινα λαχανικά. Οι πρώτες ύλες στο Ακταίον Classic είναι αυστηρά επιλεγμένες με γνώμονα τον ποιοτικό τους χαρακτήρα. Το καταλαβαίνεις από τη γεύση του Rib-eye και των υπόλοιπων κρεατικών. Για να σου πω την αλήθεια μου, εγώ προτίμησα το ψάρι – φρέσκο από τη θάλασσα και μερικά χόρτα ή πατάτες στην παρέα. Λουκούμι.

Ρόδος Ακταίον

Τα υπόλοιπα αφήνω να τα δοκιμάσεις εσύ με τη συνοδεία κρασιού από την μακρά λίστα που διαθέτει το εστιατόριο. Cheers!
Πλατεία Ελευθερίας, Ρόδος, Τηλ. 6942058181, www.aktaionrodos.com

Πάμε Ρόδο;

Tags:

BEST OF NETWORK