September 2025
X

Full Moon Dinner by MF

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Life

Merci Chef | Η εβδομάδα γαλλικής γαστρονομίας μάς προσκαλεί σε ένα απολαυστικό ταξίδι στη γεύση της δημοφιλούς χώρας

Merci Chef | Η εβδομάδα γαλλικής γαστρονομίας μάς προσκαλεί σε ένα απολαυστικό ταξίδι στη γεύση της δημοφιλούς χώρας

Κορυφαίοι Γάλλοι και Έλληνες σεφ δίνουν το παρών σε μία γιορτή ελληνογαλλικής φιλίας υπό την αιγίδα του Γαλλικού Ινστιτούτου και της Πρεσβείας της Γαλλίας στη χώρα μας.

Υπάρχουν μερικές πρώτες ύλες που συντίθενται καλύτερα όταν ανάμεσά τους εισχωρεί η αγάπη. Μερικές συνταγές που εκτελούνται ευκολότερα όταν το συναίσθημα μετουσιώνεται σε εκείνο που πολλοί – επαγγελματίες και μη – χαρακτηρίζουν ως πινελιά του σεφ. Και πολιτισμοί που μαγειρεύουν με την καρδιά τους. 

Marie
Η, Σεφ ζαχαροπλαστικής βραβευμένη με τον τίτλο της "παγκόσμιας πρωταθλήτριας γλυκών τεχνών", Marie Simon

Στη γαστρονομική τους ταυτότητα, η Ελλάδα και η Γαλλία μοιράζονται αυτό το χαρακτηριστικό σε έναν ευφυώς επιμελημένο βαθμό, ένα κράμα τεχνικής και συναισθητικής (ανά)μείξης σερβιρισμένο σε αληθινά νόστιμα πιάτα. Στην Εβδομάδα Γαλλικής Γαστρονομίας, λοιπόν, είναι δύσκολο – έως αδύνατον – να μην παρατηρήσει κανείς ομοιότητες, γευτεί δεξιοτεχνίες, απολαύσει τη μαγεία του τραπεζιού, την τέχνη εκείνου του δείπνου που ενώνει και χορταίνει. 

Ο Γάλλος Σεφ, John Arguad
Ο Γάλλος Σεφ, John Arguad

Με στόχο την προώθηση αυτής της κληρονομιάς, η Πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος διοργανώνουν για πρώτη φορά φέτος μια εβδομάδα γαλλικής γαστρονομίας, από τις 25 Φεβρουαρίου έως την 1η Μαρτίου 2024, με τίτλο "Merci Chef!". Μία εβδομάδα γεμάτη από στρείδια και σαμπάνια, φουαγκρά σε πολυδιάστατο masterclass, τυριά έντονα σε γεύση και χρώμα – αλμυρά και πιπεράτα, γλυκές δημιουργίες με επίγευση ισορροπημένα βουτυρένιου κρουασάν σαγηνεύουν τη στιγμή που γράφονται οι γραμμές αυτές τις αισθήσεις σε μία ολιστική "αιχμαλωσία” με γαλλική υπογραφή. 

eumalie
Η βραβευμένη με τον τίτλο MOF (Meilleur Ouvrier de France -Καλύτερος Τεχνίτης της Γαλλίας) σεφ ψαριών, Eulalie Rus

Merci Chef εν συντομία

Έξι Γάλλοι σεφ, εκ των οποίων ένας βραβευμένος με αστέρι Michelin και τρεις βραβευμένοι Σεφ με την ανώτατη διάκριση M.O.F. (Meilleur Ouvrier de France – Καλύτερος Τεχνίτης της Γαλλίας) θα έρθουν στην Ελλάδα για να μοιραστούν τις γνώσεις τους με το ελληνικό κοινό. 

Ο Σεφ της Πρεσβείας της Γαλλίας, Jean Marie Hoffman
Ο Σεφ της Πρεσβείας της Γαλλίας, Jean - Marie Hoffman

Με βασική αρχή η γαλλική γαστρονομία να είναι προσβάσιμη σε όλους, η φρανκοφόν εβδομάδα γεύσης, το πρόγραμμα της εβδομάδας "Merci Chef!" περιλαμβάνει εκδηλώσεις που σχεδιάστηκαν για να συμμετάσχουν όσο το δυνατόν περισσότεροι: σχολεία, κέντρα εκπαίδευσης, μέσα ενημέρωσης, και φυσικά το ευρύ κοινό. Σκοπός της δράσης είναι να ενισχύσει την ελκυστικότητα των δύο χωρών μας, διαμέσου των τοπικών προϊόντων και των γαστρονομικών τους παραδόσεων. Υπό την καθοδήγηση του σεφ της Πρεσβείας, Jean-Marie Hoffmann, Γάλλοι και Έλληνες σεφ θα μαγειρέψουν μαζί τονίζοντας τη σημασία της πολιτιστικής ανταλλαγής μεταξύ γαλλικής και ελληνικής κουζίνας.

Laëtitia GABORIT
Η βραβευμένη με MOF σεφ τυριών, Laëtitia Gaborit

Στο πλαίσιο μίας ολιστικής προσέγγισης που ξεκινά από τον ουρανίσκο και διαχέεται στη νόηση και τον εγκέφαλο, η πρωτότυπη εβδομάδα συμπεριλαμβάνει στο DNA της πληθώρα πολιτιστικών και φιλανθρωπικού χαρακτήρα εκδηλώσεων, αλλά και βραδιές γευσιγνωσίας με πρωταγωνιστές τα γαλλικά προϊόντα. Επίσης, οι Γάλλοι σεφ θα συμμετάσχουν και σε εκπαιδευτικά σεμινάρια σε συνεργασία με ελληνικές σχολές εστίασης.

Yohann
Ο, βραβευμένος με ένα αστέρι Michelin, σεφ Johann Chapuis

Η εναρκτήρια βραδιά, την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου, θα λάβει χώρα στο Avra Bar του Four Seasons Astir Palace Hotel στο πλαίσιο του The Great Sunday Club, παρουσία τou βραβευμένου "MOF" Maxime Hoerth, και των μπάρμαν Hugo Togni από το μπαρ Pompette στο Τορόντο, Corentin Gaudin και Nico de Soto από το μπαρ Danico στο Παρίσι.

Arnaud
Ο, βραβευμένος με MOF ζαχαροπλαστικής, Pastry Chef, Arnauld Larher

Merci Chef και ιδού (!) οι εκδηλώσεις που ετοιμάζονται

Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024

(οι εκδηλώσεις είναι ανοιχτές στο κοινό κατόπιν πληρωμής)
18:30│Four Seasons Astir Palace Hotel – Avra Bar 
ΒΡΑΔΙΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: "ΚΟΚΤΕΙΛΣ Α ΛΑ ΓΑΛΛΙΚΑ" (COCKTAILS À LA FRANÇAISE)

Παρουσία τou βραβευμένου "MOF" Maxime HOERTH, και των μπάρμαν Hugo TOGNI από το μπαρ Pompette στο Τορόντο,  Corentin GAUDIN και Nico de SOTO από το μπαρ Danico  στο Παρίσι.

Από 25/02 έως 01/03/2024

ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ από τον βραβευμένο "MOF" ζαχαροπλαστικής Arnaud LAHRER, σε συνεργασία με το ζαχαροπλαστείο Madame Fraise. Διαθέσιμο στις πλατφόρμες εξ αποστάσεως πώλησης. 

ΚΟΚΤΕΙΛ Α ΛΑ ΓΑΛΛΙΚΑ από την Αγάπη Πετροπούλου στο μπαρ A for Athens cocktail bar & restaurant

Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024

09:00-13:00│ Τζάνειο Νοσοκομείο
ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΕΦ ΙΑΚΩΒΟ ΑΠΕΡΓΗ | (ανοιχτή στο κοινό, κατόπιν πληρωμής)

Προετοιμασία του πιάτου της ημέρας από τον Σεφ Ιάκωβο Απέργη και δωρεά στο νοσοκομείο (400 σοκολάτες Cacao Barry και μια μηχανή κοπής λαχανικών του γαλλικού οίκου ROBOT-COUPE από την EMKΟ ΚΟΥΤΕΛΑΣ)

14:00-21:00│ Madonna Upper Market
ΕΚΔΗΛΩΣΗ " RACLETTE " | (ανοιχτή στο κοινό, κατόπιν πληρωμής)

Το Madonna Upper Market και η εταιρία Bridor μυούν το κοινό στον κόσμο της raclette και παρουσιάζουν τα προϊόντα της εταιρίας Bridor. 

16:00-18:30│ Πρεσβεία Γαλλίας
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ " OΣΤΡΑΚΟΕΙΔΗ " | (συμμετοχή μόνο με πρόσκληση)

Η βραβευμένη "MOF" Σεφ ψαριών Eulalie RUS και η Σεφ του εστιατορίου  Evi Evane στο Παρίσι Ντίνα ΝΙΚΟΛΑΟΥ προσκαλούν 30 βραβευμένους Σεφ σε μια παρουσίαση και γευσιγνωσία στρειδιών, οστράκων Saint-Jacques, γαλάζιου αστακού και καβουριών (Arapis Seafood), συνοδεία γαλλικών κρασιών (Trinity Wines).

20:00│Εστιατόριο " Άκρα" 
ΜΕΝΟΥ 8 ΧΕΡΙΑ (menu à huit mains) | (ανοιχτή στο κοινό, κατόπιν πληρωμής)

Δείπνο από τον Σεφ John ARGAUD και τον Σεφ του εστιατορίου " Άκρα" Γιάννη Λουκάκη 
Επιδόρπιο από την Σεφ Marie SIMON, παγκόσμια πρωταθλήτρια γλυκών τεχνών και τον Σεφ ζαχαροπλαστικής Σπύρο ΠΕΔΙΑΔIΤΑΚΗ, εστιατόριο " Άκρα".

Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024

11:00-14:00│ Σχολή Τουριστικών, Ξενοδοχειακών και Γαστρονομικών Σπουδών "Le Monde"
MASTER CLASS "ΦΟΥΑ ΓΚΡΑ" | (εκδήλωση φιλανθρωπικού / εκπαιδευτικού χαρακτήρα) 

Ο Pascal BERNON, Σεφ του οίκου Rougié, σε συνεργασία με την εταιρεία De Gustibus, μοιράζεται με τους μαθητές τις συνταγές του με βασικό υλικό την πάπια.

13:00│ Πρεσβεία Γαλλίας
ΟΙΝΟΓΕΥΣΙΑ ΓΑΛΛΙΚΩΝ ΚΡΑΣΙΩΝ | (συμμετοχή μόνο με πρόσκληση)

Η Πρεσβεία της Γαλλίας και η Trinity Wines προσκαλούν τους Έλληνες σομελιέ σε μια "περιήγηση της Γαλλίας και των κρασιών της".  

16:00-19:00│ Ξενοδοχείο Academias Hotel
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ MASTER CLASS: "OΣΤΡΑΚΟΕΙΔΗ" | (συμμετοχή μόνο με πρόσκληση)

Η βραβευμένη "MOF" Σεφ ψαριών Eulalie RUS και η Σεφ του εστιατορίου  Evi Evane στο Παρίσι Ντίνα ΝΙΚΟΛΑΟΥ αποκαλύπτουν τα μυστικά των θαλασσινών: στρείδια, όστρακα Saint-Jacques, γαλάζιος αστακός και καβούρια. Σε συνεργασία με τις εταιρίες Arapis Seafood και Trinity Wines.

17:00-19:00│ Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος – "Maya le Bistro"  
ΜΠΑΡ ΜΕ ΚΡΟΥΑΣΑΝ | (ανοιχτή στο κοινό, δωρεάν)

Η Délifrance προσκαλεί το κοινό να δοκιμάσει γαλλικά κρουασάν.

17:30-20:30│ Σχολή Le Monde
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ MASTER CLASS: "ΦΟΥΑ ΓΚΡΑ" | (συμμετοχή μόνο με πρόσκληση)

Ο Pascal BERNON, Σεφ του οίκου Rougié, σε συνεργασία με την εταιρεία De Gustibus, μοιράζεται με τους επαγγελματίες τις συνταγές του με βασικό υλικό την πάπια. 

18:00-19:00│Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος – "Maya le Bistro"  
ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑ ΚΡΕΠΑΣ | (ανοιχτή στο κοινό, δωρεάν)

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος προσκαλεί το κοινό να δοκιμάσει κρέπες. 

19:00│Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος – Auditorium Theo Angelopoulos   
ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ "À LA BELLE ÉTOILE". ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ | (ανοιχτή στο κοινό, δωρεάν)

Αυτοβιογραφική ταινία του Sébastien Tulard. Θα ακολουθήσει συζήτηση με τους Στέλιο Παρλιάρο (Σεφ ζαχαροπλαστικής), Arnaud Larher (βραβευμένος MOF ζαχαροπλαστικής) και Marie SIMON (παγκόσμια πρωταθλήτρια γλυκών τεχνών).  Ταινία με ελληνικούς υπότιτλους.

19.00│Ξενοδοχείο Academias Hotel – NYX rooftop
ΒΡΑΔΙΑ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΑ ΣΤΡΕΙΔΙΑ | (ανοιχτή στο κοινό, κατόπιν πληρωμής)

Παρουσίαση και γευσιγνωσία στρειδιών από την βραβευμένη "MOF" Σεφ ψαριών Eulalie RUS.

Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024

09:30-11:30│ Ελληνογαλλική Σχολή Αθηνών "Άγιος Παύλος"
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ | (εκδήλωση φιλανθρωπικού / εκπαιδευτικού χαρακτήρα)

Η Σεφ ζαχαροπλαστικής βραβευμένη με τον τίτλο της "παγκόσμιας πρωταθλήτριας γλυκών τεχνών" Marie SIMON, μυεί τους μαθητές του δημοτικού σχολείου της Ελληνογαλλικής Σχολής Αθηνών "Αγιος Παύλος" (με πιστοποίηση LabelFrancÉducation) στα μυστικά της ζαχαροπλαστικής και της ισορροπημένης διατροφής.

10:00│Πρεσβεία της Γαλλίας
ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ "ΚΡΕΠΕΣ" | (εκδήλωση φιλανθρωπικού / εκπαιδευτικού χαρακτήρα)

Οι προσκεκλημένοι Σεφ ετοιμάζουν κρέπες για τα παιδιά που φιλοξενούνται σε φιλανθρωπικά ιδρύματα.
Σε συνεργασία με τις εταιρίες Air France, Valrhona – Deals και Δειπνοσοφιστήριον.

Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024 

10:00-15:00│ Cacao Barry Chocolate Academy 
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ MASTER CLASS "ΣΟΚΟΛΑΤΑ " | (συμμετοχή μόνο με πρόσκληση)

Επαγγελματικό σεμινάριο σοκολάτας από τον βραβευμένο MOF ζαχαροπλαστικής Σεφ Arnaud LARHER, και τον Σεφ chocolatier  Philippe MARAND. 

11:30-14:00│ Σχολή Τουριστικών, Ξενοδοχειακών και Γαστρονομικών Σπουδών "Le Monde"
MASTER CLASS "ΤΥΡΙ" | (εκδήλωση φιλανθρωπικού / εκπαιδευτικού χαρακτήρα)

Η βραβευμένη MOF τυροκομίας Σεφ Laëtitia GABORIT μυεί τους μαθητές της σχολής στην επεξεργασία του τυριού, στον τρόπο παρουσίασης μιας πιατέλας τυριών και στον τρόπο συνδυασμού ενός γαλλικού τυριού με τοπικά προϊόντα.
Σε συνεργασία με το κατάστημα Nora’s Deli.

18:00-20:30│ Κατάστημα Nora’s Deli
ΒΡΑΔΙΑ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΟ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΥΡΙ (εκδήλωση ανοιχτή στο κοινό, δωρεάν)

Με την βραβευμένη MOF τυροκομίας Σεφ Laëtitia GABORIT

20:00│Athens Capital Center Hotel - MGallery
ΔΕΙΠΝΟ 4 ΧΕΡΙΑ (Dîner à quatre mains) | (ανοιχτή στο κοινό, κατόπιν πληρωμής)

Με τον βραβευμένο με 1 Αστέρι Michelin Σεφ Johann CHAPUIS και τον Σεφ του εστιατορίου MGallery Δημήτρη Μπούτσαλη.

BEST OF NETWORK