September 2025
X

Full Moon Dinner by MF

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Life

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 | Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

20.05.2024
Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 | Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

Κάθε άλλο παρά τυχαία ήταν η επιλογή του σεφ που ανέλαβε να δημιουργήσει και να μαγειρέψει το μενού της 7ης τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας. Δεν ήταν μεν Έλληνας, αλλά ήταν γείτονας, una faccia una razza όπως λέμε· ένας πολυβραβευμένος Ιταλός σεφ, δηλαδή, που χαίρεται την Ελλάδα και τις γεύσεις της. Ο τριαντα-τετράχρονος Ρωμαίος Luca Piscazzi ήρθε στη χώρα μας το 2020 κουβαλώντας στις βαλίτσες του μια δυνατή σειρά διακρίσεων. Ήταν για τέσσερα χρόνια head chef στο εστιατόριο "La Dame de Pic", της τριάστερης σεφ Anne Sophie Pic, στο ξενοδοχείο "Four Seasons" του Λονδίνου. Προηγουμένως είχε δουλέψει στις κουζίνες διάσημων ρεστοράν, σαν τα τριάστερα "La Pergola" στη Ρώμη, "El Celler de Can Roca" στη Χιρόνα της Ισπανίας, την περίοδο μάλιστα που ανακηρύχτηκε καλύτερο εστιατόριο του κόσμου, αλλά και στο λονδρέζικο "Ledburry". Αναλαμβάνοντας το "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας πέτυχε τη βράβευσή του με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin.

Αγάπησε την Ελλάδα και παρότι καινούργιος στον τόπο μας, άρχισε να εξερευνά τα τοπικά μας προϊόντα, γυρίζοντας τα νησιά και δοκιμάζοντάς τα. Ενθουσιάστηκε από τα ταπεινά, σπάνια, μοναδικά υλικά που ανακάλυψε και τα αξιοποίησε ως έμπνευση για την κουζίνα του εστιατορίου που ηγείται. Έτσι, του προτείναμε να δημιουργήσει το μενού της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ανταποκρίθηκε με χαρά, σχεδιάζοντας ένα μενού τοπικών και εμβληματικών ελληνικών σπεσιαλιτέ, ραφιναρισμένων και ιδωμένων μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά.

Το ορεκτικό ξεκίνημα της βραδιάς έγινε μ’ έναν αλλιώτικο ντάκο, που μοσχοβολούσε ρίγανη∙ πάνω σ’ ένα μπισκότο χαρουπιού και ελιάς, βρισκόταν ντομάτα μαριναρισμένη σε άλμη φέτας με κάπαρη. Στην κορυφή της μια ανανεωτική κρύα "μαρέγκα" από νερό ντομάτας και χυμό βερίκοκου και στη βάση του πιάτου ένα εξαιρετικό ζουμί από νερό ντομάτας δρόσιζαν αποφασιστικά και αρωματικά το σύνολο. Μαζί του ταίριαξε χέρι – γάντι το ροζέ αφρώδες Κτήμα Καρανίκα Brut 2022, κυρίως από ξινόμαυρο.

Δείτε περισσότερα στο athinorama.gr

BEST OF NETWORK