Κάθε γαστρονομικό Φεστιβάλ που φορά τον εκλεκτικό μανδύα του fine dining έχει ενδαφέρον. Οι γαστριμαργικές συμπράξεις προχωρούν την εγχώρια σκηνή ένα βήμα πιο μπροστά. Άλλωστε, αυτή δεν είναι και η ουσία της ένωσης; Να εμπνέουμε και να εμπνεόμαστε. Να συμπορευόμαστε – όπως έναστρα διακεκριμένοι σεφ του εγχώριου και διεθνούς γαστρονομικού τερέν πραγματοποιούν, να εξελισσόμαστε, να φρεσκάρουμε τις βασικές αρχές χωρίς να αλλοιώνουμε την ουσία τους.
Και φέτος το καλοκαίρι, κορυφαία γαστρονομικά φεστιβάλ επιστρέφουν ανανεωμένα με στόχο να μας υπενθυμίσουν ότι το θέρος έχει τη γεύση που επιλέγουμε να του δώσουμε.
Culinary Journeys | Daios Cove
Η περίπτωσή τους ξεπερνά κάθε δημοσιογραφικό κλισέ – όσο κι αν το "οι συστάσεις περιττεύουν” ταιριάζει αρμονικά στην ιδιοσυγκρασία και την ιστορία που τα Culinary Journeys (συν)υπογράφουν στο Daios Cove κάθε καλοκαίρι. Στην έκτη εκδοχή του, ο καθιερωμένος θεσμός συνεχίζει να υλοποιεί εκείνο που ίσως μόνο αυτός γνωρίζει: να συνθέτει ένα μοναδικό μωσαϊκό γαστρονομικών εμπειριών και πολιτιστικών συναντήσεων.

Αποτίνοντας φόρο τιμής στην παγκόσμια και ελληνική γαστρονομική σκηνή, τα Culinary Journeys υποδέχονται βραβευμένους με αστέρια Michelin σεφ από τα πιο αναγνωρισμένα εστιατόρια της Ελλάδας και του εξωτερικού οι οποίοι θα μαγειρέψουν στα Ocean Restaurant και RHO, ενισχύοντας την γαστρονομική κουλτούρα του Daios Cove με καινοτόμες προτάσεις, εμπνευσμένοι από τις διεθνείς τάσεις της γαστρονομίας.

Κάπως έτσι, ο Joan Roca από το βραβευμένο με 3 αστέρια Michelin, El Celler de Can Roca o Jean-Philippe Blondet του τριάστερου Alain Ducasse at The Dorchester, Jacob Jan Boerma του βραβευμένου με ένα αστέρι The White Room στο Amsterdam, ο Amaury Bouhours του διάστερου Le Meurice στο Παρίσι καθώς και Έλληνες βραβευμένοι chef, όπως ο Παύλος Κυριάκης, ο Γκίκας Ξενάκης, ο Δημήτρης Μαλανδρένης και ο Γρηγόρης Μαρινάκης δίνουν ραντεβού καθ'όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού με τους ταξιδιώτες που δεν χορταίνουν να ικανοποιούν ποιοτικά τον ουρανίσκο τους.

Greek Chefs Abroad Volume IV | Mar-Bella Collection
Την κουλτούρα του να μοιράζεσαι – δεν είναι τυχαίο ότι το food sharing αποτελεί σήμερα την ταχύτερα ανερχόμενη γαστρονομική τάση παγκοσμίως – υμνούν μέσα από την τέταρτη εκδοχή του "Greek Chefs Abroad" τα ξενοδοχεία της Mar-Bella Collection. Εξάλλου, η έννοια του "μοιράζομαι” είναι εκείνη που εν τέλει γεννά την αμοιβαία απόλαυση των γεύσεων γύρω από το τραπέζι και την πηγαία γαστρονομική αριστεία.

Με θέμα "The Culture of Sharing", το φετινό πρόγραμμα ενώνει διάσημους Έλληνες chef από όλο τον κόσμο στην Κέρκυρα και την Πάργα καθ' όλη τη διάρκεια της καλοκαιρινής σεζόν, προκειμένου να δημιουργήσουν μια γαστρονομική αναζήτηση, αντηχώντας το πνεύμα του ελληνικού συνταγών όπου οι γεύσεις τους γίνονται πιο απολαυστικές όταν τις μοιραζόμαστε με φίλους και οικογένεια.


Στο φετινό πρόγραμμα η ομάδα της Mar-Bella Collection υποδέχεται τον Κωνσταντίνο Φιλίππου (13 Ιουλίου | Nido, εστιατόριο Apaggio) με 2 αστέρια Michelin από την Βιέννη, τον βραβευμένο Δημήτρη Μούδιο (3 Αυγούστου | Εlix, εστιατόριο Pearl) από την Μπανγκόκ, τον "the best young chef in Belgium”, Γιώργο Αθανασόπουλο (22 Ιουνίου | Nido, εστιατόριο Apaggio) και τον Νικόλα Πουλμέντη (6 Σεπτεμβρίου | Elix, εστιατόριο Pearl) από την Νέα Υόρκη, αναγνωρισμένο Έλληνα chef ως "Food Network’s Chopped Champion" σε εκρηκτικές συναντήσεις γεύσεων.


Sani Gourmet
Έχει τον τρόπο να ταξιδεύει τον ουρανίσκο μας κάθε χρόνο μέχρι την Κασσάνδρα Χαλκιδικής – δεν είναι τυχαίο ότι το πείσμα των ανθρώπων πίσω από τον όμιλο Sani/Ikos ανέδειξε την περιοχή σε γαστρονομικό προορισμό. Από τις 26 Ιουλίου έως και τις 23 Αυγούστου, το Sani Resort θα βρεθεί στο επίκεντρο του παγκόσμιου fine dining, φιλοξενώντας ένα εξαιρετικό lineup βραβευμένων με αστέρια Michelin σεφ, που περιλαμβάνει τους Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth, εκπροσωπώντας την ελίτ της παγκόσμιας γαστρονομίας σε μία πολυσυλλεκτική σύνθεση του εμβληματικού – πλέον – Sani Gourmet.


Σύμφωνα με όσα μπορούμε να μοιραστούμε μαζί σου αυτή τη στιγμή, τα πέντε μενού γευσιγνωσίας των καλεσμένω σεφ θα περιλαμβάνουν πιάτα, τα οποία θα συνοδεύονται από επιλεγμένες λίστες κρασιών ελληνικών και ξένων αμπελώνων υπό την επιμέλεια έμπειρων σομελιέ. Με τη συμμετοχή τους στα μοναδικά αυτά δείπνα, οι καλεσμένοι του Sani Gourmet θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μία σπάνια γευστική εμπειρία με την υπογραφή κάποιων από τους καλύτερους, βραβευμένους με αστέρια Michelin σεφ του κόσμου σε ένα θερινό έναστρο σκηνικό.

Τα special dinner του Sani Gourmet ξεκινούν στις 20:00 κάθε Παρασκευή βράδυ από τις 26 Ιουλίου έως τις 23 Αυγούστου, στο εστιατόριο Elia του ξενοδοχείου Porto Sani.