Mια θάλασσα ενώνει το Olea All Suite Hotel στη Ζάκυνθο με το Dexamenes Seaside Hotel στην Ηλεία.
Είχα την ευκαιρία να απολαύσω μια μοναδική εμπειρία, μία εκδρομή σε δύο προορισμούς τόσο κοντινούς και συμπληρωματικούς μεταξύ τους. Ως μέλη των Design Hotels της Marriott International, μιας κοινότητας ταξιδιωτών που τους ενώνει η αναζήτηση για υψηλής αισθητικής φιλοξενία συνδυασμένη με την αυθεντική τοπική κουλτούρα, το Olea All Suite Hotel στη Ζάκυνθο και το Dexamenes Seaside Hotel στην Κουρούτα Ηλείας ένωσαν τις δυνάμεις τους, δημιουργώντας μια μοναδική εμπειρία που μας ταξίδεψε στην υψηλή γαστρονομία, στο άρτιο design και στην τέχνη του hospitality.

Μία θάλασσα χωρίζει, αλλά και τελικά ενώνει τα δύο πολυτελή θέρετρα που λάνσαραν το concept "A Sea Between Us" και οργάνωσαν ένα αναπάντεχο Chef Exchange Event. Το "A Sea Between Us" είναι ένα συνεργατικό πρόγραμμα που ξεκίνησε από τα δύο ξενοδοχεία. Μια διεπιστημονική μελέτη που εξερευνά το πλούσιο υφαντό των ομοιοτήτων και διαφορών μεταξύ του νησιού της Ζακύνθου και της περιοχής της Ηλείας, εμβαθύνοντας στις τοπικές τους ιστορίες και τις βαθιές τους επιπτώσεις στη πολιτιστική ζωή των κατοίκων τους. Από τη γαστρονομία μέχρι την αρχιτεκτονική, τη μουσική μέχρι τη γλώσσα, τα ρούχα μέχρι τις συνήθειες, το πρόγραμμα αυτό αυτό επιδιώκει να ξετυλίξει τις μοναδικές ταυτότητες που έχουν διαμορφωθεί από το ξεχωριστό παρελθόν αυτών των περιοχών, προάγοντας μια μεγαλύτερη κατανόηση και εκτίμηση της κοινής τους κληρονομιάς μέσα από τη θάλασσα που τους χωρίζει.

Φτάνοντας στη Ζάκυνθο, την Παρασκευή 24 Μαΐου μετά από ένα χαλαρωτικό μασάζ στο υπέροχο spa του Olea All Suite Hotel, που παρέχει ανεμπόδιστη θέα προς το νότιο τμήμα του νησιού, απολαύσαμε ένα υπέροχο δείπνο υπό το φως του ολόγιομου φεγγαριού στο ασιατικό εστιατόριο Pacifico, που έχει επιμεληθεί η ομάδα του-προσφάτως-βραβευμένου για τις Fusion & Ethnic γεύσεις του, Nikkei.


Το Σάββατο 25 Μαΐου, η μέρα ξεκίνησε με μια υπέροχη κρουαζιέρα στα απίστευτα νερά της Ζακύνθου. Το βράδυ, στα πλαίσια του Chef Exchange Event είχαμε την ευκαιρία να βιώσουμε την εμπειρία ενός μοναδικού δείπνου στο Flow Dine & Wine του Olea All Suite Hotel, από τον σεφ του Dexamenes Seaside Hotel Σταύρο Κούση, που δημιούργησε ένα συνδυασμό αισθησιακών γεύσεων, εμπνευσμένες από την παράδοση του τόπου και τη Γη της Ηλείας τα οποία συνοδεύτηκαν με ένα ξεχωριστό pairing από κρασιά της Πελοποννήσου.


Η επόμενη μέρα μας βρήκε στην Ηλεία, στο καταπληκτικό Dexamenes Seaside Hotel. Μετά από ένα cocktail workshop με σκηνικό ένα μαγικό ηλιοβασίλεμα, στο δείπνο ζήσαμε μια μοναδική εμπειρία, από εκείνες που θυμάσαι για όλη σου τη ζωή. Στο dex.Silo.01, ένα pop-up fine dining spot, που βρίσκεται μέσα σε μια δεξαμενή της δεκαετίας του 1920, ο σεφ του Olea All Suite Hotel Σπύρος Δρακούλης δημιούργησε ένα μενού εμπνευσμένο από τις παραδόσεις της Ζακύνθου που συνοδεύτηκε από εκλεκτά κρασιά του νησιού. Η ατμόσφαιρα, η μουσική, το καθηλωτικό σκηνικό με τον ανοιχτό ουρανό και τα εξαιρετικά πιάτα συνέθεσαν μια αναπάντεχα όμορφη βραδιά χαραγμένη για πάντα στο μυαλό μου.




Πέρα από το ευφάνταστο concept του event είχα την ευκαιρία να ζήσω δύο εξαιρετικά ξενοδοχεία, που μου άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις και αξίζει να τα δούμε αναλύτικά.
Olea All Suite Hotel

Χτισμένο αμφιθεατρικά, το Olea All Suite Hotel, που συνεργάζεται με τη SWOT Hospitality τον τομέα του Marketing και των πωλήσεων, πλαισιώνει τη φυσική ομορφιά σε μια τοποθεσία πάνω σε λόφο, με modern tropical δομές που βλέπουν προς τη θάλασσα και την εξοχή.

Τα όρια μεταξύ εσωτερικών και εξωτερικών χώρων συγχέονται, με το υγρό στοιχείο να βρίσκεται σε μια συνεχή ροή. Βεράντες για ονειρεμένα ηλιοβασιλέματα, κοινόχρηστα σαλόνια, και 93 πολυτελείς σουίτες, στην πλειονότητά τους με ιδιωτική πισίνα, που φαίνονται να επιπλέουν σε rivers που περιπλανώνται γύρω από μία πισίνα σαν λίμνη στην καρδιά του θερέτρου.

Dexamenes Seaside Hotel

Το Dexamenes°° Seaside Hotel, είναι ξενοδοχείο που λειτουργούσε σαν οινοποιείο Κορινθιακής Σταφίδας, χτισμένο την περίοδο του μεσοπολέμου. Σήμερα μετατράπηκε σε ένα – αρχιτεκτονικά πολυβραβευμένο - ξενοδοχείο στη Δυτική Πελοπόννησο. Κατασκευάστηκε πάνω στη θάλασσα, έτσι ώστε τα πλοία να μπορούν να φορτώνονται με κρασί απευθείας από τις δεξαμενές, προτού ανοίξουν πανιά για τις μεγάλες υπερπόντιες αγορές. Οι εγκαταλελειμμένες, βιομηχανικές κατασκευές που χαρακτηρίζουν την τοποθεσία έμειναν σχετικά ανέγγιχτες από τη δεκαετία του 1920, σε ένα από τα πιο παρθένα και όμορφα τμήματα της ακτογραμμής της δυτικής Πελοποννήσου.



Το ξενοδοχείο διαθέτει 36 δωμάτια (34 πρώην Δεξαμενές Ζύμωσης και 2 πρώην Χημεία), όλα σχεδιασμένα από την αρχιτεκτονική ομάδα k-studio και αριθμεί πάνω από 20 βραβεία και διακρίσεις. Με συνέπεια στις αρχές του, το ξενοδοχείο προσφέρει εμπειρίες κρασιού (οινογευσίες, εκτενή λίστα κρασιών, food-wine pairing επιλογές καθώς και επισκέψεις σε τοπικά οινοποιεία) και ελαιογευσία με food pairing σε τοπικό ελαιώνα, ενώ διαθέτει πρόγραμμα ευεξίας,ξεναγήσεις στην Αρχαία Ολυμπία, δυνατότητα για private dinners (στην παραλία ή σε δεξαμενή), καθώς και μαθήματα κεραμικής ή μαρμαρογλυπτικής. Τη γαστρονομική ταυτότητα των εστιατορίων επιμελείται ο Γκίκας Ξενάκης με έμφαση στην εντοπιότητα και την αειφορία. Κατά περιόδους το Dexamenes λειτουργεί και σαν κέντρο πολιτισμού, φιλοξενώντας δρώμενα τέχνης ή παρέχοντας residency programs σε καλλιτέχνες.


Το Chef Exchange είναι μόνο η αρχή για τη σπουδαία αυτή συνεργασία ανάμεσα σε δύο προορισμούς με τόσα πολλά κοινά βιώματα!