September 2025
X

Full Moon Dinner by MF

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Life

Στο Pelagos, το νέο μενού ταξιδεύει σε Σίφνο, Σαντορίνη και Νάξο

17.07.2024
Στο Pelagos, το νέο μενού ταξιδεύει σε Σίφνο, Σαντορίνη και Νάξο

Στο πιο φρέσκο Pelagos On Tour, ο πολυβραβευμένος σεφ Luca Piscazzi καταθέτει μία ντελικάτη γαστρονομική πρόταση του αντλεί έμπνευση από τις δημοφιλείς Κυκλάδες.

Ξέρεις, έως τώρα στην πορεία μου, δε θα έλεγα πως αντλώ ακριβώς έμπνευση για τα πιάτα μου από κάποια άκρως παραδοσιακή γαστρονομική κουλτούρα. Στην περίπτωση όμως του Pelagos on Tour, όλα αυτά τα χρόνια, λατρεύω να αναζητώ και να ανακαλύπτω πρώτες ύλες από τα ελληνικά νησιά, να μαθαίνω ντόπιες συνήθειες. Τα στοιχεία αυτά προσπαθώ να ενσωματώσω στα πιάτα μου, μαγειρεύοντας πάντοτε όμως με το δικό μου στυλ. Να παρουσιάζω διαφορετικές γεύσεις που έχουν ρίζες στις ελληνικές παραδοσιακές συνταγές αλλά σε μία κουζίνα σύγχρονη και σε άλλη κατεύθυνση από αυτές. Γενικά πάντως, μου αρέσει πάρα πολύ να μαγειρεύω με ελληνικά προϊόντα" μου έλεγε πριν λίγο καιρό στην κουζίνα του Makedonia Palace o Luca Piscazzi, όταν και μαγείρεψε στην τελετή για τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας του Αθηνοράματος.

Υποσυνείδητα, μου έδινε μία ακόμη ασίστ για να φροντίσω, σχεδόν ένα μήνα αργότερα, να κατευθυνθώ με ακόμη μεγαλύτερη περιέργεια στο μάλλον πιο προνομιακό σημείο της αθηναϊκής Ριβιέρας, στη Βουλιαγμένη και την πάντοτε ανοιχτόκαρδη όσο και κομψή βεράντα του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin, Pelagos.

Στο εστιατόριο του Four Seasons Astir Palace, ο χαρισματικός Ιταλός σεφ παρουσιάζει την τρίτη ετήσια σειρά καλοκαιρινών μενού Pelagos On Tour, με τις Σίφνο, Σαντορίνη και Νάξο να διαδέχονται την Κάλυμνο, τη Λέσβο, την Τήνο και την Κρήτη, από τις δύο προϋπάρχουσες εκφάνσεις.

Έμπνευση, όχι προσαρμογή

Ο σεφ Piscazzi ανέκαθεν είχε διάθεση για δημιουργικό πειραματισμό, κάτι που ξεκάθαρα αποτυπώνεται στην έως τώρα αθηναϊκή του παρουσία και όλες τις προηγούμενες κάρτες που έχει δομήσει για το πολυβραβευμένο εστιατόριο. Το κάνει και αυτή τη φορά υπό το πρίσμα της υψηλής γαστρονομίας και τοποθετώντας εντός των πιάτων τις μεσογειακές ρίζες και αναμνήσεις του, με τρόπο προσεγμένο, παρασκευές φίνες και γεύση ευανάγνωστα θαρραλέα.

Στο επίκεντρο, κάποια πολύ δημοφιλή υλικά από τα τρία προαναφερθέντα νησιά των Κυκλάδων αλλά και έμπνευση από τους ρυθμούς της ζωής εκεί και από τη φιλοξενία που προσφέρουν οι ανθρώποι τους.

Δείτε περισσότερα στο esquire.com.gr

BEST OF NETWORK