September 2025
X

Full Moon Dinner by MF

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Ο γαστρονομικός χάρτης της Ρόδου μέσα από 5 διευθύνσεις

Το νησί με την μεγαλύτερη τουριστική σεζόν έχει απολαυστική γεύση και διάθεση που ξεπερνά τα σύνορα του καλοκαιριού. Σε αυτό, οφείλονται οι παρακάτω διευθύνσεις.

21.09.2024
Ο γαστρονομικός χάρτης της Ρόδου μέσα από 5 διευθύνσεις

Αποτελεί το νησί με τη μεγαλύτερη τουριστική περίοδο, διαρκώς ακμάζουσα ποιοτικά και ποσοτικά. Τι είναι αυτό που κάνει το νησί των Ιπποτών τόσο απολαυστικό; 5 εστιατορικές διευθύνσεις δίνουν την απάντηση

Οι πηγές της ευζωίας

Η ευζωία, αυτό που αρκετοί περιγράφουν ως την τέχνη του ισορροπημένου βίου, δεν αποτελεί καινούριο ζητούμενο. Αντιθέτως, οι αρχαίοι ημών πρόγονοι φέρεται να την αναζητούσαν αρκετούς αιώνες πριν από την έλευση του Ιησού σε μία προσοντούχα περιοχή της Ρόδου, σε απόσταση περίπου 10 χιλιόμετρων από τον πυρήνα της πόλης της.

πηγες καλλιθέας

Ήταν περί τα μέσα του 7ου αιώνα π.Χ., όπως αναφέρουν μαρτυρίες που έχουν διασωθεί στο πέρασμα του χρόνου, όταν στο ακρωτήρι Βόδι, μία από τις πλευρές που σήμερα συναντά κανείς τις Πηγές Καλλιθέας, άρχισαν να αναβλύζουν νερά κοκκινωπής απόχρωσης με ιαματικές ιδιότητες. Η φήμη των Πηγών Καλλιθέας κατάφερε όχι απλά να διατηρηθεί κατά τη διάρκεια των αιώνων, αλλά να αυξηθεί με τα ονόματα του Ιπποκράτη, του πατέρα της ιατρικής επιστήμης, του Ηρόφιλου και του Ερασίστρατου να καταλαμβάνουν εξέχουσα θέση στη λίστα με τα πρόσωπα που μελέτησαν και απήλαυσα τις ευεργετικές ιδιότητες ενός προορισμού που διατήρησε την αίγλη του κατά τη διάρκεια των αιώνων.

πηγες καλλιθέας

Ήταν επί Τουρκοκρατίας (1523-1912), όμως, όταν οι πηγές Καλλιθέας γνώρισαν τη μεγαλύτερη τους ακμή, επαναφέροντας τις θεραπευτικές ιδιότητες των νερών του στο επίκεντρο της συζήτησης. το κοκκινωπό νερό συγκέντρωνε πολύ κόσμο που συνέρρεε οικογενειακώς, ακόμα και από τα βάθη της Ανατολής με στόχο να αντλήσουν (sic) ακόμη και μία μόνο γεύση από τις ευεργετικές αυτές ιδιότητες των Πηγών.

Η κατάκτηση των Δωδεκανήσων από τους Ιταλούς αλλάζει το προφίλ των Πηγών Καλλιθέας. Δεν θα είναι πλεονασμός να χαρακτηριστούν ως μία σύγχρονη λουτρόπολη, η οποία εν συνεχεία πέρασε στο στάδιο της απόλυτης παρακμής σε ένα ελατήριο ανόδου και καθόδου μέχρι το (φαινομενικά) οριστικό φινάλε το 1967.

πηγες καλλιθέας

Σήμερα, οι Πηγές Καλλιθέας βιώνουν ξανά τη μεγάλη τους δόξα. Αυτή τη φορά, με μία αρχιτεκτονική ευφυΐα που σε γοητεύει από τη στιγμή που περνάς το πίδακες της εισόδου και καταφτάνεις προς τον εστιατορικό πυρήνα. Μία μεγάλη πύλη σε οδηγεί στο Kallithea Springs Bar Restaurant, αφού πρώτα διαβείς τον χαρακτηριστικά θόλο, ένα μνημείο στο οποίο η μακρόχρονη ιστορία γράφεται στους τοίχους, αλλά και στο δάπεδο, ένα περίτεχνο μωσαϊκό από λευκά και μαύρα βότσαλα σε γεωμετρικά μοτίβα και θαλασσινή αύρα.

πηγες καλλιθέας

Όπως εκείνη που συναντάς στο εστιατόριο των Πηγών Καλλιθέας. Έναν χώρο προσεγμένο, πλήρως εναρμονισμένο με την ιστορία του σημείου και φροντισμένο σωστά, ώστε να διασφαλίζεις την ιδιωτικότητα σου παρά την πραγματικά αθρόα προσέλευση και αγάπη που οι παραθεριστές έδειξαν κατά τη διάρκεια της φετινής χρονιάς. Με σύγχρονο design, απαραίτητο οξυγόνο από την αύρα της θάλασσας και την ενέργεια των φυτών και μία ανοιχτή κουζίνα να διευρύνει τα όρια της γευστικής σου κοινωνικότητας, ο σεφ Αργύρης Γιαννόπουλος ενορχηστρώνει ένα μενού με μεσογειακό αποτύπωμα, ελληνικές επιρροές και seaside διάθεση, ιδανικό για το καλοκαίρι και κάθε εποχή του χρόνου που φλερτάρει με ανάλαφρη γεύση, δομημένη σε σωστά επιλεγμένες πρώτες ύλες και μαγειρική ευστροφία. Οι περγαμηνές του σεφ σε σπουδαία και διακεκριμένα με αστέρια Michelin εστιατόρια του εξωτερικού σε συνδυασμό με το πάθος των ανθρώπων του Kallithea Springs Bar Restaurant για αυτό που κάνουν δεν αφήνουν περιθώρια αμφιβολίας.

πηγες καλλιθέας

"Έχουμε δημιουργήσει πιάτα ώστε να μπορούν να μοιραστούν σε παρέες: καλαμαράκι με γλάσο από πόντσου και λάιμ, χταπόδι γλασαρισμένο με μυρωδικά του τόπου και χούμους με παντζάρια. Εξαιρετική επιλογή είναι οι μακαρονάδες με θαλασσινά, αλλά και η αυθεντική ιταλική καρμπονάρα με γουανσάλε και πεκορίνο Ρομάνο", δηλώνει ο σεφ συμπληρώνοντας στη Madame Figaro ότι "θέλω να μείνω μόνιμα στον τόπο μου και να αξιοποιήσω τις γνώσεις μου από το εξωτερικό δημιουργώντας εδώ".

Πράγματι, τα κρύα πιάτα σερβίρονται δροσιστικά και απολαμβάνονται ανάλαφρα με τις θαλασσινές επιλογές του μενού να συνθέτουν μία καλοκαιρινή συγχορδία αποτελούμενη από την ψαριά της ημέρας, ταρτάρ τόνου σε μία updated εκδοχή και όλα εκείνα που κάνουν το καλοκαίρι μας ακόμη πιο νόστιμο. Η γαριδομακαρονάδα και η αντίστοιχη επιλογή με αστακό περιλαμβάνονται στα highlights των προτάσεων, ενώ και οι καρνιβορικές επιλογές του μενού χαρακτηρίζονται από καλοδουλεμένες κοπές και μοναδικά συνδυαστικά. Φινάλε με επιδόρπια γλυκά και μία διάθεση για σύντομο à bientôt.

Δύο ακόμη νέες αφίξεις

Η sushi αυτοκρατορία του Baia Seaside Beach Restaurant

Κάτι διεθνές γευστικά (ανα)γεννάται κατά μήκος της δημοφιλούς παραλίας Έλλης στο νησί της ρόδου. Και το όνομά αυτού, Baia Seaside Beach Bar Restaurant. Συνυφαίνοντας την ημέρα με τη νύχτα σε ένα εκρηκτικό (ξεκάθαρα θερινό) κοκτέιλ, το Baia Seaside Beach Bar Restaurant φέρνει το θέρος στο πιάτο και το ποτήρι μας με την κουζίνα να δημιουργεί το δικό της αναγεννητικό παιχνίδι και το sushi να πρωταγωνιστεί μέσα από την τεχνική του αριστεία και τη γευστική του πληρότητα. Και το κρασί να επιλέγεται από μία σημαντική σειρά ετικετών του εγχώριου και διεθνούς αμπελώνα, κάτι το οποίο οι οινικοί λάτρεις του νησιού έχουν ήδη διακρίνει και επιβραβεύουν με τις επιλογές τους. 

baia

baia

"Θέλω να έρχονται οι καλεσμένοι μας και φεύγοντας να λένε ότι έφαγαν ένα πολύ νόστιμο φαγητό!" δηλώνει ο σεφ Μιχάλης Χαραλάμπους, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο το στίγμα και τον στόχο της εστιατορικής διεύθυνσης: αφενός, κάθε πελάτης αντιμετωπίζεται πραγματικά ως καλεσμένος που πρέπει να βιώσει σωστά τις αρχές της σύγχρονης φιλοξενίας κι αφετέρου το φαγητό δεν αξιολογείται ως συμπλήρωμα, αλλά ως τον βασικό ρόλο που θα σε κάνει να βαδίσεις μέχρι το Baia Seaside Beach Restaurant. Και είναι.
Σάββα Νικολάου 2, Ρόδος 851 00

baia

Μία βόλτα μέχρι το Amalfi

Υπάρχουν αρκετά μέρη στη Ρόδο για να δεις το ηλιοβασίλεμα. Υπάρχει και το Amalfi Coast Restaurant Beach Bar. Αυτή είναι η σκέψη που κάνω όσο παρατηρώ τον ήλιο να ολοκληρώνει την τροχιά του κατά μήκος της πλανεύτρας ομώνυμης ακτής, μία από τις διασημότερες επιλογές για ηλιόλουστη (και μη) απόλαυση στο νησί. Δέκα λεπτά από το κέντρο της πόλης της Ρόδου, το "Amalfi Coast" του επιχειρηματία Κώστα Αποστολίδη, αποτελεί ένα από τα πιο όμορφα beach bar restaurants του νησιού, το οποίο προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Στην κουζίνα, ο Λευτέρης Αγγουράς πειραματίζεται με εξαιρετικές πρώτες ύλες αναβαθμίζοντας κλασικές επιλογές και προτείνοντας ένα γαστριμαργικό ταξίδι αντάξιο της παράδοσης του νησιού και της συνεχώς αυξανόμενης επιθυμίας των επισκεπτών για φαγητό με σύγχρονη ματιά, μα στέρεα γαστρονομική βάση σε γεύσεις που μέσα τους κρύβουν αναμνήσεις. 

amalfi

amalfi

Στις δηλώσεις του, ο σεφ είναι ξεκάθαρος. "Το φαγητό είναι εμπειρία και αναμνήσεις κι εμείς στο "Amalfi Coast" επενδύουμε σε αυτό. Επιθυμία και στόχος μας είναι όποιος έρχεται, να ξανάρχεται!" αναφέρει ο σεφ, ο οποίος επιλέγει να κινείται σε μεσογειακές γεύσεις, τιμώντας την παράδοση και επιλέγοντας, όσο αυτό είναι δυνατό, τοπικά προϊόντα. Μάλιστα, είναι ο ίδιος που πηγαίνει στο βουνό και με τη βοήθεια του σκύλου του μαζεύει ροδίτικη τρούφα την οποία χρησιμοποιεί στα πιάτα που δημιουργεί. "Το ριζότο με μανιτάρια που περιλαμβάνει και ροδίτικη τρούφα, είναι από τα ωραιότερα ορεκτικά μας. Από τις σαλάτες μας ξεχωρίζω την πράσινη με μάνγκο και φράουλα γιατί είναι δροσιστική και πολύ ελαφριά, ενώ στα best seller πιάτα μας είναι τα σεβίτσε (ceviche) και το ταρτάρ λαβράκι". Ιδιαίτερα εθιστικές και οι γλυκές προτάσεις της Pastry Chef, Σέβης Λογοθέτη με την πάβλοβα και την τάρτα με τη χειροποίητη σοκολατένια βάση να συγκινούν ακόμη και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. 
Παραλία Ιαλυσός, Ρόδος

amalfi

Οι σταθερές Αξίες

Η ήρεμη δύναμη του Aktaion Classic

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι το Aktaiοn Classic, ο ιστορικός αυτός χώρος της Ρόδου, βρίσκεται στην πιο αναβαθμισμένη στιγμή της μακράς του πορείας. Κι άδικο δεν θα είχε. Οι επιλογές του ήδη πλουραλιστικού μενού έχουν αυξηθεί σημαντικά, οι γεύσεις ελαφρύνει και η εκτέλεση εντός της κουζίνας βαδίσει σε έναν βαθμό που αγγίζει την αρτιότητα. "Οι επισκέπτες μας μπορούν να έρχονται επί ένα μήνα συνεχώς, από το πρωί μέχρι το βράδυ, και να τρώνε κάθε μέρα κάτι διαφορετικό!", υποστηρίζει ο σεφ Κωνσταντίνος Χαλιμούρδας μιλώντας για το μενού του εμβληματικού αυτού χώρου στην καρδιά της πόλης της Ρόδου, το οποίο φρεσκάρεται κάθε έξι μήνες. Αυτή τη στιγμή, αριθμεί περισσότερες από 150 (!) επιλογές για πρωινό, brunch, μεσημεριανό, early και late dinner

aktaion

aktaion

Κρατώντας την πολύτιμη ιστορική του ταυτότητα σαν φυλακτό – η θεμελίωση του πραγματοποιήθηκε επί Οθωμανών ως λέσχη αξιωματικών, το Aktaion Classic περπατά πλήρως ανακαινισμένο προς την καλύτερη του εποχή. "Μετά την περσινή ανακαίνιση του χώρου σεβόμενοι τον κλασικό χαρακτήρα του κτηρίου, αλλάξαμε όλα τα δάπεδα επιφάνειας 1.000 τ.μ., σύμφωνα με την Αρχαιολογία Νεωτέρων Μνημείων και δημιουργήσαμε καινούργιες κατασκευές σκίασης, καθώς καιμία VIP area" αναφέρει ο υπεύθυνος του καταστήματος Μιχάλης Ίσκας. Στα του μενού, οι πίτσες στον ξυλόφουρνο με ζυμάρι 48ωρης ωρίμανσης ιταλικού τύπου, τα ζυμαρικά, με highlight την αυθεντική ιταλική καρμπονάρα, αλλά και οι κορνιβορικές επιλογές  –φιλέτα, rib eye–, καθώς και το ανάλαφρο ψάρι ημέρας πρωταγωνιστούν, με τα αβγά benedict, τα χειροποίητα μάφιν και το ροδίτικο πρωτεϊνικό πρωινό να συνιστούν το ιδανικό ξεκίνημα της ημέρας. 

aktaion

Η ανεβασμένη διάθεση του Ναυτικού Ομίλου Ρόδου

Κλασική (πλέον) νότα κοσμοπολιτισμού στο νησί των Ιππότων, ο Ναυτικός Όμιλος Ρόδου ξυπνά αρκετά νωρίς και ξεκουράζεται επίσης... αρκετά νωρίς με τους επισκέπτες να απολαμβάνουν τις high value υπηρεσίες του καθόλη τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας. Οι μέρες και οι νύχτες στο ΝΟΡ αποκτούν διαφορετικό χρώμα και γεύση, καθώς στις πολυτελείς εγκαταστάσεις του μπορεί κανείς να βρει έναν καμβά επιλογών: από γκουρμέ γεύσεις με ζεν διάθεση και φόντο το απέραντο γαλάζιο μέχρι signature cocktails με ωραίες μουσικές και κεφάτη ατμόσφαιρα στο night club του πολυχώρου. Σταθερές αδυναμίες εντός, το μεσογειακό Mediterranean all day restaurant και το spiritual bar με ασιατικό φαγητό, τα οποία καθιστούν τη γευστική στάση απαραίτητη και απολαυστική.

NOP

NOP

NOP

"Αυτή τη σεζόν έχουμε περισσότερα ψάρια από πέρυσι, διότι το περσινό στοίχημα να βάλουμε ψάρι στο μενού, στέφθηκε με επιτυχία. Επίσης, το φαγητό έχει ελαφρύνει σε γεύσεις ώστε να συνοδεύεται και με ποτό, όχι μόνο με κρασί", εκμυστηρεύεται ο πολυτάλαντος σεφ Λυσίμαχος Δράκος και μας προτείνει τα αγαπημένα του: "Το λαβράκι με ελαφρώς παραλλαγμένη συνταγή από πέρυσι, εμπνευσμένο από ένα ταξίδι στη Σαρδηνία, με το χειροποίητο ντόπιο ζυμαρικό fregola, συνοδευόμενο από φρέσκα λαχανικά είναι από τα best seller πιάτα μας. Επίσης, το φαγκρί σε μια συνταγή που εμπνεύστηκα από ένα ταξίδι μου στην Ισπανία, με μια σάλτσα από κόκκινες πιπεριές ψημένες στο φούρνο με σκόρδο, μαύρες ελιές Καλαμών και τοματίνια για δροσιά, πατάτα αχνιστή και αμύγδαλα. Στα καλύτερά μας πιάτα είναι η γαροδομακαρονάδα, που είναι σταθερή αξία στο μενού, καθώς και τα καλοκαιρινά ζυμαρικά, ραβιόλι γεμιστά με κρέμα μελιτζάνας, τα οποία σερβίρονται με σοτέ κολοκυθάκι, πιπεριά, τοματίνια και μια ελαφριά σάλτσα ντομάτας και ντόπιο κατσικίσιο τυρί".
Πλ. Κουντουριώτη 9, Ρόδος 851 00

TAGS: