Ελευθερία. Αυτό είναι το βασικό συναίσθημα που νιώθω κάθε φορά που βρίσκομαι στο Beefbar Athens. Είναι το ηδονικό μπλε της θάλασσας, ο αέρας της Αθηναϊκής Ριβιέρας και εκείνη η μοναδική designάτη ευφυΐα του εστιατορίου – lifestyle spot που τη γεννούν μέσα μου. Η γιορτινή διακόσμηση, το festive mood που φωτίζει και αντανακλάται σε κάθε του σημείο, το αδιαπραγμάτευτο glam – στοιχεία τα οποία περιγράφουν το Four Seasons Astir Palace Hotel Athens εν συνόλω – συνηγορούν. Και φυσικά οι signature Beefbar γεύσεις του.

Αυτές είναι μόλις μερικές από τις σκέψεις που τριγυρνούν στο μυαλό μου όσο κατευθύνομαι από το parking στο τραπέζι μου. Είναι Κυριακή. Βράδυ. Με ήλιο. Το μόνο που μαρτυρά την εποχή είναι η χαμηλή θερμοκρασία. Γιατί, στο πλάνο όλα έχουν την ανεμελιά του καλοκαιριού. Αλλά, και εκείνη τη σιγουριά ότι θα εξυπηρετηθείς σωστά, θα διερύνεις τους γαστρονομικούς σου ορίζοντες, θα χαλαρώσεις, θα γιορτάσεις, θα αφεθείς σε καινοτόμες γευστικές προτάσεις που ο Παναγιώτης Ρέτζης (σεφ του εστιατορίου) έχει οραματιστεί και μαζί με την ομάδα του υλοποιεί.

Έκατσα. Εισπνοή, εκπνοή. Αισθάνομαι σαν να είμαι στον φυσικό μου χώρο. Ένα cosmopolitan σκηνικό με τη φύση και την πολυτέλεια που δεν περιορίζει τον χαρακτήρα της, με δουλεμένη γεύση και θέα που κόβει την ανάσα. Και μία lush τσαχπινιά που τόσο χαριτωμένα αποτυπώνεται στα emoji designs του Beefbar, αποτέλεσμα της μαγικής σύμπραξης του brand με τον γαλλικό οίκο Bernaurdaud. Ένα ποτήρι σαμπάνια για εμένα και ένα festive signature cocktail για το plus one μου. Cheers! Το γαστρονομικό μας ταξίδι ξεκινά – και προβλέπεται συναρπαστικό.

Όπως τα ανατρεπτικά festive μενού, τα οποία το Beefbar Athens παρουσιάζει τη φετινή χρονιά. Οι premium πρώτες ύλες αξιοποιούνται σωστά και ενορχηστρώνονται με απολαυστικό τρόπο από τον μαέστρο της κουζίνας – τον ταλαντούχο κύριο Ρέτζη – δημιουργώντας Beefy συνδυασμούς που πρώτα φωτογραφίζεις και στη συνέχεια στον εαυτό σου προσφέρεις.

Η σούπα κάστανο με τραγανό προσούτο από Kobe beef και καρύδια είναι το ιδανικό welcome dish με τη ζεστασιά και τη θαλπωρή που αποπνέει, αλλά και τις εκπλήξεις που εντοπίζεις, όσο την απολαμβάνεις, στο "σώμα" της. Συνέχεια με signature roasted greens και seabass homosaki με το λαυράκι να παίζει το δικό του δροσιστικό παιχνίδι. Το beef filet Rossini με foie gras και gravy sauce ξεχωρίζει για την πληθωρική του γεύση. Από τα κυρίως,το beef wellington με Black Angus φιλέτο και ribeye ham κινείται σε fine καρνιβορικά μονοπάτια, ενώ η Campanian lobster pasta φέρει στο τραπέζι αέρα Μεσογείου. Σοκολατένιος επίλογος για ένα μενού ρεβεγιόν Χριστουγέννων που θα σας μείνει αξέχαστο.

Με τη σειρά του το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς, ξεκινά με ζεστή σούπα από κουνουπίδι, συνεχίζεται με Kobe Kabocha salad, τραγανό ταρτάρ Wagyu πάνω σε τραγανό millefeuille πατάτας με χαβιάρι Ossetra και king crab hosomaki με πικάντικη μαγιονέζα miso. Highlight, φυσικά, το Ιαπωνικό wagyu A5 συνοδευόμενο από πουρέ με χαβιάρι Ossetra - στα κυρίως, υπάρχει η εναλλακτική του τρυφερού σολωμού Wellington. Φινάλε με τσούγκρισμα ποτηριών και millefeuile καστάνου.

Κι εκεί που πιστεύαμε ότι η ώρα του γλυκού ακολουθεί, ο σεφ έκανε την ανατροπή φέρνοντας στο τραπέζι τρία από τα πιάτα που κοσμούν το μενού της Παραμονής της πιο λαμπερής βραδιάς όλου του χρόνου, της Πρωτοχρονιάς: το crispy wagyu tartare πάνω σε τραγανό millefeuille πατάτας με χαβιάρι Ossetra, το king crab hosomaki με πικάντικη μαγιονέζα miso και φυσικά το Ιαπωνικό wagyu A5 συνοδευόμενο από πουρέ με χαβιάρι Ossetra. Φιλική συμβουλή: δοκίμασε να προσθέσεις μερικά shavings λευκής τρούφας από το Piedmont για γευστική πολυτέλεια και αναβάθμιση.

Αν και στο Beefbar Athens κάθε ημέρα είναι γιορτή, το βράδυ της αλλαγής του χρόνου αναδεικνύεται σε μία μελωδική εμπειρία με live μουσικές εμφανίσεις να δίνουν το απαραίτητο εορταστικό tempo και τα φαντασμαγορικά βεγγαλικά να φωτίζουν τον ουρανό και να υποδέχονται το νέο έτος με την ελπίδα και τον ενθουσιασμό που του αρμόζει.

Εμείς πάντως κάναμε κράτηση και για την επόμενη Κυριακή. Αυτή τη φορά, για το Beefy Brunch στον πρώτο όροφο του εστιατορίου. Το αρωματικό Apple Cinnamon Aperolita, το απολαυστικό Coffee Americano, η πλούσια ποικιλία από Bloody Mary’s διά χειρός του ταλαντούχου bartender Άκη Βλάχου και της ομάδας του και τα λαχταριστά επιδόρπια (Gelato Mantecato, αναβαθμισμένο στην νέα brunch εκδοχή του με συνοδευτικά όπως churros, βάφλες, και pancakes, το απολαυστικό Soft Cookie, καθώς και ο καινούργιος μπακλαβάς σε κανταΐφι-style με πραλίνα φιστικιού) σου κλείνουν το μάτι. Και σαν να μην έφτανε αυτό, την Παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς εμπλουτίζεται ακόμα περισσότερο, ενώ το Σαββατοκύριακο των Φώτων η γαλλική μπάντα του William Jones μετατρέπει την εμπειρία σε τέχνη.

Το διάσημο εστιατόριο της αθηναϊκής Ριβιέρας θα είναι ανοικτό την Τρίτη 24 Δεκεμβρίου για brunch (12.00-16.00) και Christmas Eve Dinner (από τις 20.00), την Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου και την Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου από τη 1 το μεσημέρι, την Τρίτη 31 Δεκεμβρίου για brunch (12.00-16.00) και New Year’s Eve Dinner (από τις 20.00 και μετά), την Τετάρτη 1 Ιανουαρίου από τη 1 το μεσημέρι.
info
Beefbar Athens
Απόλλωνος 40 (Four Seasons Astir Palace Hotel Athens), Βουλιαγμένη, 16671
Τηλέφωνο: +30 210 96 70 700
www.beefbar.com
Instagram: @beefbar_athens