October 2025
X

Full Moon Dinner by MF

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Life

Ανακοινώθηκε ο οδηγός Michelin για το 2024 | Τα εστιατόρια που βραβεύονται

Ανακοινώθηκε ο οδηγός Michelin για το 2024 | Τα εστιατόρια που βραβεύονται

Το Delta διατηρεί τα δύο αστέρια, όσο ένα νέο εστιατόριο στην καρδιά της Αθήνας αποκτά το πρώτο του αστέρι - Όλη η λίστα.

Μετά από μία αξιοσημείωτη καθυστέρηση, μα με την ίδια πάντα προσμονή, ο οδηγός Michelin μόλις ανακοίνωσε τις επιλογές του για την ελληνική πρωτεύουσα σε μία λίστα που διατηρείται στο ίδιο μήκος κύματος, αλλά περιλαμβάνει και ορισμένες ενδιαφέρουσες προσθήκες.

Το Makris Athens κατακτά το πρώτο του αστέρι Michelin

Όσοι έχουμε αφεθεί στη γαστριμαργική τέχνη που ο Πέτρος Δήμας υπηρετεί και παρουσιάζει εντός του Makris Athens, πιστεύαμε ότι η τοποθέτησή του στον έναστρο ουρανό δεν θα αργούσε. Το Makris, το εστιατόριο της Domes Resort στον πυρήνα της πρωτεύουσας, συνιστά τη μοναδική νέα προσθήκη (σε σχέση με την περσινή χρονιά) στη λίστα με τα εστιατόρια που κερδίζουν με την αξία και τη δημιουργική τους σκέψη ένα αστέρι Michelin

Διαβάστε Επίσης

Πίσω από τον αρχαιολογικό χώρο της Αγοράς, που υπήρξε το επίκεντρο της πολιτικής, εμπορικής και κοινωνικής δραστηριότητας της Αρχαίας Αθήνας, αυτό το εστιατόριο στεγάζεται σε ένα κτίριο που είναι γεμάτο ιστορία. Η εσωτερική διακόσμηση προσκαλεί τους επισκέπτες να βυθιστούν στη συναρπαστική ιστορία αυτού του τόπου (με ένα γυάλινο δάπεδο που αποκαλύπτει αρχαία αντικείμενα κάτω από το έδαφος), ενώ ο chef Πέτρος Δήμας διευρύνει τα όρια της γαστρονομικής δημιουργίας για να αναδείξει την πλούσια κληρονομιά της ελληνικής κουζίνας. Σε ό,τι αφορά στις πρώτες ύλες, η μερίδα του λέοντος προέρχεται από την ιδιόκτητη φάρμα του chef, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 45 λεπτών από το εστιατόριο, ενισχύοντας την ποιότητα των πιάτων που στολίζουν τα μενού του: Γένεσις, Ουτοπία και Φύσις Vegan. 

Τον κατάλογο συμπληρώνουν τα Botrini’s, CTC Urban Gastronomy, Hervé, Hytra, Patio, Pelagos, Soil, Spondi, The Zillers και Tudor Hall, τα οποία διατηρούν το αστέρι τους.

Τα πράσινα αστέρια του οδηγού

Τα εστιατόρια που λαμβάνουν αυτή την τιμητική διάκριση αποδεικνύουν ότι η γαστρονομική εξέλιξη και η αριστεία συμβαδίζουν χέρι-χέρι με τη δέσμευση στην περιβαλλοντική και οικολογική υπευθυνότητα. Αυτή η προσέγγιση συμβαδίζει με τις αυξανόμενες προσδοκίες των πελατών των εστιατορίων που, ολοένα και περισσότερο, αναγνωρίζουν τη σημασία της εφαρμογή βιώσιμων πρακτικών σε όλες τις βιομηχανίες. Η αξιοποίηση της γαστρονομίας σαν εργαλείου προώθησης αυτών των αξιών δεν αποτελεί πλέον απλή προσδοκία αλλά αναγκαιότητα σε όλα τα επίπεδα, ώστε να αντιμετωπιστούν οι σύγχρονες προκλήσεις.  

Delta
Ένα από τα πιάτα του διάστερου Delta Restaurant

Στην Αθήνα, παραμένουν τα 3 εστιατόρια που διατηρούν αυτή τη διάκριση: το Delta, το Patio και το Soil. Ο τρόπος με τον οποίο οι chefs προσεγγίζουν τις δημιουργίες τους, επιλέγουν τις πρώτες ύλες και επικοινωνούν τη φιλοσοφία τους στους πελάτες τους ευαισθητοποιεί και επηρεάζει, όχι μόνο τη γαστρονομική σκηνή της Αθήνας, αλλά και ολόκληρης της χώρας.

Bib Gourmand ή αλλιώς η value for money επιλογή 

Αυτή η κατηγορία αναδεικνύει τα εστιατόρια που ξεχωρίζουν για την εξαιρετική σχέση ποιότητας-τιμής που προσφέρουν. Φέτος, οι επιθεωρητές του Οδηγού Michelin έχουν επιλέξει 6 εστιατόρια, όπου οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν ένα ολοκληρωμένο γεύμα σε προσιτή τιμή.  

Τo Cerdo Negro 1985, το Fine Mess Smokehouse, το Jerár και το Nolan διατηρούν τις διακρίσεις τους, ενώ υπάρχουν και 2 νέες προσθήκες: 

Άκρα: Το ντουέτο του Γιάννη Λουκάκη και του Σπύρου Πεδιαδιτάκη κάνει ένα άλμα και προσφέρει μία ολοκληρωμένη, απολαυστική και χαλαρή εμπειρία για όλες τις αισθήσεις, στο κέντρο της γειτονιάς του Παγκρατίου. Αυτό το εστιατόριο, όπου συναντάς ένα δελεαστικό αρτοποιείο-ζαχαροπλαστείο στην είσοδό του, αποπνέει χαρακτήρα και προσφέρει μία ενδιαφέρουσα επιλογή για μισές μερίδες που αλλάζουν κάθε μέρα. 

Ο Μανώλης Παπουτσάκης επί τω έργω
Ο Μανώλης Παπουτσάκης επί τω έργω

Pharaoh: Καθώς, αδιαμφισβήτητα, ο κόσμος εξελίσσεται με ιλιγγιώδη ταχύτητα, είναι εξαιρετικά αναζωογονητικό να βλέπουμε πώς, σε αυτό το εστιατόριο, με το μοντέρνο-βιομηχανικό σχεδιασμό του, ο chef Μανώλης Παπουτσάκης εμπνέεται από τις ελληνικές γαστρονομικές παραδόσεις και εμβαθύνει άφοβα στο γαστρονομικό παρελθόν. Προσπαθεί να αναπαράγει την αυθεντικότητα των περασμένων γεύσεων, επιλέγοντας προσεκτικά υλικά που παρασκευάζει με απλό τρόπο πάνω από ξύλο και κάρβουνο. Αυτή η ενδιαφέρουσα νοοτροπία δεν είναι ασύμβατη με τη σύγχρονη προσέγγιση στην εξυπηρέτηση και την παρουσίαση.

Οι νέες προτάσεις των ειδικών ή αυτά που στοχεύουν στο αστέρι την επόμενη χρονιά

Πέρα από τα εστιατόρια που τιμώνται με Αστέρια Michelin, Πράσινα Αστέρια και Bib Gourmand, οι επιθεωρητές εντυπωσιάστηκαν και από 4 εστιατόρια που κέρδισαν φέτος για πρώτη φορά τη θέση τους στις επιλογές του Οδηγού, χάρη στο υψηλό επίπεδο της κουζίνας τους. 

the dolli acropolis
Μία γλυκιά ματιά στη γεύση του THE DOLLI

Με το Dolli’s, το Esthiō, το Gallina και το Ovio, ο αριθμός των Προτεινόμενων εστιατορίων για την Αθήνα το 2024 αυξάνεται στα 18.

Η πλήρης λίστα με τις επιλογές του Οδηγού Michelin 2024 για την Αθήνα είναι διαθέσιμη δωρεάν στην ιστοσελίδα και στο app του οδηγού Michelin. Περιλαμβάνει τις επιλογές εστιατορίων αλλά και τις επιλογές ξενοδοχείων, με τα πιο μοναδικά και συναρπαστικά μέρη για να μείνει κανείς στην Αθήνα αλλά και σε όλο τον κόσμο: εδώ

Ο οδηγός Michelin 2024 για την Αθήνα, με μία ματιά:
Δύο Αστέρια: 1 εστιατόριο
Ένα Αστέρι: 11 εστιατόρια (1 νέο)
Πράσινο Αστέρι: 3 εστιατόρια
Bib Gourmand: 6 εστιατόρια (2 νέα)
Προτεινόμενα: 18 εστιατόρια (4 νέα)
 

BEST OF NETWORK