Ο σεφ Θωμάς Μάτσας ενσωματώνει fine τεχνικές και comfort νοστιμιά σε οικείες γεύσεις, σε ένα από τα εστιατόρια-χιτ της χρονιάς, στο Μαρούσι.
H Striggla, η γαστροταβέρνα του Αμαρουσίου που έκανε πρεμιέρα μόλις λίγες εβδομάδες πριν, κερδίζει με γκολ από τα αποδυτήρια, λόγω -προφανώς- του ιντριγκαδόρικου ονόματός της, που ένα γκελ το δημιουργεί αμέσως με το άκουσμά του. Αλλά σίγουρα δεν περιορίζεται εκεί, καθώς παρουσιάζει τη δική της εκδοχή στην μάλλον απόλυτη τάση της εποχής, που θέλει τη γαστρονομική στροφή στην ελληνικότητα της γεύσης με πιο δημιουργική και φινετσάτη άποψη, πάντοτε όμως με τρόπο οικείο, άμεσο και νόστιμο.
Ο χώρος του πρώην μεξικάνικου εστιατορίου Mexha έχει προσαρμοστεί σε ένα πιο μίνιμαλ, ζεστό και φιλικό ύφος, με γήινους τόνους και χαλαρή ατμόσφαιρα - σαν να σε καθοδηγεί με τον τρόπο σε εκείνο που πραγματικά μετρά: το ίδιο το φαγητό.
Το γευστικό κομμάτι στη Striggla επιμελείται ο χαρισματικός σεφ Θωμάς Μάτσας (με εμπειρία, μεταξύ άλλων σε αξιόλογες κουζίνες όπως εκείνες των Alemagou στη Μύκονο, Le Sapin στην Αράχωβα και Pappu στα δυτικά προάστια), που συστήνει ουσιαστικά στα ΒΠ εκείνο ακριβώς το νόστιμα γνώριμο trend που μιλά στην ψυχή του επισκέπτη περισσότερο από κάθε άλλο, σε κάθε γωνιά της πρωτεύουσας.
Δείτε περισσότερα στο esquire.com.gr