Μια ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία που αναδεικνύει τη μαγεία της ελληνικής κουζίνας φέρνει το άρωμα της Μεσσηνίας σε κορυφαία Mandarin Oriental ξενοδοχεία παγκοσμίως.
Το Mandarin Oriental, Costa Navarino αποκαλύπτει το εστιατόριο Oliviera μέσα από μια σειρά μοναδικών γαστρονομικών εκδηλώσεων που φέρνουν την αυθεντική ελληνική κουζίνα στο προσκήνιο.

Ένα ταξίδι γεύσεων και αρωμάτων με την υπογραφή του Executive Chef του resort, Bertrand Valegeas, ο οποίος για λίγες, μοναδικές ημέρες αναλαμβάνει την κουζίνα των εστιατορίων των ξενοδοχείων Mandarin Oriental σε Μαδρίτη, Μαϊάμι και Παρίσι. Με την ξεχωριστή του προσέγγιση, προσκαλεί τους λάτρεις της γαστρονομίας να απολαύσουν γεύσεις της σύγχρονης ελληνικής κουζίνας, όπως αυτές επαναπροσδιορίζονται μέσα από τη δημιουργική του ματιά.
Μια ξεχωριστή γεύση Ελλάδας
Η σειρά events"Oliviera Unveiled” φέρνει την αυθεντική ελληνική κουζίνα σε μερικά από τα πιο εμβληματικά ξενοδοχεία Mandarin Oriental παγκοσμίως. Το ταξίδι ξεκινά από το εστιατόριο Palm Court του Mandarin Oriental Ritz, Madrid στη Μαδρίτη, από τις 29 Ιανουαρίου έως τις 2 Φεβρουαρίου 2025. Η εμπειρία συνεχίζεται στο MO Bar + Lounge του Mandarin Oriental, Miami στο Μαϊάμι από τις 15 έως τις 22 Φεβρουαρίου 2025 και ολοκληρώνεται στο εστιατόριο Camelia του Mandarin Oriental, Paris στο Παρίσι, από τις 19 έως τις 22 Μαρτίου 2025.



Αντλώντας έμπνευση από την αύρα κάθε Mandarin Oriental, ο Executive Chef Bertrand Valegeas παρουσιάζει επιμελημένα μενού που αποτυπώνουν την ψυχή του εστιατορίου Oliviera. Μέσα από à la carte επιλογές και τριών σταδίων μενού γευσιγνωσίας, οι επισκέπτες θα ταξιδέψουν στη σύγχρονη εκδοχή της ελληνικής κουζίνας. Κάθε πιάτο, με πρωταγωνιστές εξαιρετικές ελληνικές πρώτες ύλες, είναι ένας φόρος τιμής στις παραδόσεις, δοσμένος με δημιουργικότητα και εκλεπτυσμένη αισθητική.


Η εμπειρία ολοκληρώνεται με το signature concept της "παραμάνας", που ζωντανεύει τις γεύσεις της Ελλάδας μέσα από αυθεντικά ορεκτικά και μεσογειακά πιάτα, αναδεικνύοντας τη φρεσκάδα και τη ζεστασιά της ελληνικής φιλοξενίας:
Ελληνική σαλάταμάρι
Μελιτζάνα, γραβιέρα Μεσσηνίας, σάλτσα ντομάτας και δυόσμου
Σαγανάκι
Γραβιέρα, μαρμελάδα μούρων, ούζο
Μουσακάς Oliviera
Σιγομαγειρεμένα μάγουλα μόσχου, μελιτζάνα, μπεσαμέλ
Κριθαρότο Αστακού
Παραδοσιακό κριθαράκι
Φαγκρί αλά Πολίτα
Αγκινάρες, καρότα, αρακάς
Crémeux από κατσικίσιο τυρί
Lime, crumble λευκής σοκολάτας, παγωτό γιαούρτι - μέλι
Μέλι
Μέλι βανίλια από τα μελίσσια μας, γύρη, παγωτό χαμομήλι
Οι επισκέπτες στο Μαϊάμι θα έχουν επίσης την ευκαιρία να απολαύσουν τέσσερα μοναδικά cocktails, εμπνευσμένα από τα αρώματα της ελληνικής γης.

Η εμπειρία της αυθεντικής ελληνικής κουζίνα του Oliviera
Στο Mandarin Oriental, Costa Navarino, το εστιατόριο Oliviera, με τη μαγευτική θέα στον κόλπο του Ναυαρίνου, αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό που αναδεικνύει τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα. Με σεβασμό στα τοπικά προϊόντα και σε στενή συνεργασία με ντόπιους παραγωγούς και αλιείς, κάθε πιάτο φέρει την υπογραφή της εξαιρετικής ποιότητας και της δημιουργικότητας του Executive Chef, Bertrand Valegeas, και της ομάδας του.
Με πάνω από 25 χρόνια εμπειρίας σε κορυφαία ξενοδοχεία και Michelin-starred εστιατόρια, ο Chef Valegeas έχει δημιουργήσει ένα γευστικό ταξίδι που τιμά την ελληνική γαστρονομική παράδοση. Στο Oliviera, η εποχικότητα βρίσκεται στο επίκεντρο, προσφέροντας μια αυθεντική εμπειρία γεμάτη φρέσκα υλικά, τοπικές γεύσεις και πρωτότυπες συνθέσεις.