September 2025
X

Full Moon Dinner by MF

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

#theaftertaste | Η φωτεινή περίπτωση του Νικόλα Κονταξή, η side by side ρεβάνς του Zohόs και δύο ενδιαφέροντα νέα

Ο Νίκος Κοντομήτρος ξεχωρίζει όσα είδε, δοκίμασε, άκουσε και ευχαριστήθηκε την εβδομάδα που μας πέρασε.

#theaftertaste | Η φωτεινή περίπτωση του Νικόλα Κονταξή, η side by side ρεβάνς του Zohόs και δύο ενδιαφέροντα νέα

Σε μία καθημερινότητα που αναδομείται on repeat, υπάρχουν μερικά σταθερά ραντεβού. Παντός καιρού. Το ραντεβού μας με τον πολιτισμό, την τέχνη, τη γεύση, το design, την αισθητική. Τη συνάντηση με το #theaftertaste, το οποίο κάθε εβδομάδα ξεχωρίζει τα καλύτερα από όσα συμβαίνουν στην πόλη που δεν σταματά να (ανα)γεννάται μέσα από την ύπαρξη της

Είδαμε:

Μία φωτεινή έκθεση. H ιστορία του Νικόλα Κονταξή συγκαταλέγεται ανάμεσα σε εκείνες που μετατρέπουν τη δυσκολία σε έμπνευση. Σε δημιουργία. Φωτεινή, όπως τα χρώματα που πρωταγωνιστούν στην τέχνη του – μία νότα αγαλλίασης κι αισιοδοξίας. Συναισθηματική, όπως ο ίδιος του ο κόσμος. Συμπεριληπτική, όπως ο τρόπος που έχει μάθει να ζει. Εκρηκτική, όπως η καλλιτεχνική του γλώσσα, η οποία συντίθεται από ευφυείς αναμείξεις χρωμάτων σε μία παλέτα που στον πυρήνα της μπορεί εύκολα να εντοπίσει κανείς την καρδιά του. Λεπτομερής, χαρακτηριστικό το οποίο αντιλαμβάνεσαι όσο πλησιάζεις τα έργα του. Σαν ακόμα και το πιο απλό, να κρύβει πίσω του μία ιστορία – δυνατή όσο κι εκείνη του δημιουργού του.

Νικόλαος Κονταξής

Οι σωματικές κι αναπτυξιακές του δυσκολίες δεν τον εμπόδισαν. Οι 75.000 επιληπτικές κρίσεις μπορεί να λύγισαν την ομιλία, αλλά όχι την εκφραστικότητά του. Για την τελευταία, φρόντισε η τέχνη να δημιουργήσει εκείνη τη δίοδο για να διατυπώσει όσα διά του συνηθισμένου τρόπου επικοινωνίας αδυνατεί. Η τέχνη του είναι η κοινωνικοποίησή του, το στοιχείο που ανθίζει παράλληλα με τον ίδιο σε έναν βίο που αναπτύσσεται με τη συνδρομή της μητέρας του. Διεθνώς αναγνωρισμένος, μέλος της λίστας Forbes 30 Under 30, ο Νικόλας Κονταξής σε προ(σ)καλεί να τον πιάσεις, μέσα από την πρώτη του εικαστική δουλειά στη χώρα μας, την Catch Me, στο Μουσείο του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή επί της Ερατοσθένους.

Νικόλαος Κονταξής

Διαφορετικές υφές σε pop εικαστικά έργα δομούν το σώμα μίας έκθεσης, η οποία, καθόλου τυχαία, αναπτύσσεται χωροταξικά – στον βαθμό που ο χώρος αρχιτεκτονικά επιτρέπει – στην περίμετρο ενός τραμπολίνου. Το διακρίνεις για το μέγεθός του, το αποκωδικοποιείς τη στιγμή που διαβάζεις το κείμενο που το συνοδεύει. Ένα έργο που από εργαλείο αποκατάστασης μετατράπηκε σε καμβά, συμβολίζοντας την αλληλεγγύη και την επανεκκίνηση, προσκαλώντας τον κάθε επισκέπτη να συνδεθεί με τη βιωματική του ιστορία και να δει τη ζωή με νέα ματιά και θάρρος. Μία συμβολική στήριξη, μία χορευτική αγκαλιά αλληλεγγύης στον διπλανό μας – συλλογιστική, η οποία διαπνέει το "σώμα” της φουτουριστικής έκθεσης.

Νικόλαος Κονταξής

Τα λόγια της μητέρας του Νικόλα Κονταξή, η οποία ταξίδεψε στην πρωτεύουσα αποκλειστικά για την έκθεση του γιου της λειτουργούν ως τον πιο ελπιδοφόρο επίλογο: "Το "Catch Me" είναι το όνειρο του Νικόλα να μοιραστεί την τέχνη του με την Ελλάδα, τη χώρα των προγόνων του. Είναι ένα κάλεσμα να σταθούμε μαζί και να δούμε πώς η δημιουργικότητα μπορεί να γίνει δύναμη, ελπίδα και τρόπος ζωής. Ο Νικόλας δεν μπορεί να εκφραστεί με λόγια, όμως τα έργα του μιλούν πιο δυνατά από οποιαδήποτε φωνή". Μέχρι τις 18 Μαΐου. 

Δοκιμάσαμε:

Μία Side by Side εμπειρία. Αντιμετωπίζω κάθε γαστρονομική σύμπραξη με μία μορφή ενθουσιασμού. Ίσως, επειδή όταν δύο σεφ αποφασίζουν να συναντηθούν στα ενδότερα μίας κουζίνας, δεν ενώνονται απλά δύο επαγγελματικές μονάδες, αλλά δύο διαφορετικοί κόσμοι, συντιθέμενοι από προσωπικές μαγειρικές τεχνικές, σκέψεις, στόχους. Δύο ατομικά σύμπαντα συγκλίνουν δημιουργώντας μία ολιστική γαστρονομική πρόταση. Όπως εκείνη που ο Zohόs, το εστιατόριο το οποίο αγαπά την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα και την σερβίρει με γαστριμαργικά πειραγμένο τρόπο στο ωραιότερο σημείο του Electra Palace Hotel, παρουσιάζει στις Side by Side βραδιές του. 

zohos athens
Douglas Martin Eveleigh

Ο Σάκης Βενέτης, Group executive chef Electra Hotels & Resorts, ανοίγει την πόρτα της καλοκουρδισμένης – και άρτιας αισθητικά – κουζίνας του σε αγαπημένους του συναδέλφους, με στόχο να συνθέσουν ένα à la carte μενού στα γευστικά μονοπάτια του εστιατορίου: εκείνα που στη διαδρομή τους χωρούν κλασικές συνταγές, πειραματισμούς με ελληνική ιδιοσυγκρασία, διάθεση αποθέωσης του μοιράζειν με τους υπόλοιπους συνδαιτυμόνες του τραπεζιού. Τη βραδιά που βρέθηκα εγώ στον Zohόs, το pairing έγινε ανάμεσα στον ταλαντούχο κύριο Βενέτη και τον  Αλέξανδρο Καρακατσάνη, σεφ τον οποίον αυτή τη στιγμή μπορείς να γνωρίσεις μέσα από τις γαστρονομικές του προτάσεις στον Proveleggios και το PS Luncheon – της υπηρεσίας του Nolanverse που αγάπησες την περίοδο του εγκλεισμού λόγω της πανδημίας κι εδώ και μερικές εβδομάδες έχει επιστρέψει ανανεωμένη, εξίσου απολαυστική.

zohos athens
Douglas Martin Eveleigh

Έφτασα στη θέση μου με μία μικρή καθυστέρηση. Ο εντυπωσιακός – καλοφροντισμένος κι ανθισμένος – κήπος του Zohόs δεν μου επέτρεψε να μην τραβήξω αρχικά ορισμένες φωτογραφίες και στη συνέχεια τον παρατηρήσω με ένα ποτήρι από το welcome drink της βραδιάς ανά χείρας. Ανάσα, άρωμα από όσα μαγειρεύονται στην ανοιχτή κουζίνα του εστιατορίου με την αυθεντικά πολυτελή, αλλά ταυτόχρονα comfy αύρα, μία γουλιά λευκό κρασί και μία εισαγωγή με ταρτάκι φάβας – αρωματικό και αρκετά ισορροπημένο σε γεύση – με χταπόδι, ταραμά και gel λεμονιού για την απαραίτητη τρυφερή οξύτητα κι ήμουν έτοιμος να ξεκινήσουμε. Άλλωστε, αν κρίνει κανείς ένα μενού από το amuse bouche του, τότε η νύχτα προβλεπόταν όμορφη. Όπως κι ήταν. 

zohos athens
Douglas Martin Eveleigh

zohos athens
Douglas Martin Eveleigh

Κόκκινα αντίβ σαλατικά με furikake και νότες και βάση από καπνιστό ξυνοτύρι Ίου, με κομμάτια καραμελωμένο αχλαδόμηλο για τη συνέχεια σε ένα πιάτο που γεύεσαι by hand και σε εκπλήσσει για την όξινη ισορροπία του. Ιδιαίτερα πρωτότυπος ο ντολμάς από σέσκουλα και χελιδονόψαρο, μοναδικό το καραμελωμένο χοιρινό με ξινολάχανο – ένα πιάτο, το οποίο αρκετοί περιέγραψαν ως την έκπληξη της βραδιάς, ακόμα κι αν έχουν μειώσει το κρέας από τη διατροφή τους, όπως εγώ. Λίγο πριν το γλυκό υπογράψει τον επίλογο της επιτυχημένης αυτής συνάντησης, ένα ελληνικό surf and tart με τραγανό φιλέτο μπακαλιάρου, χορταστική σάλτσα και καλαμάρια ως έρεισμα -  πείραμα φαινομενικά παράτολμο, εν τέλει απολαυστικό. Όπως τα side by side ραντεβού που από κοινού Zohόs, Electra Palace Hotels & Resorts και Σάκης Βενέτης διοργανώνουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Stay in touch!

Ξεχωρίσαμε:

Ένα βιβλίο με κόκκινο αποτύπωμα. Κάθε φορά που διαβάζω ένα βιβλίο, προσπαθώ μέσα από τις λέξεις, οι οποίες όταν τοποθετούνται σε σειρά υφαίνουν νοήματα, να αποκωδικοποιώ τον χαρακτήρα του συγγραφέα. Συχνά, η ιδιαίτερη αυτή διεργασία ξεκινά από τον τίτλο. Κάτι ανάλογο συνέβη στους νευρώνες του εγκεφάλου μου με το Κόκκινο Σύννεφο, το νέο βιβλίο του γνωστού συνθέτη Δαμιανού Πάντα. Ο πολυπράγμων κύριος Πάντας μιλά για το νέο του – συγγραφικό, αυτή τη φορά – έργο με πραότητα, ισορροπημένο πάθος, ενθουσιασμό. Στοιχεία που θαρρώ ότι δομούν και την ιδιοσυγκρασία του δημιουργού. 

δαμιανός πάντας

Με μία διεισδυτική ματιά στις σκοτεινές πτυχές της ανθρώπινης φύσης, το Κόκκινο Σύννεφο αποτυπώνει βήμα προς βήμα τα στάδια γένεσης του κοινωνικού φασισμού, από τη φαινομενικά αθώα εκκόλαψή του μέχρι τα καταστροφικά του αποτελέσματα. Ένα βιβλίο, το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις 24 Γράμματα και παρασύρει τους αναγνώστες σε ένα ταξίδι εξερεύνησης της ανθρώπινης φύσης και των κοινωνικών παθογενειών. 

δαμιανός πάντας

Ένα νέο hymn από τον επίσης νέο Ckye. Είναι pop με έναν εναλλακτικό – αρκετά εθιστικό – τρόπο, με fashion forward αισθητική, ένα είδος καλλιτεχνικού sui generis μενταλιτέ, το οποίο ο ανερχόμενος Ckye αποτυπώνει στο νέο του single, Αδρεναλίνη, καθώς και στο βίντεο που το συνοδεύει. Το "Αδρεναλίνη", ένα μοντέρνο track που εκφράζει τη δημιουργική ορμή της σύγχρονης γενιάς καλλιτεχνών, δίνει συνέχεια στα δισκογραφικά βήματα του Ckye στην ελληνική alternative pop με τα οποία έχει καταφέρει να κερδίσει το ενδιαφέρον. 

Τη μουσική έγραψε ο Zenonas Yianni και τους στίχους ο ίδιος ο Ckye, ενώ την παραγωγή έκανε ο TEO.x3, ενώ το etheral dark οπτικής βίντεο φέρει την υπογραφή της Αλεξάνδρας Κουμαντάκη. Enjoy!