Μπακαλιάροι για κάθε γούστο και πολλές άλλες προτάσεις για να τιμήσεις με ευ τρώγειν τρόπο την ημέρα.
Όπως έχουμε πει ξανά στο παρελθόν -και ασφαλώς ισχύει- δεν υπάρχει γιορτή στην Ελλάδα που να μη σιγοντάρεται από φαγητό και κάποια συγκεκριμένη γευστική κατεύθυνση. Κορωνίδα όλων των επετείων/εορτών είναι η 25η Μαρτίου - ίσως μαζί με το δίπολο αρνί-Πάσχα. Παρακάτω λοιπόν βρίσκεις ένα guide με αρκετά από τα εστιατόρια που θα τιμήσουν τη διπλή γιορτή με τον τρόπο τους.
Η Αθηναϊκή Ταράτσα τιμά την εθνική επέτειο, προσκαλώντας τον επισκέπτη σε ένα γαστρονομικό ταξίδι γεμάτο παράδοση, γεύσεις και αρώματα που συνδέουν τον καθένα με την ελληνική κουζίνα. Στο εορταστικό μενού πρωταγωνιστούν λαχταριστά ορεκτικά, όπως μους ταραμά με ψητό ψωμί, πιπεροσαλάτα και πατατοσαλάτα στον ξυλόφουρνο, ενώ οι λάτρεις των θαλασσινών θα απολαύσουν μύδια αχνιστά με σαφράν και οσπριοσαλάτα με καπνιστά μύδια.
Στις 25 Μαρτίου, η Taverna 37, του πρόσφατα βραβευμένου με 3 Κλειδιά Michelin Four Seasons Astir Palace, τιμά την ελληνική παράδοση με μπακαλιάρο σκορδαλιά, συνδυάζοντας τη νοσταλγία της ελληνικής κουζίνας με τη φινέτσα των αυθεντικών γεύσεων.
Η Μπεμπέκα στο Χαλάνδρι θα σερβίρει λόγω της ημέρας μπακαλιάρο σκορδαλιά ενώ αξίζει να σημειωθεί πως για όλη την επερχόμενη Μεγάλη Εβδομάδα θα προσφέρει στον επισκέπτη και νηστίσιμα: Χειροποίητη ταραμοσαλάτα με λευκό ταραμά και λαχανοντολμάδες μπακαλιάρου αυγολέμονο. Επίσης, χταπόδι γιουβέτσι, μύδια αχνιστά και καλαμάρι σχάρας.
To Psaropoula Fish Meze υπόσχεται φαγητό μετά μουσικής -από τις 16.00- για την 25η Μαρτίου. Δισκοθέτης ο Γιάννης Λάχανος.
Στο Κουκάκι και την Παπαλίνα θα τιμήσουν παραδοσιακά την ημέρα με κλασικά πιάτα της ημέρας, εκλεκτούς νηστίσιμους μεζέδες και μοναδικές γεύσεις. Ανοίγουν από τις 12:30 και προτείνουν να κάνεις κράτηση.
Ανοιχτό 13.00 - 01.00 θα είναι το κλασάτο bar restaurant Belon για την 25η Μαρτίου. Θα παρέχει στον επισκέπτη και ένα ειδικά διαμορφωμένο μενού με -μεταξύ άλλων- ψητά παντζάρια και χόρτα με μυρωδικά και όξινη σάλτσα πιλ πιλ, αθηναϊκή με καπνιστό χέλι, ταραμά με αυγοτάραχο και τραγανή φοκάτσια και φρέσκο μπακαλιάρο με αρωματισμένη τεμπούρα και πουρέ πατάτας με λαχανικά.
Ακόμη περισσότερες προτάσεις για μπακαλιάρο, σκορδαλιά και λοιπά εδέσματα της ημέρας αλλά και έξοχες γενικότερα επιλογές θαλασσοφαγίας για το επόμενο διάστημα θα βρεις στο αφιέρωμα του 'α' με εστιατόρια, ταβέρνες και ουζερί για ψάρι.
Επίσης στο Χαλάνδρι, η Marika Trattoria από την πλευρά της θα έχει ανοιχτό τον κήπο της με πολλές νηστίσιμες επιλογές και vegan πιάτα όπως είναι η μακαρονάδα με το πέστο παντζαριού, αλλά κι αυτή με το αυγοτάραχο και σoς από φρέσκα λεμόνια. Επίσης, θα σερβίρει και γαριδομακαρονάδα με κόκκινη σάλτσα ή με ανάλαφρη λευκή σάλτσα δυόσμου.
Παραδοσιακή 25η Μαρτίου στη Λίμνη Βουλιαγμένης υπόσχεται το Abra Ovata. Ο executive chef John Σκοτίδας επιμελείται ένα μενού βασισμένο στην πλούσια κληρονομιά της ελληνικής κουζίνας, αναδεικνύοντας αγαπημένες παραδοσιακές γεύσεις με σεβασμό στα αγνά υλικά της ελληνικής γης. Ξεκινάς με προζυμένιο ψωμί, μεταξένιο ταραμά και δροσερή παντζαροσαλάτα. Το χούμους και τα ζουμερά ντολμαδάκια με το αρωματικό αυγολέμονο ξυπνάνε μνήμες, ενώ τα τσιγαριαστά χόρτα και οι τραγανές πατάτες με γραβιέρα και τρούφα δίνουν μια γήινη νότα στο γεύμα μας.
Δείτε περισσότερα στο athinorama.gr