Το απόλυτο ιταλικό trick που αποτρέπει τα υλικά από το να γλιστράνε και αλλάζει τον τρόπο που απολαμβάνεις την πίτσα.
Από όλα τα πράγματα που πίστευες ότι κάνεις σωστά, η πίτσα ήταν σίγουρα στη λίστα. Ένα φαγητό που αγαπάς, που παραγγέλνεις χωρίς σκέψη κάθε Παρασκευή βράδυ, που κρατάς από την κόρα και απολαμβάνεις όσο πιο casual γίνεται. Κι όμως... μάλλον όλο αυτό τον καιρό την τρως λάθος. Και όχι, δεν το λέμε εμείς.
Ο Daniel Young, συγγραφέας του οδηγού Where To Eat Pizza και γνωστός food expert από το Λονδίνο, δηλώνει ξεκάθαρα ότι το να κρατάς την πίτσα από την κόρα είναι εντελώς λάθος. Και βασίζει τη γνώμη του στα μαθήματα που πήρε από τον Ιταλό σεφ Enzo Coccia, έναν από τους κορυφαίους ειδικούς στην παραδοσιακή ναπολιτάνικη πίτσα.
Το λάθος που κάνεις με την πίτσα χωρίς να το ξέρεις
Αν κρατάς το κομμάτι από την κόρα, ειδικά όταν η βάση είναι μαλακή (όπως πρέπει να είναι σε μια σωστή πίτσα Νάπολης), τότε μάλλον έχεις παρατηρήσει πως τα υλικά γλιστρούν, η σάλτσα τρέχει και το κομμάτι σου καταρρέει. Ο Daniel εξηγεί πως το πρόβλημα ξεκινά από το γεγονός ότι οι περισσότερες πίτσες εκτός Ιταλίας είναι πιο σκληρές και τραγανές. Όμως στην παραδοσιακή συνταγή, η ζύμη είναι μαλακή, λυγίζει εύκολα και είναι φτιαγμένη για να διπλωθεί.
Δείτε περισσότερα στο shape.gr