September 2025
X

Full Moon Dinner by MF

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Life

Γεύση και άρωμα Τήνου με το "Μικρό Καράβι" να πιάνει λιμάνι στη Γλυφάδα

12.05.2025
Γεύση και άρωμα Τήνου με το "Μικρό Καράβι" να πιάνει λιμάνι στη Γλυφάδα

Το βραβευμένο "Μικρό Καράβι", με καπετάνιο τον Αντώνη Ψάλτη, έδεσε στη Γλυφάδα για να στρώσει τα τραπέζια του Ark με τα πεντανόστιμα προϊόντα και τη γευστική παράδοση του αγαπημένου νησιού.

Η βραδιά ήταν μαγική. Τραπέζια πάνω στο κύμα, περιβάλλον του ονείρου και γεύσεις που ταξίδεψαν ένα πολυπληθές κοινό στο κυκλαδίτικο νησί, με τα πιάτα του Αντώνη Ψάλτη. Καλεσμένος του Symposio at Ark για μια βραδιά με τηνιακές γεύσεις, ο σεφ-πατρόν του δημοφιλέστατου εστιατορίου της Χώρας της Τήνου μας κατέκτησε με τη βαθιά νοστιμιά και την αμεσότητα της μαγειρικής του, που ακολουθεί την παράδοση μ΄ ένα σύγχρονο βλέμμα.

Στο επίκεντρο, τα αξεπέραστα υλικά της τηνιακής γης, όπως τα περίφημα άνυδρα μικρόσπερμα ρεβίθια, τα φασόλια, οι άγριες αγκινάρες, η λούζα, τα τηνιακά τυριά.

Μικρό Καράβι Τήνος

Στο "καλωσόρισμα”, η ευγενική τηνιακή λούζα έδενε περίφημα με την παραδοσιακή γλίνα σε πιο λεπτή εκδοχή, δουλεμένη με αγελαδινό βούτυρο, ξύσμα λεμονιού και ρίγανη. Στα ορεκτικά, ένας έξοχος σε γεύση και υφή μαρινάτος γαύρος ήρθε επάνω σε γλυκοφάγωτη μελιτζανοσαλάτα με ταχίνι και πετιμέζι, ένας επιτυχημένος συνδυασμός.

Σειρά είχε η άγρια τηνιακή αγκινάρα επάνω σε πουρέ από μικρόσπερμα τηνιακά φασόλια και καρότο, τραγανό άχυρο πατάτας και μερικά ωμά, τρυφερά μπιζελάκια από το νησί που έκαναν την έκπληξη στο πιάτο.

Μικρό Καράβι Τήνος

Από τα κυρίως πιάτα, όσοι επέλεξαν το ψάρι γεύτηκαν εξαιρετικό φιλέτο συναγρίδας ή ροφού ψητό, με σέσκουλα και τα πεντανόστιμα μικρόσπερμα ρεβίθια της Τήνου, ένα πιάτο "γη και θάλασσα”, που χαρακτηρίζει την κουζίνα του Αντώνη Ψάλτη.

Μικρό Καράβι Τήνος

Το κρέας πάλι, ήταν ένα κλασικό "κυριακάτικο” φαγητό, καλομαγειρεμένο, με πλούσια, βαθιά γεύση: κοκκινιστό μοσχαράκι με μελωμένο τραχανά, φρέσκο δυόσμο και κατσικίσιο τηνιακό τυρί.  

Μικρό Καράβι Τήνος

Μικρό Καράβι Τήνος

Μικρό Καράβι Τήνος

Η βραδιά έκλεισε μ΄ ένα αντάξιο του ύφους επιδόρπιο: μια μυρωδάτη, πλούσια κρέμα από πέτρωμα -το ανάλατο τηνιακό τυρί- αρωματισμένη με μαστίχα και τζελ πορτοκαλιού. Τη συνόδευε ένα "γλυκό τυροπιτάκι”, το παραδοσιακό έδεσμα του νησιού που γίνεται από το ίδιο γλυκό τυρί μέσα σε φύλλο "τσιμπητό”.

Ήταν μια ακόμα επιτυχημένη εκδήλωση στο κομψό περιβάλλον του Ark της Γλυφάδας, στο πλαίσιο του θεσμού Symposio at Ark, που προσφέρει τη μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουμε ξεχωριστούς σεφ απ΄ όλη την Ελλάδα, με κουζίνα που εκφράζει τον τόπο τους.

Μικρό Καράβι Τήνος

Το εστιατόριο Ark και ο οικοδεσπότης σεφ Γιάννης Μπαξεβάνης δίνουν το επόμενο ραντεβού στις 29 Μαΐου με τον Άγγελο Ναουμίδη από το εστιατόριο Ναουμίδης, επάνω στη μαγική λίμνη Βεγορίτιδα. Τα ιδιαίτερα προϊόντα της λίμνης και του πλούσιου φυσικού περιβάλλοντος ολόγυρα, θα πρωταγωνιστήσουν.

Info

Γρηγορίου Λαμπράκη 2, Γλυφάδα, 2108948882. 
Κρατήσεις online στο www.symposioatark.gr

BEST OF NETWORK