September 2025
X

Full Moon Dinner by MF

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Life

Κάν'το όπως οι Κορεάτισσες | Το ελάχιστα γνωστό λαχανικό που είναι Νο1 σύμμαχος κατά της γήρανσης μετά τα 50

Κάν'το όπως οι Κορεάτισσες | Το ελάχιστα γνωστό λαχανικό που είναι Νο1 σύμμαχος κατά της γήρανσης μετά τα 50 TPG/Getty Images/Ideal Image

Ένα λιγότερο γνωστό φύλλο λαχανικού, πλούσιο σε ωμέγα-3 και αντιοξειδωτικά, παίζει βασικό ρόλο στη διατροφή και την υγεία μετά την ηλικία των 50.

Σε ορισμένες ασιατικές χώρες, οι άνθρωποι παίρνουν το θέμα με τη διατροφή τους πολύ σοβαρά, επιλέγοντας θρεπτικά και υγιεινά πιάτα.  Αυτό ισχύει για την Ιαπωνία, αλλά και για τη Νότια Κορέα. Χώρες όπου υπάρχουν επίσης πολλοί αιωνόβιοι. Άλλωστε, η κορεατική κουζίνα είναι ιδιαίτερα πλούσια σε ωμέγα-3 και αντιοξειδωτικά. 

Στο βιβλίο μαγειρικής "Korea, Essential Dishes and a Culinary Journey" η συγγραφέας Luna Kyung επισημαίνει μια τροφή που είναι λίγο γνωστή στη Δύση, αλλά εκτιμάται στην Κορέα και την Ιαπωνία για τις αντιγηραντικές της ιδιότητες.

Το μυστηριώδες φυτό

Πρόκειται για τα φύλλα Shiso που είναι κόκκινα (μοβ) ή πράσινα. Είναι επίσης γνωστά ως "φύλλα perilla”.

Αυτό το φυλλώδες λαχανικό καταναλώνεται σε όλη τη Νοτιοανατολική Ασία ως καρύκευμα ή συμπλήρωμα. Μάλιστα, το συγκεκριμένο φυτό παράγει ένα βρώσιμο έλαιο, το έλαιο perilla το οποίο αποδεικνύεται ότι είναι ένας πραγματικός συμπυκνωτής ωμέγα-3. Ως υπενθύμιση, αυτό το απαραίτητο λιπαρό οξύ συμβάλλει στη σωστή λειτουργία, αλλά και στη διατήρηση των κυττάρων.

To έλαιο perilla είναι επίσης αναγνωρίσιμο για τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του και επιτρέπει, όταν καταναλώνεται τακτικά, να καταπολεμήσει τους καρδιοαγγειακούς κινδύνους. 

Για να επωφεληθείτε από όλα τα οφέλη και να διασφαλίσετε μια πολύ καλή πρόσληψη ωμέγα-3, αρκεί να καταναλώνετε 1 έως 2 κουταλάκια του γλυκού ελαίου perilla την ημέρα.

Επίσης είναι εύκολο να ενσωματωθεί στη καθημερινή διατροφή, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βάση για τα καρυκεύματα, για τις βινεγκρέτες ή τις μαρινάδες σου. Ωστόσο, συνιστάται να μην το χρησιμοποιείς για το μαγείρεμα των τροφών και να το διατηρείς στο ψυγείο, καθώς είναι πολύ ευαίσθητο στην οξείδωση.

Διαβάστε Επίσης

 

BEST OF NETWORK