Οι experts αποκαλύπτουν το πιάτο που πρέπει να αποφεύγεις όταν τρως έξω, καθώς συνήθως καταλήγει να είναι απογοητευτικό.
Η έξοδος για φαγητό θα έπρεπε να είναι μια απόλαυση, αλλά κάποιες φορές απογοητεύει. Πόσες φορές, έχετε συνειδητοποιήσει ότι κάνατε τη λάθος παραγγελία και κοιτάτε λοξά τα πιάτα της διπλανής παρέας αμφιβάλλοντας για την επιλογή σας;
Σύμφωνα με αρκετούς σεφ, ένα συγκεκριμένο πιάτο θα έπρεπε να αποφεύγεις πάση θυσία. "Όταν τρώω έξω, παραγγέλνω σχεδόν τα πάντα, αλλά ποτέ αυτό", προειδοποιεί ο σεφ Ryan Ososky στο περιοδικό Reader's Digest.
Το πιάτο που απογοητεύει;
Πρόκειται για το κοτόπουλο! Σε όλες του τις μορφές, όπως σαλάτα Caesar, burger, ψητό φιλέτο ή ακόμα και μακαρόνια με κοτόπουλο.
Με την πρώτη ματιά, φαίνεται να είναι μια σίγουρη επιλογή. Ωστόσο, σύμφωνα με τους σεφ που ρωτήθηκαν, πολύ συχνά, το κοτόπουλο είναι παραψημένο, ξηρό και στερείται γεύσης.
Πίσω από τη φαινομενική του απλότητα, το κοτόπουλο κρύβει μια διπλή παγίδα: Την τιμή και ο τρόπος μαγειρέματος. Οι σεφ καταγγέλλουν μια απόκλιση μεταξύ του πραγματικού κόστους της πρώτης ύλης (μία από τις φθηνότερες στην αγορά) και της τιμής που χρεώνεται στον πελάτη.
Ένα πιάτο που τιμάται μεταξύ 16 και 25 ευρώ μπορεί να στηρίζεται σε ένα φιλέτο που κοστίζει μερικά ευρώ το κιλό. Ακόμα χειρότερα, το μαγείρεμα συχνά δεν είναι καλό: Πολύ ψημένο, πολύ ξηρό ή πνιγμένο σε βαριές σάλτσες. Αποτέλεσμα; Ένα πιάτο άγευστο, λίγο εμπνευσμένο, και υπερβολικά ακριβό σε σχέση με αυτό που προσφέρει.
Φυσικά, δεν πρέπει να βάζουμε όλα τα εστιατόρια στο ίδιο καλάθι, αλλά στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, ιδιαίτερα στα τουριστικά μέρη, τα πιάτα με κοτόπουλο αποδεικνύονται απογοητευτικά.
Τι να παραγγείλεις στη θέση του; Οι σεφ προτείνουν να στραφείτε στις σπεσιαλιτέ του κάθεεστιατορίου ή στα πιάτα που αναδεικνύουν μια τεχνογνωσία, όπως ψητό ψάρι, αλλά και μαγειρευτά πιάτα.