Σε μία καθημερινότητα που αναδομείται on repeat, υπάρχουν μερικά σταθερά ραντεβού. Παντός καιρού. Το ραντεβού μας με τον πολιτισμό, την τέχνη, τη γεύση, το design, την αισθητική. Τη συνάντηση με το #theaftertaste, το οποίο κάθε εβδομάδα ξεχωρίζει τα καλύτερα από όσα συμβαίνουν στην πόλη που δεν σταματά να (ανα)γεννάται μέσα από την ύπαρξη της.
Είδαμε:
Μία ευχάριστη ρομαντική κομεντί. Η Lucy (Dakota Johnson) είναι μία γυναίκα στα mid 30s που δέχεται να σε ακούσει. Αποκωδικοποιεί τις σκέψεις και τις προθέσεις σου, όσο συνομιλείς μαζί της, ενώ συγχρόνως, έχοντας παρατηρήσει ακόμα και την παραμικρή λεπτομέρεια στην εξωτερική σου εμφάνιση, σκέφτεται αν είσαι ο ιδανικός υποψήφιος για το πρόσωπο που της έχει αναθέσει να του βρει ταίρι. Αυτή είναι η δουλειά της. Και την κάνει με ιδιαίτερη επιτυχία. Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι το μηνιαίο εισόδημά της αυξάνεται ανοδικά και σταθερά, η Νέα Υόρκη είναι η πόλη που περπατά σε καθημερινή βάση και οι πελάτισσες – ορισμένες από τις οποίες αισθάνονται φίλες της – οδηγούνται στα σκαλιά της εκκλησίας, ύστερα από επιτυχημένη καθοδήγησή της.

Η εικόνα της φαντάζει άρτια, όπως και η εξωτερική της εμφάνιση. Στον γάμο μίας πελάτισσας της, η Lucy μετακινείται στο ερωτικό προσκήνιο και δέχεται το φλερτ ενός χρηματοδότη, του Harry Castillo (Pedro Pascal), ο οποίος έχει σε πρώτη ανάγνωση όλα όσα την ελκύουν. Είναι ψηλός (μπορεί και όχι), εμφανίσιμος, εξαιρετικός στα ραντεβού, ευφυής και διαθέτει ένα πολυτελές loft στην καρδιά του Manhattan. Στον ίδιο χώρο, εργάζεται και ο John (Chris Evans), πρώην σύντροφός της στα όρια της φοιτητικής ακόμα επιβίωσης, τον οποίο στο παρελθόν ερωτεύτηκε, αλλά οι δρόμοι τους χώρισαν όταν η πρόοδος και οι φιλοδοξίες των δύο στο δεν μπορούσαν πλέον να συμβαδίσουν. Ίσως, μέχρι να συναντηθούν ξανά.

Αυτή είναι η υπόθεση του "Ταιριάζουμε;", ελληνική απόδοση του Materialists, μίας σύγχρονη ρομαντικής κομεντί, με εξαιρετική φωτογραφία, ειδυλλιακή σκηνογραφία, τρυφερή εναλλαγή πλάνων και σενάριο με κλασική βάση, αλλά σύγχρονη ματιά. Οι διάλογοι είναι πυκνοί, αρκετά γρήγοροι, απαιτώντας μία δεύτερη ανάγνωση, καθώς ανάμεσα στις λέξεις "κρύβονται" αρκετές στερεοτυπικές αντιλήψεις, σχετικά με την εξωτερική εμφάνιση και τη συνύπαρξη των δύο φύλων τις οποίες προσπαθεί να διαχειριστεί μέσω του χιούμορ, όσο η Dakota Johnson σε παρασύρει στα μονοπάτια της σκέψης της με χιούμορ και συναισθηματική μουσική υπόκρουση. Ένα σύγχρονο rom/com, από εκείνα που ίσως θυμίζουν το παρόν ή το παρελθόν σου, ακουμπούν παρόμοιες ιστορίες της προσωπικής ζωής και σε χαλαρώνουν μέσα από την ανέφελη τους ηρεμία και τη σιγουριά ότι στο τέλος κάπως μαγικά όλα λύνονται - ακόμα κι αν μερικά διαπροσωπικά φινάλε είναι για τραχείς ήρωες. Το έχουμε ανάγκη κι αυτό.

Μία chill out πρόταση για καλοκαιρινό ραντεβού στα θερινά σινεμά της πρωτεύουσας, όπως ο ανοιχτός κινηματογράφος του Πολεμικού Μουσείου, όπου έγινε η avant premiere, παρουσία σημαντικών εκπροσώπων του σύγχρονου lifestyle. Και πού ξέρεις ίσως το τετ-α-τετ μεταπηδήσει από τη μεγάλη οθόνη σε εκείνη της κανονικής ζωής. Από τις 7 Αυγούστου, από τη Feelgood Entertainment.
Δοκιμάσαμε:
Ελληνικό bar food για βραδιές στην "καρδιά" της πρωτεύουσας. Το καλοκαίρι, το κέντρο της πρωτεύουσας έχει μία διαφορετική ενέργεια. Εκείνη που συντίθεται από την κίνηση των επισκεπτών της, τις κρυμμένες ανάσες δροσιάς – απαραίτητες για τις ζεστές ημέρες, τα γαστρονομικά της σημεία. Στον πυρήνα της πόλης, το Ateno Cook & Deli, επί της Αιόλου, και ο σεφ Νίκος Καραθάνος κλείνουν το μάτι σε ένα ταξίδι ελληνικής γεύσης με σύγχρονη οπτική και μία αξιοζήλευτη εξέλιξη σε ιδέες και τρόπο παρουσίασης. Βρέθηκα στο δεύτερο σπίτι του, όπως αρέσκεται να το αποκαλεί, κατά τη διάρκεια του Ιουλίου, αυτή τη φορά όχι για ένα από τα καλοδουλέμενα πιάτα του βραδινού μενού του, αλλά για μία ήδη αγαπημένη εύγευστη πρόταση: αυτή που σερβίρεται στη μπάρα του και αποτελείται από μικρά πιάτα μεγάλης απόλαυσης.

Η ελληνικότητα δεν απουσιάζει. Άλλωστε, συνιστά τμήμα της ταυτότητας ενός σεφ που δουλεύει σκληρά και δημιουργεί με γνώση και μεράκι. Λίγο πριν συναντήσουν ένα – ή και περισσότερα – κρασιά από την εκλεκτή λίστα του Ateno, έχει επιμεληθεί ο Master of Wine, Γιάννης Καρακάσης με περισσότερες από 150 ελληνικές ετικέτες, τα γεμιστά μετατρέπονται σε τραγανιστή κροκέτα με κρέμα φέτας, η χορτόπιτα αποκτά σχήμα spring roll σε μία άκρως δροσιστική πρόταση με το γιαούρτι δυόσμου και το σουβλάκι σερβίρεται σε μορφή σωστά ψημένης πανσέτας με μαγιονέζα μουστάρδας. Και το θέρος αποκτά τη γεύση που του αξίζει. Γιατί, αν το καλοκαίρι στην Ελλάδα είναι νόστιμο, ο Νίκος Καραθάνος γνωρίζει πώς να αυξάνει το γευστικό του αποτύπωμα με τον πιο δημιουργικό τρόπο.
Αιόλου 52 και Μιλτιάδου, Αθήνα

Signature αναμείξεις στο ποτήρι με θέα. Λένε ότι η θέα από ψηλά είναι πάντοτε ωραία. Ένα ρητό, το οποίο επιβεβαιώνεται (τουλάχιστον) στα Asteria Rooftop, τον νέο προορισμό για fine cocktails, στιγμές μία ανάσα από τη θάλασσα και τον ήλιο που δύει στα νερά της, σε ένα από τα πιο πολυτελή σημεία της Αθηναϊκής Ριβιέρας. Οι αρχιτεκτονικές του γραμμές είναι καθαρές, η διάθεσή του κοσμοπολίτικη, το ambience με μία εσάνς αρωματικής πολυτέλειας, η οποία ενισχύεται από lounge μουσική στη σωστή ένταση και chit-chat για όσα θερινά ετοιμάζεις εντός και εκτός πόλης με εκείνους που αγαπάς.

Το Campari Negroni είναι απαλό με την bitter γεύση του να ενισχύεται με Cinzano 1757 Vermouth, όσο το London Dry Gin δημιουργεί μία ισορροπία, περισσότερο αρμονική και από το παιχνίδισμα ανάμεσα στο off – white και το μπλε της θάλασσας που πραγματοποιείται στη design οπτική των σύγχρονων Αστεριών. Στη λίστα συναντάς, μεταξύ άλλων, και το Riviera Aesthetic, ένα κράμα από Finlandia vodka fat washed με εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, m dry μαστίχα, σιρόπι αγγούρι, σιρόπι σουμάδα, μαύρο πιπέρι, φρέσκος χυμός λεμόνι, αφρός ανανά, ενώ το φρουτώδες Carpe Diem ολοκληρώνει την ημέρα με gin εμποτισμένο σε ραβέντι, σιρόπι βανίλια, shrub φράουλα (φρέσκες φράουλες, μηλόξυδο, καστανή ζάχαρη, θυμαρίσιο μέλι), χυμό λάιμ, έλαια δαμάσκηνου.

Είτε προτιμάς περισσότερο γλυκές, είτε η διάθεσή σου φλερτάρει με spicy (επι)γεύσεις στον ουρανίσκο, τα Asteria Rooftop σερβίρουν cocktails με χαρακτήρα και ανέφελη θερινή διάθεση. Όπως εκείνη που καλό είναι να συνοδεύει κάθε σου αυγουστιάτικη στιγμή.
Λεωφόρος Ποσειδώνος 110, Γλυφάδα
Ξεχωρίσαμε:
Μία σημαντική έκθεση στο Αεροδρόμιο Αθηνών. Ήταν αρκετά νωρίς – η πτήση μου αναχωρούσε στις 7:00, όταν το βλέμμα μου συναντήθηκε με τη "Σπείρα", ένα από τα πλέον χαρακτηριστικά έργα του Takis, στο είσοδο 1 του Κτηρίου Αναχωρήσεων. Δεν είναι το μόνο έργο του σπουδαίου Έλληνα που μπορείς να συναντήσεις κατά την αναχώρηση ή την επιστροφή σου στο διεθνές αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.


Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός αιώνα από τη γέννησή του καλλιτέχνη, δύο ιστορικά και εμβληματικά έργα του, ένα "Αιολικό" και μία "Σπείρα" κοσμούν τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, με τους επισκέπτες να έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με τη ζωή και το έργο του Takis μέσα από οπτικοακουστικό υλικό, θαυμάζοντας παράλληλα δύο ακόμα σημαντικά γλυπτά, το "Neutral Indicator" και το "Signal" από τη Συλλογή του Ιδρύματος. Μία σπουδαία σύμπραξη αφιερωμένη στον Έλληνα που ήξερε να πραγματοποιεί τα πιο βαθιά νοητικά ταξίδια.
Κλείνουμε θέση:
Στο Cash Restaurant & Bar. Είναι μία από τις αγαπημένες μου διευθύνσεις, εκεί στα ψηλά της Κηφισιάς (Κεφαλάρι), ακόμα κι αν δεν καταφέρνω να την επισκέπτομαι αρκετά συχνά, λόγω της χιλιομετρικής απόστασης που μας χωρίζει. Η τελευταία φορά ήταν πριν από μερικούς μήνες, στον lush εσωτερικό του χώρο με το έντονο κόκκινο χρώμα και τα statement έπιπλα. Τους καλοκαιρινούς μήνες, το Cash σε υποδέχεται στην αυλή του, αποφεύγοντας τις υπερβολές και εστιάζοντας στην ουσία. Φέτος, είναι ανανεωμένη με τους καθαρούς τόνους του λευκού να συναντούν τον μπλε και τον νεοαφιχθέντα chef Θάνο Στασινό να υπογράφει ένα μενού με καθαρές ασιατικές επιρροές και σύγχρονη τεχνική αντίληψη.


H νέα του ταυτότητα εστιάζει σε ωμά πιάτα, sushi με λεπτότητα στην απόδοση και σύγχρονες εκτελέσεις με έντονες επιρροές από Ιαπωνία και Νοτιοανατολική Ασία. Ανάμεσα στα πιάτα που ξεχωρίζουν, οι γαρίδες tempura, οι ταλιατέλες αγγουριού με βασιλικό καβούρι, οι gyoza με σιτάκα απο την Κάσο και σάλτσα από μεξικάνικο achiote – γαστριμαργικές ιδέες που ανυπομονώ να απολαύσω στη φιλόξενη αυλή του Cash, αμέσως μετά το απαραίτητο summer break.