November 2025
X

Full Moon Dinner by MF

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

#theaftertaste | Η Ελληνίδα εικαστικός που διαπρέπει (και) στην Ασία, μία νέα ψαροφαγική άφιξη στο κέντρο της πόλης και τα πρώτα απαραίτητα των γιορτών

Ο Νίκος Κοντομήτρος ξεχωρίζει, για τρίτη χρονιά, όσα είδε, δοκίμασε, άκουσε και ευχαριστήθηκε την εβδομάδα που μας πέρασε.

#theaftertaste | Η Ελληνίδα εικαστικός που διαπρέπει (και) στην Ασία, μία νέα ψαροφαγική άφιξη στο κέντρο της πόλης και τα πρώτα απαραίτητα των γιορτών

Σε μία καθημερινότητα που αναδομείται on repeat, υπάρχουν μερικά σταθερά ραντεβού. Παντός καιρού. Το ραντεβού μας με τον πολιτισμό, την τέχνη, τη γεύση, το design, την αισθητική. Τη συνάντηση με το #theaftertaste, το οποίο κάθε εβδομάδα ξεχωρίζει τα καλύτερα από όσα συμβαίνουν στην πόλη που δεν σταματά να (ανα)γεννάται μέσα από την ύπαρξη της

Διαβάστε Επίσης

Είδαμε:

Τον "βυθό" μίας Ελληνίδας εικαστικού. Γνώριζα – από προσωπική μου εμπειρία – ότι η Αγγελική Αγγελίδη, ζωγράφος και εικαστικός, είναι εξαιρετική οικοδέσποινα. Από τη συνομιλία μας σε ένα privé δείπνο που παρέθεσε στο δικό της καταφύγιο προσωπικής έκφρασης, την Angel's art gallery, συνειδητοποίησα δύο πράγματα: αφενός, ότι μέσα από τη ζωγραφική και τις σπουδές της στη Σχολή Βακαλό ανακάλυψε μία διαφορετική πτυχή του εαυτού της και αφετέρου ότι ο καμβάς της είναι συναισθηματικός. Κάθε κίνηση του χεριού της, όταν κρατάει τα πινέλα και τα χρώματα, πραγματοποιείται σε πλήρη συγχρονισμό με την ψυχή και ένα ερέθισμα το οποίο την έκανε είτε να χαμογελάσει, είτε να συγκινηθεί και να προβληματιστεί. Η ίδια, πάντως, επιλέγει να κοιτά τη θετική πλευρά της ζωής – κάτι που ακόμα και άθελά της αποκαλύπτουν τα χρώματα που προτιμά στους πίνακές της. Είναι ζωηρά, διακρίνονται για το βάθος τους και τον οπτιμισμό τους. 

αγγελίδη έργα
Έργο από την έκθεση "San Allote" της Αγγελικής Αγγελίδη

αγγελίδη έργα
Έργο από την έκθεση "San Allote" της Αγγελικής Αγγελίδη

Συναντηθήκαμε ξανά πριν από μερικές εβδομάδες, προτού εκείνη αναχωρήσει αυτή τη φορά για το Κιότο της Ιαπωνίας, για την παρουσίαση ενός δείγματος της δουλειάς της. Οι πίνακες της γοητεύουν ιδιαίτερα το κοινό χωρών της Ασίας, ειδικά της Νότιας Κορέας, στην οποία έχει βρεθεί αρκετές φορές για εικαστικούς σκοπούς. Ο φουτουριστικός χαρακτήρας των έργων της – οι Ασιάτες έχουν ιδιαίτερη αδυναμία στα χρώματα – και η επιλογή της να πραγματοποιεί μία δημιουργική συνδιαλλαγή ανάμεσα σε στοιχεία της χώρας μας και της μακρινής ηπείρου σίγουρα βοηθούν. 

αγγελίδη έργα
Έργο από την έκθεση "San Allote" της Αγγελικής Αγγελίδη

Στη δική μας συνάντηση, είχα την ευκαιρία να ανακαλύψω τη νέα της πρόταση, San Allote. Νοσταλγική, όπως και ο τίτλος της, η έκθεση της Ελληνίδας δημιουργού αντλεί έμπνευση από προσωπικά – που εύκολα ανάγονται σε συλλογικά – βιώματα και την αδυναμία της στον βυθό της θάλασσας, έναν χώρο που φροντίζει να εξερευνά με κάθε αφορμή. Η χλωρίδα που αναπτύσσεται κάτω από την επιφάνεια συναντά αντικείμενα μνήμης από την παιδική ή ενήλικη ζωή – όπως οι πουέντ, τα υπερμεγέθη καπέλα, τα αναλογικά τηλέφωνα, αλλά και εγκαταλελειμμένες βάρκες, στοιχεία που κάποτε υπήρξαν για κάποιον σημαντικά, πλέον όμως συγκαταλέγονται στα περιττά. Κάθε της πίνακας συνοδεύεται από μία ποιητική περιγραφή, με τις λέξεις να τοποθετούνται σε τέτοια σειρά ώστε να σχηματίζουν ομοιοκαταληξία και να αποκτούν έναν ιδιαίτερο λυρισμό. Εφάμιλλο εκείνου που χαρακτηρίζει τις ατομικές της εκθέσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό – έως και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες – μέχρι και σήμερα

Δοκιμάσαμε:

Μία πολλά υποσχόμενη άφιξη στο Κολωνάκι. Δεν είναι εύκολο να διαχειριστούν όλοι σωστά τα προϊόντα που ο βυθός της θάλασσας φέρνει από την επιφάνεια στο τραπέζι. Αυτό είναι κάτι που μπορούμε να παραδεχτούμε όλοι όσοι επισκεπτόμαστε συχνά νέα εστιατόρια στην πρωτεύουσα – και όχι μόνο. Υπάρχουν, όμως, κι εκείνες οι διευθύνσεις που χρειάζονται λιγότερο χρόνο από άλλες για να τελειοποιήσουν τη γεύση τους και να προχωρήσουν στις τελευταίες μικρές αλλαγές οι οποίες ολοκληρώνουν την υψηλού επιπέδου εμπειρία που τελικά προσφέρουν. Το Sea You, μία νέα πρόταση στην καρδιά της Αθήνας, είναι μία από αυτές.

sea you

Χρειάστηκε να κάνω μόνο μερικά βήματα από την Κορνεάδου προς το εσωτερικό του Lemos International Centre για να φτάσω στο τραπέζι μου. Μία μεγάλη πόρτα και ένα Sea You γραμμένο σε light blue απόχρωση ήταν αρκετά για να αντιληφθώ ότι βρίσκομαι στον σωστό προορισμό. Μία μεγάλη παρέα φίλων από την Ευρώπη απολαμβάνει το ψαροφαγικό της δείπνο στον εξωτερικό χώρο, όσο εγώ ανακαλύπτω τη θαλασσινή ψυχή του καινούριου δημιουργήματος των Ανδρέα Ανδρουλακάκη, Γιώργου Παπαχριστοφόρου και του Δημήτρη Νίκολη – ο τελευταίος είναι και ο σεφ που έχει οραματιστεί και κάθε βράδυ δίνει μορφή στο μενού του εστιατορίου. 

sea you

Το σκούρο μπλε στους τοίχους σε μία ενδιαφέρουσα συνομιλία με το λευκό των τραπεζομάντιλων και το εγκάρδιο κόκκινο της ψαριέρας – εκεί όπου τα φρέσκα της ημέρας βρίσκουν τη δική τους θέση πάνω σε άφθονο πάγο – συνθέτουν μία ήρεμη, μα σαγηνευτικά ανήσυχη ατμόσφαιρα. Η μουσική – ένα ενδιαφέρον κράμα από τις σπουδαιότερες ελληνικές και διεθνείς επιτυχίες των τελευταίων δεκαετιών – συνθέτουν το soundtrack μίας πολλά υποσχόμενης βραδιάς, η οποία ξεκινά με ένα ποτήρι λευκό κρασί, από εγχώριο αμπελώνα.

sea you

sea you

Η γευστική κάρτα έχει καθαρή προσωπικότητα. Από τα ωμά, τις σαλάτες και τα ορεκτικά έως τα όστρακα, τα ζυμαρικά, τα κυρίως (εκτός από δύο), τα της ημέρας που από τα δίχτυα των ψαράδων της Εύβοιας και της Χαλκίδας – τόπο διαμονής και καταγωγής του σεφ – καταλήγουν στην περίτεχνη κουζίνα, κάθε πρόταση στο Sea You έχει θαλασσινό πυρήνα. Ξεκινήσαμε με ένα τραγανό ζυμωτό ψωμί 24ωρης ωρίμανσης. Φτάνει στο τραπέζι ζεστό, σαν να σε προτρέπει να το συνοδεύσεις με την ισορροπημένη ταραμοσαλάτα με πούδρα αυγοτάραχο ή με μία από τις αλοιφές του μενού. Η σαλάτα με τα φασολάκια φέρνει στο τραπέζι χρώμα και γεύση, με τα ρεβίθια να κάνουν την έκπληξη, όσο η λακέρδα σε πολίτικη συνταγή σε κερδίζει με τον ευφάνταστο τρόπο σερβιρίσματός της αλλά και την πίκλα κρεμμυδιού που της προσδίδει ένα άρωμα αυθεντικότητας.

sea you

Τα χτένια σωτέ είναι τρυφερά – η espuma πατάτας έχει αξιοποιηθεί σωστά, με το κοντοσούβλι καλαμάρι – φιλική συμβουλή: μόλις το αποδομήσεις να το αφήσεις στο μελάνι σουπιάς – να αναδεικνύεται σε προσωπικό αγαπημένο μου ορεκτικό. Highlight της βραδιάς το comfort κουσκουσότο – ναι, το βασικό υλικό είναι αυτό που μόλις σκέφτηκες – με γαρίδες και αλμυρό κράκερ γραβιέρας, μία ζεστή πρόταση για τις κρύες νύχτες που έρχονται. Φυσικά, τις γαρίδες μπορείς να τις απολαύσεις και σε μορφή καταϊφιού. Σου το συνιστώ. Όπως και να εμπιστευτείς το φιλικό προσωπικό της μεζερί για την ψαριά ημέρας, αλλά και να επενδύσεις στην έννοια του μοιράζειν. Ο ουρανίσκος σου θα σε ευγνωμονεί. Sea you around!

Ακούσαμε:

Τη νέα μουσική πρόταση του Αδάμ Τσαρούχη. Πιστός στη vintage διάθεση που χαρακτηρίζει τον ήχο του και αυτή τη ζεστασιά στη φωνή του, ο Αδάμ Τσαρούχης παρουσίασε πριν από λίγες ημέρες τη νέα του δισκογραφική δουλειά. Στον τρίτο του προσωπικό δίσκο, ο ερμηνευτής υπόσχεται – και υλοποιεί – ένα ταξίδι "κάτω από το φως του φεγγαριού", όπως είναι και ο τίτλος του. Πρόκειται για μια ιδιαίτερη, ταξιδιάρικη δουλειά που περιλαμβάνει έξι νέα τραγούδια και ένα remix σε συνεργασία με τον MCD, συνδυάζοντας jazz, pop στοιχεία και σύγχρονες μουσικές αναφορές.

Αν και είναι δύσκολο για έναν δημιουργό να κάνει κάποια διάκριση ανάμεσα στα καλλιτεχνικά του παιδιά, ο Αδάμ μού εκμυστηρεύτηκε ότι το "Under the Moonlight", μία ρομαντική jazz μπαλάντα την οποία υπογράφει ο ίδιος, τόσο σε ελληνική όσο και σε αγγλική εκδοχή, συνιστά την αγαπημένη του στιγμή. Το γεγονός ότι αποτελεί την πρώτη φορά που δημοσιοποιεί τη συνθετική του ικανότητα, αλλά και η συνεργασία με σημαντικούς μουσικούς της jazz, όπως ο Κώστας Πατσιώτης – σου έχω γράψει για τα υποδειγματικά του live στο Half Note Jazz Club κι όχι μόνο, ο Γιάννης Παπαδόπουλος και ο Δημήτρης Κλωνής συνηγορούν. Ανάμεσα στις εκλεπτυσμένες στιγμές του δίσκου και η δημιουργική ένωση με την Πέννυ Μπαλτατζή σε στίχους και μουσική, στο "Πού και Πού". Περιμένω να το ακούσεις και να μου στείλεις την άποψή σου. 

Ξεχωρίσαμε:

Τη νέα συλλογή της VAKKO. Η σχέση μου με τη VAKKO ξεκίνησε όταν δύο φίλες μου, η Μελπομένη και η Χριστίνα, άρχισαν να μου μιλούν για ένα brand με γαλλική αύρα και παριζιάνικη διάθεση, το οποίο σε μία από τις γείτονες χώρες περιγράφεται ως το απόλυτο success story. Ακολούθησε ένα ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη που δεν κατάφερα να παρευρεθώ, μία fine συνάντηση στην τετραώροφη μπουτίκ στο Κολωνάκι – Ηρακλείτου 9, μία ξεχωριστή αγοραστική εμπειρία που μπορείς να βιώσεις κι εσύ ειδικά τώρα που οι εορταστικές εμφανίσεις είναι προ των πυλών -, και συνεχής παρακολούθηση των συλλογών τους. Το τελευταίο με βοήθησε να παρατηρήσω την εστίαση στη λεπτομέρεια – χαρακτηριστικό που με γοητεύει στους ανθρώπους, ειδικά στους δημιουργούς -, τη δημιουργικότητα στα πατρόν και την ακρίβεια στην εκτέλεση.

vakko

vakko

Στοιχεία τα οποία περιγράφουν και τη νέα collection για το Φθινόπωρο / Χειμώνας 25-26. Στη γυναικεία της οπτική, ξεχωρίζουν οι σιλουέτες που συνδυάζουν δύναμη και θηλυκότητα, οι oversize φόρμες, τα εφαρμοστά φορέματα, τα κομψά σακάκια, τα λειτουργικά μπουφάν, τα πολυτελή πλεκτά και εκλεπτυσμένα πουκάμισα, οι υφές από βελούδο, μπουκλέ, τουίντ και λεπτό κασμίρ, αλλά και το χρωματικό παιχνίδισμα σε ουδέτερη παλέτα. Στην ανδρική, μπορεί εύκολα να διακρίνει κανείς την ισχυρή παράδοση του brand στη ραπτική, τον διαχρονικό χαρακτήρα των επιλογών, αλλά και τη σύγχρονη ματιά στις φορέσιμες προτάσεις που παρουσιάζονται. Κλείνω το μάτι σε ένα καφέ σακάκι – χρώμα της σεζόν – για το formal chic ταμπεραμέντο του και την ελευθερία κινήσεων που προσφέρει.