Το φαγητό στον δρόμο είναι απολαυστικό
Η Αμερική έχει μεγάλη ιστορία στα food trucks, αλλά πλέον οι μετακινούμενες αυτές καντίνες κάνουν την εμφάνισή τους σε όλο τον κόσμο – ακόμα και στην Ελλάδα. Τα social media, και κυρίως το Twitter, έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στη διαμόρφωση της food truck σκηνής, αφού οι ιδιοκτήτες μπορούσαν να ενημερώνουν το κοινό τους σε real time σχετικά με την επόμενη στάση τους ή το μενού της ημέρας. Ο Roy Choi, ιδρυτής των περίφημων Kogi taco trucks στο Λος Άντζελες, αποτελεί μέρος ενός αναπτυσσόμενου κινήματος που συναντάμε σε πολλές πόλεις των ΗΠΑ, κι έχει ως στόχο την προώθηση μίας κουζίνας, συχνά σοφιστικέ, και με προσιτές τιμές. Μόνο από τις πωλήσεις του πρώτου χρόνου, ο Choi κατάφερε να βγάλει 2 εκατομμύρια δολάρια. Το μενού του Kogi είναι ένα mashup κορεάτικου και μεξικάνικου φαγητού, όπως short-ribs tacos, τα οποία περιέχουν βοδινό κρέας που έχει μαριναριστεί σε μαρινάδα με βάση τη σόγια. Ο Kogi σερβίρει το κάθε tacos που κοστίζει δύο δολάρια με σαλάτα.

Το Skillet στο Seattle

Το μενού του chef Josh Henderson εξελίσσεται συνεχώς
Έχοντας ως βάση του το Seattle, το Skillet προσφέρει το συνεχώς εξελισσόμενο μενού του chef Josh Henderson, το οποίο περιλαμβάνει γεύματα με βιολογικά κρέατα, χειροποίητα τυριά και σως και φρέσκα χορταρικά. Στόχος του Skillet είναι να αλλάξει τη λογική του street food, κι έτσι αρνείται τα προ-μαγειρεμένα γεύματα (ακόμα κι αν αυτό σημαίνει αναμονή), επιμένοντας στα οργανικά προϊόντα. Την ευκαιρία να απολαύσουν εκλεκτή γαλλική κουζίνα στον δρόμο, δίνει ο chef Laurent Katgely, ο οποίος κατάγεται από τις γαλλικές Άλπεις, μαζί με τη σύζυγό του, Erin, στους κατοίκους του San Francisco. Το Spencer on the Go (πήρε το όνομά του από το γιο του), αποτελεί μία καλή και οικονομική εναλλακτική στη γαλλική κουζίνα. Το περιοδικό GQ ονόμασε το Streetza ένα από τα καλύτερα food trucks στο Milwaukee. Οι ιδρυτές του Scott Baitinger και Steve Mai δίνουν έναν πιο fancy αέρα στην κλασική πίτσα.
Συνέχεια στη σελίδα 2

Το Food Truck του Γιώργου Γληνού

Ποντιακοί γκεζλεμέδες

H FooFoo στο Plisskën Festival
Μία post modern καντίνα ετοιμάζεται να στήσει ο Βασίλης Καλλίδης τον επόμενο μήνα μέσα στη λαχαναγορά του Ρέντη, ενώνοντας τρία παλιά κρεοπωλεία. Όνειρό του είναι μάλιστα να έρθει η μέρα που θα ανοίξουν χιλιάδες υπέροχες καντίνες στην Αθήνα και θα τρώμε όλοι ποιοτικό φαγητό. Μήπως να αρχίσουμε να μετράμε αντίστροφα για το gourmet φαγητό on the go;