September 2025
X

Full Moon Dinner by MF

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Life

Food Trucks: Το μέλλον είναι στις καντίνες

Food Trucks: Το μέλλον είναι στις καντίνες

Το φαγητό στον δρόμο είναι απολαυστικό



Τα τελευταία χρόνια, φαίνεται ότι τα food trucks πρωτοστατούν στον γαστρονομικό χάρτη, έχοντας κατακτήσει αρκετές πόλεις. Πριν προλάβεις βέβαια να σκεφτείς το “βρώμικο” που συνόδευε κάθε έξοδο στις χρυσές εποχές του clubbing, να τονίσουμε ότι μιλάμε για new age καντίνες που μετακινούνται από περιοχή σε περιοχή.

Η Αμερική έχει μεγάλη ιστορία στα food trucks, αλλά πλέον οι μετακινούμενες αυτές καντίνες κάνουν την εμφάνισή τους σε όλο τον κόσμο – ακόμα και στην Ελλάδα. Τα social media, και κυρίως το Twitter, έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στη διαμόρφωση της food truck σκηνής, αφού οι ιδιοκτήτες μπορούσαν να ενημερώνουν το κοινό τους σε real time σχετικά με την επόμενη στάση τους ή το μενού της ημέρας. Ο Roy Choi, ιδρυτής των περίφημων Kogi taco trucks στο Λος Άντζελες, αποτελεί μέρος ενός αναπτυσσόμενου κινήματος που συναντάμε σε πολλές πόλεις των ΗΠΑ, κι έχει ως στόχο την προώθηση μίας κουζίνας, συχνά σοφιστικέ, και με προσιτές τιμές. Μόνο από τις πωλήσεις του πρώτου χρόνου, ο Choi κατάφερε να βγάλει 2 εκατομμύρια δολάρια. Το μενού του Kogi είναι ένα mashup κορεάτικου και μεξικάνικου φαγητού, όπως short-ribs tacos, τα οποία περιέχουν βοδινό κρέας που έχει μαριναριστεί σε μαρινάδα με βάση τη σόγια. Ο Kogi σερβίρει το κάθε tacos που κοστίζει δύο δολάρια με σαλάτα.

Food Trucks: Το μέλλον είναι στις καντίνες - εικόνα 1
Το Skillet στο Seattle

Food Trucks: Το μέλλον είναι στις καντίνες - εικόνα 2
Το μενού του chef Josh Henderson εξελίσσεται συνεχώς

Έχοντας ως βάση του το Seattle, το Skillet προσφέρει το συνεχώς εξελισσόμενο μενού του chef Josh Henderson, το οποίο περιλαμβάνει γεύματα με βιολογικά κρέατα, χειροποίητα τυριά και σως και φρέσκα χορταρικά. Στόχος του Skillet είναι να αλλάξει τη λογική του street food, κι έτσι αρνείται τα προ-μαγειρεμένα γεύματα (ακόμα κι αν αυτό σημαίνει αναμονή), επιμένοντας στα οργανικά προϊόντα. Την ευκαιρία να απολαύσουν εκλεκτή γαλλική κουζίνα στον δρόμο, δίνει ο chef Laurent Katgely, ο οποίος κατάγεται από τις γαλλικές Άλπεις, μαζί με τη σύζυγό του, Erin, στους κατοίκους του San Francisco. Το Spencer on the Go (πήρε το όνομά του από το γιο του), αποτελεί μία καλή και οικονομική εναλλακτική στη γαλλική κουζίνα. Το περιοδικό GQ ονόμασε το Streetza ένα από τα καλύτερα food trucks στο Milwaukee. Οι ιδρυτές του Scott Baitinger και Steve Mai δίνουν έναν πιο fancy αέρα στην κλασική πίτσα. 

Συνέχεια στη σελίδα 2




Στην Ελλάδα, ο Γιώργος Γληνός άφησε πίσω του την Αστροφυσική για να μας μάθει να τρώμε ποντιακούς γκεζλεμέδες. Το Food Truck προωθεί το ποιοτικό και υγιεινό φαγητό, επιλέγοντας φρέσκες πρώτες ύλες και φτιάχνοντας τα πάντα την ώρα που θα ζητηθούν. Στο μενού βρίσκεις επίσης σούπες, αλλά και ζεστή σοκολάτα με τσίλι. Το Food Truck δεν κάθεται ποτέ ήσυχο, αλλά φροντίζει να μας ενημερώνει μέσα από τα social media για κάθε επόμενη κίνησή του. Στο φετινό Plisskën Festival γνωρίσαμε και τη FooFoo, μία καντίνα που έχει ως βάση της τα Ιωάννινα, με alternative χαρακτήρα, ευγενέστατους ιδιοκτήτες και νόστιμα burger. Τα νέα της, τα μαθαίνεις μέσα από τη σελίδα της στο facebook

Food Trucks: Το μέλλον είναι στις καντίνες - εικόνα 3
Το Food Truck του Γιώργου Γληνού

Food Trucks: Το μέλλον είναι στις καντίνες - εικόνα 4
Ποντιακοί γκεζλεμέδες

Food Trucks: Το μέλλον είναι στις καντίνες - εικόνα 5
H FooFoo στο Plisskën Festival

Μία post modern καντίνα ετοιμάζεται να στήσει ο Βασίλης Καλλίδης τον επόμενο μήνα μέσα στη λαχαναγορά του Ρέντη, ενώνοντας τρία παλιά κρεοπωλεία. Όνειρό του είναι μάλιστα να έρθει η μέρα που θα ανοίξουν χιλιάδες υπέροχες καντίνες στην Αθήνα και θα τρώμε όλοι ποιοτικό φαγητό. Μήπως να αρχίσουμε να μετράμε αντίστροφα για το gourmet φαγητό on the go;

BEST OF NETWORK