Ο chef Jean-Charles Métayer μοιράζεται τις συνταγές του για να απολαύσεις τον καφέ σου

Η εθιμοτυπία της προετοιμασίας του αγαπημένου σου καφέ δεν θα αλλάξει ιδιαίτερα. Η στιγμή της απόλαυσης της εκλεκτής ποικιλίας που προτιμάς είναι πάντα η μικρή σημαντική πολυτέλεια της ημέρας και για αυτό πρέπει να είναι εύκολη. Η Nespresso προτείνει 9 εκλεκτές ποικιλίες με έντονο άρωμα για τη χαρά ενός κρύου καφέ, η προσωπική προτίμησή όμως είναι ο βασικός οδηγός και μάλιστα σε διπλή δόση. Για την παρασκευή του Freddo Espresso χρειάζονται δύο διαδοχικές δόσεις από την ίδια εκλεκτή ποικιλία, ζάχαρη, εάν επιθυμείς και παγάκια. Τόσο απλά!
Ο τέλειος παγωμένος καφές όμως αναδεικνύεται ιδανικά με τη συνοδεία των κατάλληλων γλυκών. Ο chef και ambassador της Nespresso Jean-Charles Métayer μοιράζεται μαζί μας δύο συνταγές για γλυκά που θα συναρπάσουν κάθε λάτρη του καφέ.
Μους από καφέ Capriccio με καραμελωμένα μήλα και Dolcetti fleur de sel
Υλικά (για 10 άτομα)
1. Κόβουμε τα μήλα σε μικρούς κύβους, σοτάρουμε με το βούτυρο,
προσθέτουμε τη ζάχαρη και μαγειρεύουμε μέχρι να καραμελώσουν.
2. Παρασκευάζουμε 12x40 ml καφέ Capriccio, στον οποίο διαλύουμε τη
ζελατίνη και βάζουμε σε σιφόν. Φορτίζουμε με 1 αμπούλα και αφήνουμε
να κρυώσει.
3. Σε φλιτζάνι βάζουμε λίγη μους, από πάνω τοποθετούμε μια κουταλιά
μήλα και καλύπτουμε με μους καφέ.
4. Τέλος, ρίχνουμε θρυμματισμένα dolcetti fleur de sel.
.jpg?maxwidth=800)
Περισσότερες πληροφορίες για τον Freddo με ένα κλικ στο www.nespresso.com/freddo και για όλον τον κόσμο της Nespresso στο www.nespresso.com.
12 κάψουλες Capriccio
6 μήλα
50 γρ. βούτυρο
100 γρ. καστανή ζάχαρη
10 dolcetti fleur de sel
5 γρ. ζελατίνη
6 μήλα
50 γρ. βούτυρο
100 γρ. καστανή ζάχαρη
10 dolcetti fleur de sel
5 γρ. ζελατίνη
Εκτέλεση
1. Κόβουμε τα μήλα σε μικρούς κύβους, σοτάρουμε με το βούτυρο,
προσθέτουμε τη ζάχαρη και μαγειρεύουμε μέχρι να καραμελώσουν.
2. Παρασκευάζουμε 12x40 ml καφέ Capriccio, στον οποίο διαλύουμε τη
ζελατίνη και βάζουμε σε σιφόν. Φορτίζουμε με 1 αμπούλα και αφήνουμε
να κρυώσει.
3. Σε φλιτζάνι βάζουμε λίγη μους, από πάνω τοποθετούμε μια κουταλιά
μήλα και καλύπτουμε με μους καφέ.
4. Τέλος, ρίχνουμε θρυμματισμένα dolcetti fleur de sel.
.jpg?maxwidth=800)
Ζελέ από καφέ Roma, κρέμα whiskey και Cantuccini
Υλικά (για 10 άτομα)
16 κάψουλες Roma
2 γρ. agar agar
15 Cantuccini
100 ml. whiskey
40 γρ. ζάχαρη
250 ml. κρέμα γάλακτος
2 γρ. agar agar
15 Cantuccini
100 ml. whiskey
40 γρ. ζάχαρη
250 ml. κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
1. Παρασκευάζουμε 16x40 ml καφέ Roma
2. Διαλύουμε το agar agar στον καφέ και δίνουμε βράση. Αφήνουμε για 5’ να
κρυώσει και ρίχνουμε στα φλιτζάνια (64 ml. ανά μερίδα), αφού πρώτα
γεμίσουμε τον πάτο με θρυμματισμένα Cantuccini.
3. Σε κατσαρολάκι, καραμελώνουμε τη ζάχαρη και προσθέτουμε το whiskey
και την κρέμα. Μόλις πάρει βράση κατεβάζουμε από τη φωτιά και
αφήνουμε να κρυώσει.
4. Τέλος, ρίχνουμε την κρέμα whiskey πάνω στο ζελέ Roma.
2. Διαλύουμε το agar agar στον καφέ και δίνουμε βράση. Αφήνουμε για 5’ να
κρυώσει και ρίχνουμε στα φλιτζάνια (64 ml. ανά μερίδα), αφού πρώτα
γεμίσουμε τον πάτο με θρυμματισμένα Cantuccini.
3. Σε κατσαρολάκι, καραμελώνουμε τη ζάχαρη και προσθέτουμε το whiskey
και την κρέμα. Μόλις πάρει βράση κατεβάζουμε από τη φωτιά και
αφήνουμε να κρυώσει.
4. Τέλος, ρίχνουμε την κρέμα whiskey πάνω στο ζελέ Roma.
Περισσότερες πληροφορίες για τον Freddo με ένα κλικ στο www.nespresso.com/freddo και για όλον τον κόσμο της Nespresso στο www.nespresso.com.