December 2025
X

Full Moon Dinner by MF

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Life

Coffee Pairing: 2 λαχταριστά γλυκά για να συνοδεύσεις τον παγωμένο καφέ

11.05.2016
Coffee Pairing: 2 λαχταριστά γλυκά για να συνοδεύσεις τον παγωμένο καφέ

Ο chef Jean-Charles Métayer μοιράζεται τις συνταγές του για να απολαύσεις τον καφέ σου



Μπορεί όλο το καλοκαίρι να κλειστεί μέσα σε ένα ποτήρι; Δροσερές βουτιές, ανέμελες στιγμές, αγαπημένοι προορισμοί - όλες οι καλοκαιρινές περιπέτειες αρχίζουν και τελειώνουν με έναν παγωμένο καφέ. Με το καλοκαίρι να είναι προ των πυλών, η Nespresso φροντίζει να έχει κάθε λάτρης του καφέ τη δυνατότητα να απολαύσει τις αγαπημένες του εκλεκτές ποικιλίες, όπως ταιριάζει στην εποχή.

Coffee Pairing: 2 λαχταριστά γλυκά για να συνοδεύσεις τον παγωμένο καφέ  - εικόνα 1

Η εθιμοτυπία της προετοιμασίας του αγαπημένου σου καφέ δεν θα αλλάξει ιδιαίτερα. Η στιγμή της απόλαυσης της εκλεκτής ποικιλίας που προτιμάς είναι πάντα η μικρή σημαντική πολυτέλεια της ημέρας και για αυτό πρέπει να είναι εύκολη. Η Nespresso προτείνει 9 εκλεκτές ποικιλίες με έντονο άρωμα για τη χαρά ενός κρύου καφέ, η προσωπική προτίμησή όμως είναι ο βασικός οδηγός και μάλιστα σε διπλή δόση. Για την παρασκευή του Freddo Espresso χρειάζονται δύο διαδοχικές δόσεις από την ίδια εκλεκτή ποικιλία, ζάχαρη, εάν επιθυμείς και παγάκια. Τόσο απλά! 

Ο τέλειος παγωμένος καφές όμως αναδεικνύεται ιδανικά με τη συνοδεία των κατάλληλων γλυκών. Ο chef και ambassador της Nespresso Jean-Charles Métayer μοιράζεται μαζί μας δύο συνταγές για γλυκά που θα συναρπάσουν κάθε λάτρη του καφέ.

Μους από καφέ Capriccio με καραμελωμένα μήλα και Dolcetti fleur de sel

Υλικά (για 10 άτομα)

12 κάψουλες Capriccio
6 μήλα
50 γρ. βούτυρο
100 γρ. καστανή ζάχαρη
10 dolcetti fleur de sel
5 γρ. ζελατίνη

Εκτέλεση

1. Κόβουμε τα μήλα σε μικρούς κύβους, σοτάρουμε με το βούτυρο,
προσθέτουμε τη ζάχαρη και μαγειρεύουμε μέχρι να καραμελώσουν.
2. Παρασκευάζουμε 12x40 ml καφέ Capriccio, στον οποίο διαλύουμε τη
ζελατίνη και βάζουμε σε σιφόν. Φορτίζουμε με 1 αμπούλα και αφήνουμε
να κρυώσει.
3. Σε φλιτζάνι βάζουμε λίγη μους, από πάνω τοποθετούμε μια κουταλιά
μήλα και καλύπτουμε με μους καφέ.
4. Τέλος, ρίχνουμε θρυμματισμένα dolcetti fleur de sel.


Coffee Pairing: 2 λαχταριστά γλυκά για να συνοδεύσεις τον παγωμένο καφέ  - εικόνα 2

Ζελέ από καφέ Roma, κρέμα whiskey και Cantuccini

Υλικά (για 10 άτομα)

16 κάψουλες Roma
2 γρ. agar agar
15 Cantuccini
100 ml. whiskey
40 γρ. ζάχαρη
250 ml. κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

1. Παρασκευάζουμε 16x40 ml καφέ Roma
2. Διαλύουμε το agar agar στον καφέ και δίνουμε βράση. Αφήνουμε για 5’ να
κρυώσει και ρίχνουμε στα φλιτζάνια (64 ml. ανά μερίδα), αφού πρώτα
γεμίσουμε τον πάτο με θρυμματισμένα Cantuccini.
3. Σε κατσαρολάκι, καραμελώνουμε τη ζάχαρη και προσθέτουμε το whiskey
και την κρέμα. Μόλις πάρει βράση κατεβάζουμε από τη φωτιά και
αφήνουμε να κρυώσει.
4. Τέλος, ρίχνουμε την κρέμα whiskey πάνω στο ζελέ Roma.



Περισσότερες πληροφορίες για τον Freddo με ένα κλικ στο www.nespresso.com/freddo και για όλον τον κόσμο της Nespresso στο www.nespresso.com.

BEST OF NETWORK