September 2025
X

Full Moon Dinner by MF

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Life

31ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας | Ξεκίνησε η προπώληση εισιτηρίων

11.06.2025
31ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας | Ξεκίνησε η προπώληση εισιτηρίων David Konecny

To φετινό φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί φέτος από τις 18 έως τις 27 Ιουλίου.

Με μεγάλους πρωταγωνιστές τους Maguy Marin, Χρήστο Παπαδόπουλο, Damien Jalet, Omar Rajeh και Kat Válastur, σημαντικές νέες συνεργασίες με πολιτιστικούς φορείς όπως η Εθνική Λυρική Σκηνή, σεμινάρια και εργαστήρια χορού, προβολές ταινιών και πολλές δωρεάν παράλληλες δράσεις για το κοινό, που ενεργοποιούν διαφορετικά σημεία της Καλαμάτας αλλά και 7 πόλεων της Πελοποννήσου, το 31ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας θα πραγματοποιηθεί φέτος από τις 18 έως τις 27 Ιουλίου, υπό τη νέα καλλιτεχνική διεύθυνση της Τζένης Αργυρίου. Καταξιωμένοι Έλληνες και δημοφιλείς ξένοι χορογράφοι, με χώρες καταγωγής την Γερμανία, την Ιταλία, την Γαλλία, το Βέλγιο, τη Νορβηγία, την Πορτογαλία, τη Μ. Βρετανία, το Λίβανο, την Ελβετία, δίνουν και φέτος ραντεβού σε ένα από τα μεγαλύτερα Φεστιβάλ σύγχρονου χορού της Ευρώπης.  

Το φετινό Φεστιβάλ είναι αποτέλεσμα στενής συνεργασίας της Καλλιτεχνικής Διευθύντριας Τζένης Αργυρίου με την Υπουργό Πολιτισμού κυρία Λίνα Μενδώνη, τον Δήμαρχο Καλαμάτας κύριο Θανάση Βασιλόπουλο, τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Δημήτρη Πτωχό, τον Πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Καλαμάτας ΦΑΡΙΣ κύριο Σωτήρη Κριτσωτάκη και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΦΑΡΙΣ.

Η προπώληση ξεκίνησε

Η προπώληση εισιτηρίων για τις παραστάσεις του φετινού Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας ξεκίνησε. Η προπώληση πραγματοποιείται μέσω της ticketmaster.gr στο και στα καταστήματα My Daily Spot Σύνταγμα (Μητροπόλεως 25, Αθήνα) και My Daily Spot Σ Κολωνάκι (Τσακάλωφ 14, Αθήνα). Επίσης τηλεφωνικά, στο (+30) 211 1981535 (Δευτ – Κυρ: 10.00 – 20.00).

Η παράσταση έναρξης και η παράσταση λήξης

Το Φεστιβάλ κάνει πρεμιέρα με τον Χρήστο Παπαδόπουλο που στις 18 και 19 Ιουλίου παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το έργο Mellowing με την ομάδα Dance On Ensemble. Στην Κεντρική Σκηνή ακολουθεί στις 21 Ιουλίου η Maguy Marin, μία από τις σημαντικότερες χορογράφους της εποχής μας, που, δέκα χρόνια μετά την τελευταία παρουσίασή της στην Ελλάδα, έρχεται για πρώτη φορά στην Καλαμάτα με το Μay Β, ένα από τα κλασικά αριστουργήματα του σύγχρονου χορού του 20ου αιώνα.

DANCE ON ENSEMBLE_CHRISTOS PAPADOPOULOS_MELLOWING
Jubal Battisti

Στις 23 Ιουλίου έρχεται στην Καλαμάτα ο Damien Jalet, ένας από τους πιο περιζήτητους χορογράφους στον κόσμο, με το ολοκαίνουργιο έργο του Thrice και την ομάδα Nagelhus Schia Productions ενώ την Παρασκευή 25 Ιουλίου στη Κεντρική Σκηνή ανεβαίνει η διάσημη Ελληνίδα χορογράφος με έδρα το Βερολίνο Kat Valastur με το νέο της έργο Dive Into You.

NAGELHUS SCHIA PRODUCTIONS_DAMIEN JALET_THRICE
JR

Η παράσταση λήξης του Φεστιβάλ στις 26 και 27 Ιουλίου είναι το Beytna του Λιβανέζου Omar Rajeh, όπου τέσσερις χορογράφοι και τέσσερις μουσικοί από τον Λίβανο, την Κορέα, την Παλαιστίνη, το Βέλγιο και το Τόγκο μεταμορφώνουν μία κοινή και παραδοσιακή οικογενειακή μάζωξη σε μια καλλιτεχνική συνάντηση χορού, μουσικής και μαγειρικής.

Διαβάστε Επίσης

Οι παράλληλες δράσεις

Εκτός από 20 χορογραφικά έργα και τα σεμινάρια χορού για τους επαγγελματίες χορευτές και το ευρύ κοινό, ένα πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων δράσεων με δωρεάν είσοδο εξελίσσεται σε διάλογο με το πρόγραμμα των παραστάσεων.

Μεταξύ αυτών ξεχωρίζουν η επετειακή έκθεση Καλαμάτα, η Πόλη του Χορού, οι νέες ενότητες Dancing On Screen με προβολές ταινιών χορού και Συναντήσεις εκτός Σκηνής, μια συζήτηση της κοινότητας του χορού και με ευρύ κοινό.

Διαβάστε Επίσης

Οι χώροι του φεστιβάλ 

Οι χώροι που ενεργοποιούνται για τις φετινές παραστάσεις είναι: η Κεντρική Σκηνή, η Εναλλακτική Σκηνή και το Φουαγιέ του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας, το Αμφιθέατρο του Κάστρου, η Κεντρική Πλατεία της Καλαμάτας, το Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων, το Λιμάνι της Καλαμάτας, ενώ για τις υπόλοιπες καλλιτεχνικές και εκπαιδευτικές δράσεις, το Εργατικό Κέντρο, το Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας, το Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο, η Navarino Agora της Costa Navarino.

Στον χάρτη του φετινού Φεστιβάλ περιλαμβάνονται επίσης η Σπάρτη, το Άστρος Κυνουρίας, το Ναύπλιο, το Ξυλόκαστρο, η Τρίπολη, η Πύλος και η Αρχαία Ολυμπία στο πλαίσιο του προγράμματος εξωστρέφειας του Φεστιβάλ Χορός σε πόλεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου που υλοποιείται φέτος σε συνεργασία με τους για πέμπτη χρονιά σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και με τους Δήμους των πόλεων. 

Μπορείς να δεις αναλυτικά το πρόγραμμα στην επίσημη σελίδα του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

BEST OF NETWORK