Κάθε Δευτέρα ένα νέο πρόσωπο μάς δίνει αφορμές για να (ξανα)αγαπήσουμε την Αθήνα
Κανένα πραγματικά νόστιμο πιάτο δεν φτιάχνεται χωρίς αγάπη και ο Marko Rossi σίγουρα κρύβει μπόλικη στο φαγητό του. Ο Chef του Nixon και συνδημιουργός του maintanos.com, ξέρει πού θα φας το πιο νόστιμο σουβλάκι και ότι λίγο τσίλι παραπάνω δεν έβλαψε ποτέ κανέναν.
Ιδιότητα: Chef/Food editor
Τι αγαπάς στην πόλη: Τις μεταμεσονύχτιες βόλτες με το αυτοκίνητο στον Πειραιά και τη Δραπετσώνα, τη γειτονιά που μεγάλωσα.
Και τι δεν αντέχεις: Τη μιζέρια στο βλέμμα των ανθρώπων.
Δεν θα μπορούσες να ζήσεις χωρίς: Να μαγειρεύω.
Αγαπημένη συνήθεια στην πόλη: Στο Μαύρο Γάτο στου Ψυρρή για ρακή και καυτερές τηγανητές πιπεριές ξιδάτες.
Ένας αστικός μύθος που πιστεύεις: Μας ψεκάζουν.
Στην Αθήνα για 24 ώρες. Τι θα πρότεινες σε κάποιον να κάνει: Να φάει και να πιεί όσο πιο πολύ μπορεί.
Σουβλάκια στο Λευτέρη τον πολίτη στην Ομόνοια.
Αν είναι Κυριακή, να πάει στο Nixon για αυγά και Bloody Mary.
Για ψάρι στον Κόλια στη Συγγρού.
Γλώσσα μοσχαρίσια, βουτυράτη με λαδορίγανη στις Σεϋχέλλες στον Κεραμεικό.
Αν πετύχει και τσιγγάνικο γάμο να πάει και εκεί έχουν καλό φαΐ.
Η τελευταία φωτογραφία που τράβηξες με το κινητό σου: Ένα σουβλάκι από τον Κώστα δίπλα στη Μητρόπολη.

Αν γινόσουν αυτόπτης μάρτυρας σε κάτι, τι θα ήθελες να ήταν αυτό: Βραδιά Όσκαρ με τον Leonardo DiCaprio να κερδίζει.
Το soundtrack της ζωής σου τώρα: Ασύρματος Κόσμος απο Στέρεο Νόβα.
Για ένα ρομαντικό δείπνο θα επέλεγες: Τη Χασιά για προβατίνα.
Comfort food στην Αθήνα: Καφέ Αβησσυνία για μποέμ ατμόσφαιρα και ελληνικό καλό φαγητό.
Μία πρόσφατη ανακάλυψη για την οποία νιώθεις περήφανος: Καντίνα ο Μήτσος Μεταμόρφωση.
Ενα μυστικό για την πόλη: Το πρώτο Βενεζολάνικο και Κολομβιανό ταχυφαγείον ανοίγει.
Photo credits: Χαράλαμπος Γιαννακόπουλος
Το soundtrack της ζωής σου τώρα: Ασύρματος Κόσμος απο Στέρεο Νόβα.
Comfort food στην Αθήνα: Καφέ Αβησσυνία για μποέμ ατμόσφαιρα και ελληνικό καλό φαγητό.
Μία πρόσφατη ανακάλυψη για την οποία νιώθεις περήφανος: Καντίνα ο Μήτσος Μεταμόρφωση.
Ενα μυστικό για την πόλη: Το πρώτο Βενεζολάνικο και Κολομβιανό ταχυφαγείον ανοίγει.
Photo credits: Χαράλαμπος Γιαννακόπουλος