Όλα όσα χρειάζεσαι για την τελευταία νύχτα του χρόνου.
Εορταστικό πάρτι: η κορωνίδα, ο αφρός, το γκράαλ των συνεστιάσεων όλου του χρόνου. Πολλή και σκληρή δουλειά για τον οικοδεσπότη, που ξεκινάει με το βασανιστικό ερώτημα: πόσα ποτά χρειάζονται;
Η κάβα
Η τυπική εξίσωση που δίνει έναν μπούσουλα για τον εξοπλισμό μιας επαρκούς και αξιοπρεπούς κάβας ενόψει του ρεβεγιόν υπολογίζει δύο ποτά την ώρα για κάθε καλεσμένο για τις δύο πρώτες ώρες του πάρτι και ένα ποτό για κάθε καλεσμένο για καθεμία από τις επόμενες ώρες.Αν πρέπει να προμηθευτείς ποτά π.χ. για 20 καλεσμένους άγνωστων συνηθειών, τότε θα πρέπει να ακολουθήσεις μια δοκιμασμένη συνταγή."Τα ποτά που δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να λείψουν είναι το ουίσκι, η βότκα, άλλο ένα άσπρο (ρούμι ή τζιν), το κρασί και οι μπίρες.Μ’ αυτά και με τις πιθανές προσμείξεις τους καλύπτεται μια τεράστια γκάμα δυνητικών καλεσμένων" συμβουλεύουν οι Karen Page και Dina Cheney, επαγγελματίες διοργανώτριες πάρτι με έδρα το Manhattan, και προτείνουν "μια χοντρική μοιρασιά, υποθέτοντας ότι 5-6 από τους καλεσμένους θα πίνουν κρασί, άλλοι τόσοι μπίρα και οι υπόλοιποι αλκοόλ". Έχε στο νου σου ότι ένα μπουκάλι κρασί βγάζει περίπου πέντε ποτήρια, η σαμπάνια έξι και μία φιάλη αλκοόλ βγάζει κατά μέσο όρο δέκα μερίδες. Οπότε, για 20 άτομα έχουμε και λέμε...
Διάβασε περισσότερα στο Askmen.gr