Ποιος είπε ότι τα bars πρέπει να έχουν πάντα μουσική και αλκοόλ;
Κεντρική φωτογραφία: Lydia Elise Millen
Η ζωή στην πόλη μπορεί να γίνει εξαντλητική και όλοι το γνωρίζουν αυτό. Αντίθετα, ο ύπνος και συγκεκριμένα τα μικρά "power naps" μπορούν να είναι ιδιαιτέρως ευεργετικά. Επάνω σε αυτά βασίζεται λοιπόν η φιλοσοφία του Siesta & Go, του νέου "nap bar" που άνοιξε μόλις στη Μαδρίτη. H siesta άλλωστε θεωρείται στην Ισπανία ως μία από τις "μικρές απολαύσεις της ζωής" οπότε γιατί να μην υπάρχει και ένα αντίστοιχο "bar" για αυτή την ώρα;
Η ιδέα δεν είναι κάτι καινούργιο, αφού ήδη υπάρχουν αντίστοιχα "bars" ύπνου σε Λονδίνο, Βρυξέλλες, Τόκυο και διάφορες άλλες πόλεις. Τώρα συγκεκριμένα στο Siesta & Go προσφέρονται τόσο ατομικά όσο και δωμάτια για περισσότερα άτομα, τα οποία μπορεί κανείς να επιλέξει ακόμη και αν χρειάζεται απλά λίγη ώρα ηρεμίας. Επίσης δεν είναι απαραίτητη η κράτηση, αφού όποια στιγμή και αν πάει κάποιος μπορεί να επιλέξει ένα από 19 δωμάτια, εφόσον είναι κάποιο διαθέσιμο φυσικά.
Αν από την άλλη θέλει κάποιος ένα ήσυχο μέρος να δουλέψει, υπάρχουν και τα αντίστοιχα δωμάτια εργασίας. Προσφέρεται καφές, εφημερίδες, slippers αλλά και πιτζάμες (τα οποία εννοείται μίας χρήσης).

Η τιμή διαμορφώνεται ανάλογα με την ώρα ή και τα λεπτά που θα καθίσει κάποιος, αλλά ενδεικτικά ένα ιδιωτικό δωμάτιο για 1 ώρα ανέρχεται στα 12-14€. Και εμείς μόλις βρήκαμε ένα ακόμη λόγο να πάμε σύντομα στη Μαδρίτη!