Ναι, τη χρησιμοποιείς για να μουλιάσεις τα ρεβίθια ή για να φουσκώσουν τα τυροπιτάκια, όμως η μαγειρική σόδα έχει –και δικαιολογημένα– τη φήμη του "σωτήρα" όταν θέλεις να φρεσκάρεις και να καθαρίσεις κάτι.
Η μαγειρική σόδα είναι ένα πολύ αποτελεσματικό (αλλά ήπιο) λειαντικό –φαντάσου κάτι σαν το scrub που έχεις για το δέρμα σου– και εξαιρετικό φυσικό αποσμητικό, λύνοντας σου τα χέρια σε πολλές περιπτώσεις.
Συγκεκριμένα:
1. Τάπερ με λεκέδες και δυσάρεστες μυρωδιές.
Τα υπολείμματα του φαγητού έχουν τον τρόπο να αφήνουν το σημάδι τους. Για να φρεσκάρεις τα τάπερ σου, σκούπισέ τα με ένα καθαρό σφουγγάρι που θα έχεις πασπαλίσει με μαγειρική σόδα. Ή σβήσε τους λεκέδες μουλιάζοντας τα πλαστικά δοχεία σου σε ένα διάλυμα από τέσσερις κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα και ένα τέταρτο ζεστό νερό.
2. Ψυγείο που μυρίζει.
Η μαγειρική σόδα θα απορροφήσει τις μυρωδιές των φαγητών στο ψυγείο. Απλά βάλε 1-2 κουταλιές της σούπας σε ένα μπολάκι και άφησέ το για όλη τη νύχτα στο ψυγείο.
3. Για πιο καθαρά φρούτα και λαχανικά.
Αναμειγμένη με νερό, η μαγειρική σόδα μπορεί να αφαιρέσει τις βρωμιές και το κερί από πολλά φρέσκα προϊόντα.
4. Για αστραφτερή κουζίνα.
Σχεδόν κάθε είδος βρωμιάς ή λεκέ στην κουζίνα σου μπορεί να επωφεληθεί από την… επαφή με τη μαγειρική σόδα. Ανάμιξέ τη με νερό και χρησιμοποίησε το μίγμα για να καθαρίσεις και να απολυμάνεις πάγκους, ανοξείδωτους νεροχύτες, το φούρνο μικροκυμάτων, τον απορροφητήρα και τα μαγειρικά εργαλεία.
Διάβασε περισσότερα στο Shape.gr