Μια νέα επιστημονική έρευνα κατέληξε σε ένα αναπάντεχα καλό συμπέρασμα
"Χημικές ενώσεις που περιέχονται στο κόκκινο κρασί και στη μαύρη σοκολάτα μπορούν να συμβάλουν στην ανανέωση των κυττάρων", σύμφωνα με μια νέα επιστημονική έρευνα.
Ερευνητές των πανεπιστημίων του Exeter και του Brighton στη Βρετανία, μελέτησαν τη διαδικασία της γήρανσης και ανακάλυψαν έναν τρόπο να ανανεώνουν τα ανενεργά κύτταρα- κάνοντάς τα να δείχνουν αλλά και να συμπεριφέρονται σαν νέα κύτταρα.
Συγκεκριμένα, χημικές ενώσεις που περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων στο κόκκινο κρασί και τη μαύρη σοκολάτα βοηθούν στην αναπλήρωση εκείνων των χαρακτηριστικών που έχουν τα κύτταρα, τα οποία συμβάλλουν στα νεανικά χαρακτηριστικά ενός οργανισμού- μεταξύ των οποίων και η σφριγηλή επιδερμίδα.
Ωστόσο, εκτός από τα νεανικά χαρακτηριστικά, η καθηγήτρια μοριακής γενετικής Lorna Harries, δηλώνει ότι τα συγκεκριμένα ευρήματα, είναι ένα πρώτο βήμα ώστε οι άνθρωποι να παραμένουν υγιείς σε όλη την διάρκεια της ζωής τους.
Τα γερασμένα κύτταρα που παραμένουν ζωντανά αλλά υπολειτουργούν στους ιστούς μας, ευθύνονται για το ότι όσο μεγαλώνουμε γινόμαστε πιο επιρρεπείς σε ασθένειες. Ωστόσο, τα νέα στοιχεία δείχνουν ότι αυτό μπορεί να είναι κάτι που αντιμετωπίζεται- βελτιώνοντας τις αντοχές και την "απόδοση" του οργανισμού.