Οδηγός επιβίωσης στο εορταστικό τραπέζι.
Κάποιες φορές, ακόμη και στις γιορτές, μπορεί να βγει αληθινό το χειρότερο σενάριο. Αυτό που παίζει λούπα στο μυαλό σου και τελικά δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα. Αυτό, φυσικά, δεν σημαίνει πως δεν μπορείς να διορθώσεις την κατάσταση.
Πάμε λοιπόν:
Μόλις έκαψες το δείπνο
Αν έκαψες σούπα, σάλτσα ή μαγειρευτό κρέας, είναι χαμένη υπόθεση. Δεν επιδέχεται διόρθωσης. Πάει απλά στον κάδο σκουπιδιών και πάμε πάλι από την αρχή. Αν, όμως, έκαψες τη γαλοπούλα, μπορείς να κόψεις το καμένο κομμάτι. Εναλλακτικά, ξύσε με ένα μαχαιράκι την καμένη επιφάνεια και μετά σέρβιρε. Αν έχεις κάψει μακαρόνια ή ρύζι, πέτα τα καμένα μέρη και σέρβιρε τα υπόλοιπα.
Ένας καλεσμένος έχυσε το κρασί του στο χαλί
Χωρίς πανικό και χωρίς να αρχίσεις να σιχτιρίζεις φυσικά, φρόντισε να καθαρίσεις όσο μπορείς εκείνη την ώρα τον λεκέ και μετά χρησιμοποίησε ένα κατάλευκο ύφασμα ή ένα σφουγγαράκι για τα πιάτα προκειμένου να τρίψεις πάνω του το εξής μείγμα: μια κουταλιά της σούπας απορρυπαντικό για τα πιάτα και δύο καυτά ποτήρια νερό. Όταν ο λεκές φύγει, ξέπλυνε με κρύο νερό.
Διάβασε περισσότερα στο Askmen.gr