Underground μέγαρο, φεστιβάλ κινηματογράφου για παιδιά και μία φανταστική lemon pie
Αυτό το Σαββατοκύριακο "βουτάμε" στον "Βυθό" του Θοδωρή Οικονόμου, δίνουμε το βήμα στα σινεφίλ παιδιά και απολαμβάνουμε μία lemon pie με 14 χρόνια ιστορία.
Ο "Βυθός" του Θοδωρή Οικονόμου - Megaron Underground
Το Β΄ Υποσκήνιο της Αίθουσας Αλεξάνδρα Τριάντη, ο καινούργιος χώρος δημιουργίας και έκφρασης του Μεγάρου, αυτή τη φορά υποδέχεται τον Θοδωρή Οικονόμου. Ο γνωστός πιανίστας, συνθέτης και ενορχηστρωτής, που υπέγραψε τη μουσική της τελετής έναρξης των Παραολυμπιακών Αγώνων, θα οδηγήσει το κοινό σε μια μαγική κατάδυση στο "Βυθό" του αυτοσχεδιασμού, μέσα από μια συναυλία στο πλαίσιο του νέου κύκλου εκδηλώσεων Μegaron Underground, το Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018 στις 9 το βράδυ.
All About Lemon - The Dessert Cafe

Μπορεί το αγαπημένο μας κατάστημα στα βόρεια προάστια να άλλαξε διεύθυνση αλλά η ποιότητα, το ζεστό και όμορφο περιβάλλον και οι νόστιμες γεύσεις παραμένουν αναλλοίωτα. Το All About Lemon - The Dessert Cafe είναι πλέον πιο μοντέρνο - και σε πιο κεντρικό σημείο της Νέας Ερυθραίας - με ανοιχτό εργαστήριο για να βλέπουμε όλη τη διαδικασία πριν τα εξαιρετικά γλυκά σερβιριστούν στο πιάτο μας. Η μικρή, καθημερινή παραγωγή, εξασφαλίζει τη φρεσκάδα των γλυκών, απαλλαγμένα από χρωστικές και συντηρητικά.

Στο μενού παραμένει το best seller που δεν είναι άλλο από τη lemon pie, (στην οποία βασίστηκε η επιτυχία του μαγαζιού για 14 χρόνια), καθώς επίσης ο κορμός πάβλοβα και η τάρτα λεμονιού, όμως βρίσκουμε πλέον και νέες συνταγές, όπως την lemon tart brulee με κάρδαμο και ginger ή το New York lemon cheesecake.
Χαρ. Τρικούπη 146 & Στροφυλίου, Ν. Ερυθραία, Τηλ. 210-62.50.237
2ο Διεθνές Φεστιβάλ Παιδικού και Νεανικού Κινηματογράφου Αθηνών
Το Σάββατο 20 Ιανουαρίου ανοίγει αυλαία το Φεστιβάλ CineDoc Kids για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στον κινηματογράφο Δαναό με ιστορίες που απεικονίζουν τη ζωή μέσα από τα μάτια παιδιών και εφήβων. Το CineDoc Kids ανανεώνει το σταθερό πλέον ραντεβού με το Αθηναϊκό κοινό κάθε Σαββατοκύριακο στις 15.30, έως τις 4 Μαρτίου, με ταινίες μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ που μας ταξιδεύουν από τον αρκτικό βορρά ως την Ινδία και από τις ελβετικές Άλπεις στον πλανήτη Άρη.
Το φεστιβάλ προβάλλει ταινίες σε πρώτη προβολή όπως το ντοκιμαντέρ Sing που κέρδισε το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους, τη νορβηγική περιπέτεια Επιχείρηση Αρκτική και την ολλανδική κωμωδία Μικρός Γκάνγκστερ, συνθέτοντας ένα μωσαϊκό ιστοριών που εμπνέουν το νεανικό κοινό.
Οι προβολές συνοδεύονται από βιωματικά εργαστήρια και παράλληλες δράσεις, που προσφέρουν στα παιδιά την ευκαιρία να μάθουν περισσότερα για τα θέματα των ταινιών όπως την Φυσική, τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, τις πολεμικές τέχνες, τον σχολικό εκφοβισμό ή να έρθουν πιο κοντά στην τέχνη του κινηματογράφου.
Ώρα προβολών: 15.30, Τιμή εισιτηρίου: 6€ (παιδικό μέχρι 12 ετών, 5€)