Μια βόλτα με το μυαλό και με τη γεύση στο αγαπημένο νησί της οικογένειας

Ο Monsieur Papa μας μεταδίδει καθημερινά πληροφορίες για τις Σπέτσες. Η παραλία στην οποία πηγαίνει για μπάνιο, τα καταπληκτικά παιδιά με τα οποία δουλεύει, το κτίριο του Ποσειδωνίου όπου ακόμη και το πάτωμα είναι αισθητικό επίτευγμα, τα «ταπεινά
Η συνέχεια στη σελίδα ΙΙ

Ο Monsieur Papa μιλά με πολύ ενθουσιασμό για τον Σταμάτη Μαρμαρινό, τον chef της Library Brasserie και του εστιατορίου On the Verandah στο Ποσειδώνιο. Λίγο μετά τα τριάντα, έχει προλάβει να περάσει από το Βαρούλκο, από το Cuvee του Aqua Blu στην Κω (το οποίο μετέτρεψε σε γαστρονομικό προορισμό), από το 1800 στη Σαντορίνη… Όντας στις Σπέτσες, έχει κάνει τους πάντες να παραμιλούν για πιάτα όπως το χταπόδι γιαχνί και η τραγανή Σπετσιώτα, ενώ για τη δουλειά του εδώ επίσης κέρδισε στους Χρυσούς Σκούφους το ειδικό βραβείο νέου ταλαντούχου chef και το βραβείο ελληνικής κουζίνας.

Ωραία όλα αυτά. Και γεγονός παραμένει πως η βεράντα στο Ποσειδώνιο θεωρείται (και είναι) θρυλική. Εγώ, πάντως, θα ήθελα κι ένα πέρασμα από την ταράτσα. Εκεί, υπάρχει ένα μποστάνι από το οποίο κόβεις φρέσκα λαχανικά και μυρωδικά και απολαμβάνεις πιάτα στη λογική farm-to-table dining με εποχικά υλικά, αβγά από κοτούλες ελευθέρας βοσκής, τυριά από μικρούς παραγωγούς στην οροσειρά Αδέρες της Πελοποννήσου, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο από την Ερμιόνη και φυσικά προπύρα, ένα ψωμί ολικής άλεσης με μαύρο πιπέρι και γλυκάνισο, που φτιάχνεται μόνο στις Σπέτσες σύμφωνα με συνταγή που έρχεται από την αρχαιότητα. Το φαγητό μαγειρεύεται εκεί, δίπλα σου, κι εσύ χαζεύεις τη θέα μυρίζοντας το θρούμπι από το μποστάνι.

Ωραία όλα αυτά. Και γεγονός παραμένει πως η βεράντα στο Ποσειδώνιο θεωρείται (και είναι) θρυλική. Εγώ, πάντως, θα ήθελα κι ένα πέρασμα από την ταράτσα. Εκεί, υπάρχει ένα μποστάνι από το οποίο κόβεις φρέσκα λαχανικά και μυρωδικά και απολαμβάνεις πιάτα στη λογική farm-to-table dining με εποχικά υλικά, αβγά από κοτούλες ελευθέρας βοσκής, τυριά από μικρούς παραγωγούς στην οροσειρά Αδέρες της Πελοποννήσου, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο από την Ερμιόνη και φυσικά προπύρα, ένα ψωμί ολικής άλεσης με μαύρο πιπέρι και γλυκάνισο, που φτιάχνεται μόνο στις Σπέτσες σύμφωνα με συνταγή που έρχεται από την αρχαιότητα. Το φαγητό μαγειρεύεται εκεί, δίπλα σου, κι εσύ χαζεύεις τη θέα μυρίζοντας το θρούμπι από το μποστάνι.
Η συνέχεια στη σελίδα ΙΙΙ

xxM.
(Σημείωση: Οι φωτο προέρχονται από το site www.poseidonion.com και από το site www.tresorhotels.com και το blog του. Γιατί, όπως λέει ο Monsieur Papa, «δεν το φωτογραφίζουμε – το ζούμε»).
Κι άλλη Madame Maman:
Εδώ, το Κατερινάκι γράφει το πρώτο του ποστ για τον μπα-μπα-μπά
Εδώ, ένα παραμύθι για μεγάλη κορίτσια με κεντρικό ήρωα ένα φόρεμα των Deux Hommes
Και εδώ: Το male model των ονείρων μου, aka Σταύρος, κρίνει τα trends της σεζόν
Κι άλλη Madame Maman:
Εδώ, το Κατερινάκι γράφει το πρώτο του ποστ για τον μπα-μπα-μπά
Εδώ, ένα παραμύθι για μεγάλη κορίτσια με κεντρικό ήρωα ένα φόρεμα των Deux Hommes
Και εδώ: Το male model των ονείρων μου, aka Σταύρος, κρίνει τα trends της σεζόν