top article

Τέτοια νέα είναι πραγματικά τα νέα που θέλουμε να ακούμε και νομίζω πως γι’ αυτό ακριβώς το Varoulko ήταν κατάμεστο την ημέρα της ειδικής παρουσίασης για τον Τύπο. Όταν μία εταιρεία με την εξωστρέφεια και τη δυναμική της AEGEAN αποφασίζει να επιστρατεύσει μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής γαστρονομίας, διαφημίζοντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο ένα από τα σημαντικότερα ελληνικά "προϊόντα", τις ελληνικές γεύσεις, στα εκατομμύρια των ταξιδιωτών που περνούν από τις πτήσεις της, τότε αυτά είναι καλά νέα!

#Tidbits *: Ελλάδος Γεύσεις στα 10.000 Πόδια

Αυτό ακριβώς είναι το Gastronomics, μία πρωτοβουλία που έφερε κοντά το Λευτέρη Λαζάρου, το Χριστόφορο Πέσκια και το Στέλιο Παρλιάρο, οι απαρτίζουν και επίσημα πλέον τη γαστρονομική dream team που δημιούργησε το νέο μενού της Business Class των πτήσεων της AEGEAN, με τον Master of Wine Κωνσταντίνο Λαζαράκη να επιλέγει τα καλύτερα κρασιά για να συνοδεύσει τα πιάτα. 

aegean

Το "Gastronomics" εμπνέεται από τον γευστικό πλούτο της χώρας μας, τα αρώματα, τη φύση αλλά και τις αναμνήσεις που συνθέτουν την αυθεντική ελληνική γαστρονομία. Γεύσεις από Ελλάδα θα ταξιδέψουν σε κάθε προορισμό εξωτερικού που ταξιδεύει η AEGEAN, για να αποκαλύψουν ένα κομμάτι του γαστρονομικού πολιτισμού της χώρας μας. Γεύσεις από την Κρήτη, τη Νάξο, την Πελοπόννησο, συστατικά από όλη την Ελλάδα, συνδυάζονται μοναδικά από τα χέρια των τριών κορυφαίων σεφ δημιουργώντας ένα μενού με πάνω από 40 διαφορετικά πιάτα που αναδεικνύουν τοπικά προϊόντα και κρασιά μικρών και μεγάλων παραγωγών από κάθε γωνιά της χώρας, παρουσιάζοντας το πιο αυθεντικό κομμάτι της Ελλάδας.

aegean

Στο μενού αυτό συναντούμε πιάτα, όπως Χουνκιάρ Μπεγιεντί και Φάβα Σαντορίνης με Χταπόδι Κρασάτο από τον Χριστόφορο Πέσκια, Τσιπούρα με Σπανάκι, Σαλάτα με Κινόα και Γαρίδες και Σπιτικά Κεφτεδάκια Κοτόπουλο από τον Λευτέρη Λαζάρου Σιμιγδαλένιο Χαλβά και Μπακλαβά με Φιστίκι Αιγίνης από τον Στέλιο Παρλιάρο και φυσικά τις εξαιρετικές ελληνικές ετικέτες που έχει επιλέξει ο πρώτος Master of Wine και οινικός σύμβουλος της AEGEAN Κωνσταντίνος Λαζαράκης. Εμείς πάντως που είχαμε την ευκαιρία στην παρουσίαση να γευτούμε κάποια από τα πιάτα, έχω να πω πως ήταν το ένα καλύτερο από το άλλο και πιστεύω ακράδαντα πως πρόκειται για μία εξαιρετική πρωτοβουλία και ένα παράδειγμα που θα πρέπει σιγά σιγά να αρχίσουν να ακολουθούν όλες οι ελληνικές εταιρείες -μικρές και μεγάλες, η καθεμία στο μέτρο που μπορεί- ώστε να προσπαθήσουμε όλοι μαζί να κάνουμε τις εξαιρετικές ελληνικές γεύσεις και τα τοπικά μας προϊόντα διάσημα σε όλο τον κόσμο.

Για περισσότερα tidbits και γευστικές ανταποκρίσεις τη στιγμή που συμβαίνουν ακολουθήστε το @kounelly στο Instagram.

* Tidbit : a small piece of food

              : a small piece of news or interesting information

 

Ιούλιος 2018

Από το Περιοδικό

Συνεντεύξεις Παρασκευή 21.12.2018

Ο Παύλος Γερουλάνος στη Madame Figaro

Ο υποψήφιος δήμαρχος δηλώνει αποφασισμένος να αλλάξει την πολύπαθη πόλη, αρκεί να συνεργαστεί και ο πολίτης με τον δήμο. Και σ' αυτή τη σχέση είναι έτοιμος να κάνει ο ίδιος το πρώτο βήμα

The Editor's Blog Σάββατο 06.10.2018

The Editor's Blog: ?(Homework)

"Η σειρά που επιλέγουμε για να βάλουμε τις λέξεις ώστε να σχηματίσουμε προτάσεις, καθρεφτίζει τον τρόπο που θέλουμε να ζούμε αυτό το μεγαλειώδες δώρο που λέγεται ζωή"

>