Το εστιατόριο Reeza στο όμορφο Rocabella Mykonos υποδέχεται το καλοκαίρι πλήρως ανανεωμένο και με νέο executive chef τον Μιχάλη Κίκη.
Δίπλα στην πισίνα και με άπλετη θέα στο Αιγαίο, σε έναν νέο κομψά μινιμάλ χώρο, το εστιατόριο Reeza του πολυτελούς Rocabella Mykonos υποδέχεται τους καλοκαιρινούς του επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό με ένα ολοκαίνουριο μενού που φέρει την υπογραφή του γνωστού σεφ Μιχάλη Κίκη (head chef στο εστιατόριο Meraki London και έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με το 2άστερο Sat Bains στο Nottigham), ο οποίος μας παραχώρησε μία μίνι συνέντευξη που θα βρεις λίγο πιο κάτω.

Η επιλογή του ονόματος του εστιατορίου δεν είναι τυχαία, αφού το Reeza φιλοδοξεί μέσα από τα πιάτα του και τη γαστρονομική εμπειρία που προσφέρει να αγγίξει και να μας φέρει ξανά σε επαφή με τις γευστικές μας "ρίζες". Το μενού του νέου executive chef τιμά τις γνήσιες ελληνικές γεύσεις, ιδωμένες όμως μέσα από το πρίσμα της σύγχρονης δημιουργικής κουζίνας και προτείνει πιάτα όπως το Γκασπάτσο Χωριάτικης, που φέρνει κοντά την τομάτα, τη φέτα και το καρπούζι, το Λαβράκι που δένει όμορφα με το παραδοσιακό σπανακόρυζο αλλά και με μία ολαντέζ από φύκια και το Παστίτσιο που φλερτάρει έξυπνα με τα πορτσίνι και την τρούφα. Ετικέτες από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα και δροσερά κοκτέιλ με την υπογραφή του Βασίλη Τσομπανίδη κάνουν όμορφη παρέα στα πιάτα του νέου μενού.

Μιχάλη ποιοι είναι οι βασικοί πυλώνες του νέου μενού που σχεδίασες για το Reeza;
Γεύση, ελληνικότητα και όραμα. H επιθυμία και ο στόχος μας είναι να προσφέρουμε στους επισκέπτες του εστιατορίου μια καθαρά ελληνική εμπειρία, βασισμένη στις ρίζες και τις παραδόσεις μας. Πρωταρχικό ρόλο παίζει η γεύση, η δημιουργικότητα και το να ξυπνήσουμε μνήμες σε όσους έχουν ελληνικές επιρροές, αλλά και να δημιουργήσουμε αναμνήσεις στο ξένο κοινό που θα πάρει μια γεύση (κυριολεκτικά και μεταφορικά) από την κουλτούρα μας.
Πόσο σημαντικό ρόλο πρέπει να παίζει η παράδοση στην εξέλιξη της ελληνικής γαστρονομίας;
Δεν υπάρχει μέτρο στο πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η παράδοση στην ελληνική γαστρονομία. Φυσικά είναι σημαντική και σίγουρα μας έδωσε τις βάσεις στο πως μαγειρεύουμε σήμερα. Στόχος είναι όμως να πάρουμε εμείς αυτό που βρήκαμε και να το εξελίξουμε σε κάτι καλύτερο, ή και ακόμα να δημιουργήσουμε μια καινούργια παράδοση για τους επόμενους μέσα από τα δικά μας βιώματα και εμπειρίες.
Ποιο είναι το αγαπημένο σου πιάτο από το μενού και γιατί;
Ο μπακαλιάρος αυγολέμονο. Μια κλασική συνταγή φρικασέ αλλά διαφορετική με σεληνοριζα, αυγά ρέγγας, λαχανάκια Βρυξελλών και αυγολέμονο άνηθου. Είναι αγαπημένη, γιατί μου θυμίζει τη γιαγιά μου, που συχνά της ζητούσα να μου κάνει φρικασέ. Πάντα την παρατηρούσα όταν μαγείρευε με μεγάλη αγωνία για το αν θα της έκοβε το αυγολέμονο… αλλά ποτέ!
Ποια είναι για εσένα η κορυφαία γαστρονομική πρόκληση στην καριέρα σου έως σήμερα;
Έχω δουλέψει δίπλα σε μεγάλους σεφ και μάγειρες και είχα την τύχη να συνεργάζομαι με έναν από τους καλύτερους σεφ τις Ελλάδας, τον Αθηναγόρα Κωστάκο. Δίπλα του έζησα ατέλειωτες προκλήσεις, χαρές και επιτυχίες. Νομίζω πως σήμερα βιώνω τη μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας μου, όντας σεφ στο Reeza που έχω την ευκαιρία να μαγειρεύω ελεύθερα, με όλο μου το είναι και να μεταφέρω μέσα από το μενού το πως βλέπω εγώ την μαγειρική.
Info: www.rocabella-hotel-mykonos.com
Για περισσότερα tidbits και γευστικές ανταποκρίσεις τη στιγμή που συμβαίνουν ακολουθήστε το @kounelly στο Instagram.
* Tidbit : a small piece of food
: a small piece of news or interesting information