top article

New season trends

  1. Οι καλύτερες ιδέες σε αξεσουάρ μαλλιών για τα πιο cool χτενίσματα  της σεζόν Οι καλύτερες ιδέες σε αξεσουάρ μαλλιών για τα πιο cool χτενίσματα της σεζόν
  2. Τα πιο stylish πανωφόρια για τα πρώτα κρύα Τα πιο stylish πανωφόρια για τα πρώτα κρύα
  3. Tα 5 είδη sneakers που θα φορέσουμε αυτό το φθινόπωρο Tα 5 είδη sneakers που θα φορέσουμε αυτό το φθινόπωρο
  4. Half-up hair | Tο girly χτένισμα που κάνει δυναμικό comeback Half-up hair | Tο girly χτένισμα που κάνει δυναμικό comeback
  5. To twin set από τα Zara που χρειάζεσαι αυτό το φθινόπωρο To twin set από τα Zara που χρειάζεσαι αυτό το φθινόπωρο
  6. 7 τρόποι να ανανεώσεις το στυλ των μαλλιών σου αυτό το φθινόπωρο 7 τρόποι να ανανεώσεις το στυλ των μαλλιών σου αυτό το φθινόπωρο
  7. Τσάντες | Τα 5 trends που θα δεις παντού αυτή τη σεζόν Τσάντες | Τα 5 trends που θα δεις παντού αυτή τη σεζόν
  8. Το it πανωφόρι που φορούν οι fashionistas το φθινόπωρο Το it πανωφόρι που φορούν οι fashionistas το φθινόπωρο
  9. 10 κομψά μανικιούρ που πρέπει να δοκιμάσεις το φθινόπωρο 10 κομψά μανικιούρ που πρέπει να δοκιμάσεις το φθινόπωρο
  10. Αυτές είναι οι μπότες που χρειάζεσαι φέτος το χειμώνα Αυτές είναι οι μπότες που χρειάζεσαι φέτος το χειμώνα
  11. Πώς να φορέσεις το καρό το φθινόπωρο Πώς να φορέσεις το καρό το φθινόπωρο
  12. H ζακέτα σε ρετρό στυλ από τα Zara που θα χρειαστείς το φθινόπωρο H ζακέτα σε ρετρό στυλ από τα Zara που θα χρειαστείς το φθινόπωρο
  13. Η νέα εκδοχή των cowboy boots Η νέα εκδοχή των cowboy boots
  14. Αυτή είναι η πιο hot απόχρωση για ξανθά μαλλιά φέτος Αυτή είναι η πιο hot απόχρωση για ξανθά μαλλιά φέτος
  15. Chocolate cake | Το πιο "λαχταριστό" χρώμα για καστανά μαλλιά της σεζόν Chocolate cake | Το πιο "λαχταριστό" χρώμα για καστανά μαλλιά της σεζόν
  16. Οι καλύτερες αποχρώσεις της σεζόν για ξανθά μαλλιά Οι καλύτερες αποχρώσεις της σεζόν για ξανθά μαλλιά
  17. 5 μποτάκια που χρειάζεσαι το φθινόπωρο 5 μποτάκια που χρειάζεσαι το φθινόπωρο
  18. Nude μακιγιάζ | Η σούπερ τάση του χειμώνα Nude μακιγιάζ | Η σούπερ τάση του χειμώνα
  19. Το slip dress είναι το φόρεμα που χρειάζεται η φθινοπωρινή σου γκαρνταρόμπα Το slip dress είναι το φόρεμα που χρειάζεται η φθινοπωρινή σου γκαρνταρόμπα
  20. To '90s denim trend που κάνει δυναμικό comeback To '90s denim trend που κάνει δυναμικό comeback
  21. Η δυναμική επιστροφή του ανδρόγυνου παπουτσιού Η δυναμική επιστροφή του ανδρόγυνου παπουτσιού
  22. Τα κομμάτια που χρειάζεσαι για τη μετάβαση στη νέα σεζόν Τα κομμάτια που χρειάζεσαι για τη μετάβαση στη νέα σεζόν
  23. Φθινόπωρο-Χειμώνας 2020: Τα νέα "ugly shoes" που θα δούμε παντού Φθινόπωρο-Χειμώνας 2020: Τα νέα "ugly shoes" που θα δούμε παντού
  24. Color Trends | 5 χρώματα που προτείνουν οι σχεδιαστές γι’ αυτή τη σεζόν Color Trends | 5 χρώματα που προτείνουν οι σχεδιαστές γι’ αυτή τη σεζόν
  25. Footwear | Οι μεγαλύτερες τάσεις της νέας σεζόν στα παπούτσια Footwear | Οι μεγαλύτερες τάσεις της νέας σεζόν στα παπούτσια
  26. Τα 6 τζιν παντελόνια που θα φορέσουμε τη νέα σεζόν Τα 6 τζιν παντελόνια που θα φορέσουμε τη νέα σεζόν
  27. Οι 10 μεγαλύτερες τάσεις της μόδας για τη σεζόν Φθινόπωρο/Χειμώνας 20-21 Οι 10 μεγαλύτερες τάσεις της μόδας για τη σεζόν Φθινόπωρο/Χειμώνας 20-21
  28. Νύχια Φθινόπωρο 2020 | Όλα τα σχέδια και χρώματα που μπορείς να κάνεις από τώρα Νύχια Φθινόπωρο 2020 | Όλα τα σχέδια και χρώματα που μπορείς να κάνεις από τώρα

Αν υπήρχε η "χρονιά της ιταλικής κουζίνας", όπως λέμε "η χρονιά του φιδιού" στο κινεζικό ωροσκόπιο, αυτή νομίζω πως είναι μακράν η φετινή. Και επειδή από ζώδια δεν ξέρω, ας μιλήσουμε για φαγητό, που όπως και να το κάνεις, κάτι παραπάνω μπορώ να πω. Η ιταλική κουζίνα είναι μία από τις πιο αγαπημένες μου και, ακριβώς επειδή νομίζω πως μόνο στη μειοψηφία δεν ανήκω, οι νέες αφίξεις και οι ανανεώσεις στο κεφάλαιο αυτό φέτος συζητιούνται πολύ στην πόλη. Σήμερα θα μιλήσουμε για δύο συγκεκριμένα εστιατόρια ιταλικής κουζίνας, που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείς για διαφορετικούς -και άκρως γευστικούς- λόγους το καθένα, αλλά σύντομα θα ακολουθήσει και το Vol.2 με ακόμη περισσότερες αφίξεις και επιλογές. 

#Tidbits *: Italian Job Vol.1

Η Νέα Εποχή του Vittoria Gati
Το πανέμορφο Vittoria Gati της οικογένειας Παπακώστα άνοιξε πέρσι τις πόρτες του στη Γλυφάδα και κίνησε αμέσως το ενδιαφέρον όλων μας, αφού οι συνειρμοί με το εμβληματικό Casa di Pasta ήταν κάτι παραπάνω από εύλογοι και αυτονόητοι. Φέτος, μέσα στο καλοκαίρι μία ηχηρή συνεργασία ήρθε να ανεβάσει το βαθμό ενδιαφέροντος και να δώσει ένα μενού από τα καλύτερα που θα δοκιμάσεις φέτος στην πόλη.

Vittoria Gati

Ο Νίκος Καραθάνος ένωσε τις δυνάμεις του με το Γιώργο Παπακώστα και το αποτέλεσμα είναι πραγματικά εξαιρετικό. Δεν θα σου πω εδώ πολλά για την ίδια τη συνεργασία και τη φιλοσοφία της κουζίνας, αφού στο προσεχές τεύχος της Madame Figaro θα βρεις μία πολύ ενδιαφέρουσα από κοινού συνέντευξη των δύο σεφ που αναλύουν με λεπτομέρεια όλα τα παραπάνω, αλλά θα περιοριστώ στο να σου πω πως ο (βραβευμένος με 1 αστέρι Michelin κατά τη θητεία του στη Hytra) Νίκος Καραθάνος βρίσκεται σε τρελό δημιουργικό πυρετό και δείχνει να διανύει την καλύτερη του φάση. Όλα τα πιάτα που δοκίμασα ήταν εξαιρετικά (με το "ε" κεφαλαίο), αλλά τα δύο παρακάτω είναι απόλυτο must, χωρίς δεύτερη κουβέντα. 

Vittoria Gati

Η Burrata επιβεβαιώνει το γνωστό λεγόμενο περί της μαγειρικής διανοίας που λάμπει δια της απλότητας. Αυτό το πιάτο φέρνει κοντά την ιταλική φινέτσα με τον ελληνικό γευστικό πλούτο και είναι σαν να κλείνει μέσα του όλη τη φρεσκάδα του καλοκαιριού σε κάθε μπουκιά: ιταλική mozzarella, πολύχρωμα τοματίνια απευθείας από το ιδιόκτητο κτήμα της οικογένειας Παπακώστα στα νότια προάστια, νερό τομάτας και νερό από αγγούρι μαζί με φρεσκοψημένο ψωμί του ονείρου από τον ξυλόφουρνο. Εντάξει, δεν περιγράφω άλλο. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Αν έπρεπε να ορίσουμε την creative-comfort κουζίνα στην τέλεια ισορροπία των δύο συνθετικών της, θα ήταν ξεκάθαρα αυτό το πιάτο από το νέο μενού του @vittoriagati σε σύμπραξη @nikos_karathanos και @georgepapakostas . Χέλι τυλιγμένο σε λαρδί, κρέμα παρμεζάνας, χειροποίητα ζυμαρικά και σάλτσα από κόκκινη πιπεριά, ένα πιάτο που θα συζητηθεί (από εμένα τουλάχιστον ξεκάθαρα σε όλους!) #madamefigaro #madamefigarogr #tidbitsblog #tidbits #kounellylife #creativecomfort #clearlynotonadiet #foodeditor #foodstagram #pasta

A post shared by Nelly Kalamara (@kounelly) on

Η Casarecce e Anguilla είναι για εμένα ένα πιάτο που φέτος θα συζητηθεί πολύ, γιατί στέκεται ακριβώς πάνω στη λεπτή κόκκινη γραμμή μεταξύ του comfort και του creative. Ένα πιάτο συγκλονιστικά νόστιμο με στοιχεία ψυχεδέλειας (όπως γελώντας μου το χαρακτήρισε ο Νίκος ως ψυχεδελικό) που boostάρουν το τεράστιο ενδιαφέρον που παρουσιάζει τόσο στη σύλληψη όσο και στην εκτέλεση: χειροποίητά ζυμαρικά, καπνιστό χέλι τυλιγμένο σε λαρδί, κρέμα παρμεζάνας και σος κόκκινης πιπεριάς. Η νέα comfort-creative cuisine στην πιο γνήσια αποτύπωσή της. Τα υπόλοιπα και άκρως φανταστικά θα σε αφήσω να τα ανακαλύψεις στη Madame Figaro που κυκλοφορεί στις 29 του μήνα, καθώς και φυσικά ιδίοις όμμασι με την επίσκεψή σου στο πραγματικά υπέροχο Vittoria Gati. 

Info:
Πλ. Νυμφών 1, Γλυφάδα, τηλ. 21 0894 4491

Cardinale
  
 

Το Ολοκαίνουριο Cardinale 
Μία από τις πιο πολυσυζητημένες νέες αφίξεις στο κεφάλαιο "ιταλική κουζίνα", αλλά και γενικότερα, αποτελεί το μόλις 2 μηνών Cardinale στη Μητροπόλεως. Ένα εστιατόριο πραγματικά υπέροχο στην όψη και εξίσου δυνατό στη γεύση, που εύκολα θα κάνεις all-day στέκι σου στο κέντρο της Αθήνας, αφού η Φωτεινή Παντζιά (βλ. By the Glass) ξέρει πραγματικά τι είναι αυτό που χρειάζεται ένα μαγαζί για να θέλεις να βρίσκεσαι εκεί ξανά και ξανά. Η Φωτεινή λοιπόν έδωσε τα χέρια με τον επίσης πολύ έμπειρο Κωστή Βλασόπουλο (βλ. Δια Ταύτα) και μαζί παρέδωσαν τα ηνία της κουζίνας στο ικανότατο και πολύπλευρο Κώστα Τσίγκα. Πριν μπω στις γευστικές λεπτομέρειες, που με κέρδισαν άνευ όρων και θα με κάνουν να βρεθώ άμεσα ξανά και ξανά στα ψηλά άνετα σκαμπό μπροστά στην μεγάλη τζαμαρία και δίπλα στον ξυλόφουρνο, που σου δίνουν την αίσθηση πως είσαι ένα με τον έξω κόσμο ενώ απολαμβάνεις το φαγητό και το κρασί σου, ή στη φινετσάτη σάλα του με τις σωστές αποστάσεις μεταξύ τραπεζιών, προσφέροντας την απαραίτητη διακριτικότητα που θέλεις σε κάθε εστιατόριο, να σου πω πως το Cardinale ανοίγει κάθε μέρα από το πρωί με πολύ καλό καφέ και πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις σε breakfast και brunch και συνεχίζει μέχρι πολύ αργά το βράδυ με μία πολύ δυνατή κάρτα, αντιπροσωπευτική της γνήσιας ιταλικής νοστιμιάς. Επίσης να σου πω πως το κτήριο είναι ένα πραγματικό κόσμημα και το "διαμπερές" εσωτερικό, που βγαίνει πίσω σε μία κρυμμένη αυλή-πεζόδρομο με όμορφα τραπέζια και φυτά, σε κερδίζει με την φιλόξενη, φινετσάτη και οικεία αύρα του. 

Cardinale

Στο θέμα κρασί καταλαβαίνεις εκ προοιμίου πως με τη Φωτεινή Παντζιά στην εξίσωση τα πράγματα δεν θα μπορούσαν παρά να έχουν ενδιαφέρον. Μία υπέροχη walk-in κάβα με περισσότερες από 80 ετικέτες από τον ιταλικό κυρίως, αλλά και τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα, 15 εκ των οποίων σερβίρονται ήδη και σε ποτήρι. Τα νούμερα αυτά έχουν ανοδική τάση, αλλά κάθε πράγμα στον καιρό του. Δίπλα ακριβώς στην κάβα ετοιμάζεται και ένα μίνι deli με τυριά και αλλαντικά, τα οποία επί του παρόντος θα είναι μόνο για εσωτερική κατανάλωση, αλλά στην πορεία δεν αποκλείεται να μπορείς να τα πάρεις και σπίτι σου. 

Cardinale

Στο θέμα φαγητό τώρα οι επιλογές είναι πολλές και εξαιρετικά ενδιαφέρουσες, με το Crostino και το Mozzarella Bar section του καταλόγου να με έχουν ενθουσιάσει από την πρώτη ματιά και να με έχουν ήδη κάνει να με φαντάζομαι να απολαμβάνω το κρασί μου με τη συνοδεία μία επιλογής των παραπάνω σε συχνές after office χαλαρές εξόδους. Θέλω όμως να μείνω λίγο στο θέμα ψωμί και ζύμη, καθώς η νοστιμιά τους εδώ είναι απίστευτη. Το ζυμάρι της πίτσας του Κώστα Τσίγκα είναι ωρίμανσης 5 ημερών, έχει μέσα μαύρη μπύρα και σίκαλη και δεν παίζεται. Η κόκκινη πίτσα με αντζούγια και mozzarella και η λευκή με κρέμα από φιστίκι Αιγίνης και μορταδέλα είναι και οι δύο must-order, αρκεί να καταφέρεις να σταματήσεις να τρως τη ζεστή focaccia του ονείρου που έρχεται στην αρχή, ώστε να καταφέρεις να περάσεις στο παρασύνθημα. 

Cardinale

Στην ίδια εθιστική κατηγορία θα βρεις και τα Frittatine di Pasta, που είναι φρέσκα tortelonni γεμιστά με ρικότα και τηγανισμένα που σερβίρονται με σος fonduta (η ιταλική εκδοχή του γνωστού μας fondue),

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Θα ήθελα να τρώω αυτό το πιάτο κάθε μέρα, δεν μπορώ για ευνόητους (κυρίως health&weigth-related) λόγους, αλλά θα ήθελα! Το @cardinale.athens ήρθε για να μείνει στην πόλη. #madamefigaro #madamefigarogr #tidbitsblog #tidbits #tidbitsandspirits #kounellylife #newarrival #newentry #italiancuisine #clearlynotonadiet

A post shared by Nelly Kalamara (@kounelly) on

αλλά και την Pancetta Affumigata, που είναι αυγό ποσέ, μαζί με χειροποίητη τραγανή πανσέτα μαζί με σος από καρμπονάρα. Εντάξει κάθε μέρα να το τρως αυτό το πιάτο δεν θα το βαρεθείς ποτέ. Last but not least, τα Tortelonni al ragout Bolognese με κρεμώδη burrata να παίζει σε κεντρική και καταλυτική θέση μπορούν να αποτελέσουν και με το παραπάνω επαρκή comfort συνθήκη για να βρεθείς ξανά στο ολοκαίνουριο Cardinale.   

Info: Μητροπόλεως 38, Σύνταγμα, 2103314397


Για περισσότερα tidbits και γευστικές ανταποκρίσεις τη στιγμή που συμβαίνουν ακολουθήστε το @kounelly στο Instagram. 

* Tidbit : a small piece of food
              : a small piece of news or interesting information

Ιούλιος 2018

>