H style editor του Madame Figaro, Ντιάνα Γρηγοροπούλου, επιλέγει τα fashion βιβλία που μόλις κυκλοφόρησαν και θέλεις να διαβάσεις (part II)
Ωραίο και το Instagram, αλλά η glossy αίσθηση μιας πολυτελούς fashion έκδοσης παραμένει και θα παραμείνει αξεπέραστη. Με τις γιορτές προ των πυλών, αξίζει να αφιερώσεις λίγο χρόνο στον εαυτό σου και να ταξιδέψεις στον glamorous κόσμο της μόδας με αυτές τις νέες κυκλοφορίες.
CATWALK LEGEND
Ξεκίνησε ως βοηθός του Cecil Beaton και απαθανάτισε τις μεγαλύτερες catwalk στιγμές, από τις πρώτες Ready-to-Wear συλλογές στα '60s μέχρι τα εικαστικά installations του Alexander McQueen. Ο 83χρονος Chris Moore συγκεντρώνει τα αγαπημένα του ενσταντανέ στην φωτογραφική ρετροσπεκτίβα Catwalking (Laurence King).
ΟΝΕΙΡΑΜΑ
Ένα από τα δυνατά ονόματα της Αμερικάνικης μόδας και κυρίαρχος παίκτης των red carpet εμφανίσεων, ο Christian Siriano γιορτάζει την πρώτη δεκαετία του προσωπικού του label. Με το βιβλίο Dresses To Dream About (εκδ. Rizzoli), μας προσκαλεί στο υπέροχο ταξίδι της δημιουργικής διαδικασίας μιας συλλογής.
ΦΡΑΝΣΙΣ ΤΖΙΑΚΟΜΠΕΤΙ
Ένα βιβλίο-φόρος τιμής στον μεγάλο Γάλλο φωτογράφο και επί 40 χρόνια Καλλιτεχνικό Διευθυντή του ανδρικού περιοδικού Lui. Αν το όνομα δεν σου λέει πολλά έχει απαθανατίσει μια από τις πιο ερωτικές λήψεις στην ιστορία της φωτογραφίας, αυτή της κινηματογραφικής Εμμανουέλα στην iconic ψάθινη πολυθρόνα. (Assouline)
ΒΕΛΓΙΚΗ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ
30 χρόνια και 100 shows γιορτάζει φέτος ο Dries Van Noten με μια δίτομη έκδοση που προλογίζουν κορυφαίοι fashion δημοσιογράφοι και συλλαμβάνει το προοδευτικό πνεύμα και την avant-garde αισθητική του Βέλγου designer μέσα από 2000 στιγμιότυπα (Lannoo).