Στο top 5 των πιο επιτυχημένων εκθέσεων του Μητροπολιτικού Μουσείου Τέχνης της Νέας Υόρκης
Η έκθεση που άνοιξε στις 9 Μαΐου στο Costume Insitute του Μητροπολιτικού Μουσείου Τέχνης στη Νέα Υόρκη με τίτλο "Punk: Chaos to Couture" και παρέλαση διασήμων στο κόκκινο χαλί, είχε απ' ότι φαίνεται τεράστιο αντίκτυπο και στο κοινό. Το show προσέλκυσε 442.350 επισκέπτες μέχρι το κλείσιμό του στις 14 Αυγούστου, κάνοντάς το την 5η πιο δημοφιλή έκθεση μόδας στο μουσείο τα τελευταία 25 χρόνια.
Με στόχο να εξετάσει τη σχέση μεταξύ της αναρχικής υποκουλτούρας του 1970 και της μόδας σήμερα, vintage punk σύνολα βρέθηκαν δίπλα σε σύγχρονα ρούχα από οίκους όπως οι Alexander McQueen, Martin Margiela και Karl Lagerfeld.
Και παρά τις χλιαρές κριτικές που έλαβε κατόρθωσε να ξεπεράσει σε δημοφιλία ακόμη και την πολυδιαφημισμένη έκθεση Schiaparelli and Prada: Impossible Conversations που έκλεισε έχοντας υποδεχθεί 339,838 επισκέπτες.
"Αν και η δημοκρατία του punk είναι αντίθετη με την απολυταρχία της μόδας, οι σχεδιαστές συνεχίζουν να σφετερίζονται το αισθητικό λεξιλόγιο του punk για να αιχμαλωτίσουν τη νεανική επαναστατικότητά του και την επιθετική του σθεναρότητα", δήλωσε για το "Punk: Chaos to Couture" ο διευθυντής του Costume Institute στο MET δίνοντας ίσως μια εξήγηση για το ενδιαφέρον που εξακολουθεί να προκαλεί η punk αισθητική.
Στην κορυφή της λίστας βρέθηκαν οι εκθέσεις Superheroes: Fashion and Fantasy του 2008 με 576,000 επισκέπτες, το αφιέρωμα στην Jackie Kennedy Ωνάση το 2001 με 559,902 επισκέπτες, και η έκθεση για τη Chanel το 2005 με 463,600 επισκέπτες.
