<div><br /> </div> <div>Όλα όσα είδαμε από την ανατρεπτική Coco Cuba συλλογή</div>
Ορίστε ένα fact που ίσως δεν γνώριζες για τον Karl Lagerfeld: Είναι τεράστιος fan της Λατινοαμερικάνικης μουσικής. Αυτός άλλωστε είναι και ένας από τους λόγους που ο 82χρονος δημιουργός, αποφάσισε να "ντύσει" το χθεσινό του show με το κομμάτι Mambo No. 5 του Xavier Cugat, ένα κομμάτι που στα 40'ς και 50'ς είχε κάνει παταγώδη επιτυχία. Κάτι που ακόμη λιγότεροι ίσως να γνωρίζουν, είναι το γεγονός πως ο Lagerfeld ήταν κάποτε χορευτής του cha cha και του tango.
Ο Γερμανός σχεδιαστής είχε κάποτε κάνει μαθήματα όταν είχε πρωτοπάει στο Παρίσι, στην ακαδημία των Georges & Rosy και εξασκούνταν στα nightclubs της πόλης. "Κέρδιζα σε διαγωνισμούς" παραδέχτηκε στα παρασκήνια του show για την Cruise συλλογή του '17 που πραγματοποίησε το βράδυ της Τρίτης στο El Paseo del Pradο της Κούβας.
Ως εκ τούτου η συλλογή που μάλιστα ονομάστηκε Coco Cuba, δεν θα μπορούσε να μην έχει αναφορές από την Κουβανέζικη κουλτούρα.

Καλοκαιρινές αποχρώσεις, ανάλαφρα υφάσματα, πτυχώσεις, slogans και souvenir t-shirts συνδυάστηκαν με τα χαρακτηριστικά tweed jackets του οίκου, ενώ πολύχρωμα αυτοκίνητα έγιναν prints και "στόλισαν" μαζί με αμέτρητες παγιέτες τα αέρινα, καλοκαιρινά φορέματα της συλλογής. "Δεν είναι πουθενά αλλού στον κόσμο σαν την Κούβα" παραδέχεται ο Karl. "Έχει μια ταυτότητα που αγαπώ πολύ, και ανέκαθεν ήθελα να πάω, όμως χρειαζόμουν έναν επαγγελματικό λόγο για να το κάνω".

Και κάπως έτσι το show ήταν κάτι σαν στοίχημα για τον Γερμανό δημιουργό. "Η συλλογή απεικονίζει την ιδέα της κομψής και μοντέρνας Κούβας. Θα βρεις εύκολα, φορέσιμα κομμάτια".
Προσωπικά εάν μπορούσαμε να ξεχωρίσουμε ένα από τα looks που παρουσιάστηκαν, τότε σίγουρα θα ήταν εκείνο με το οποίο εμφανίστηκε η Stella Tennant. Η ανδρόγυνη φιγούρα, περπάτησε φορώντας ένα υπέροχο tailored κοστούμι, εμπνευσμένο από την δεκαετία του '50 με έντονα τονισμένη την μέση και τους ώμους.
Όσο για τα αξεσουάρ της συλλογής, είδαμε από ψάθινα Panama hats, μέχρι φανταχτερούς μαύρους μπερέδες (το δεύτερο θα μπορούσε άνετα να κλείνει το μάτι όχι μόνο στην Γαλλική κουλτούρα, αλλά και στον ίδιο τον Che Guevara, σημαντική προσωπικότητα για την Κουβανέζικη επανάσταση).

Όσο για τους λαμπερούς καλεσμένους, είδαμε πολλούς: από την Lily Collins, μέχρι την Tilda Swinton και από τον Jake Gyllenhaal μέχρι την Vanessa Paradis. Φυσικά όλοι ήταν άκρως ευγνώμονες που βρήκαν έστω και μία αφορμή για να ταξιδέψουν μέχρι την Αβάνα και να λάβουν μέρος σε αυτό το φανταχτερό και εντυπωσιακό party που απέτισε φόρο τιμής στην ζηλευτή Κουβανέζικη κουλτούρα!